Δεν είμαστε φοροφυγάδες. Απλά δεν έχουμε άλλα!

Τη μια με τις πυρκαγιές, την άλλη με τη μή συμμετοχή της Ελλάδας στην ημέρα μνήμης των θυμάτων του ναζισμού και του κομμουνισμού και αύριο ποιος
ξέρει τι άλλο, ήσσονος σημασίας εφεύρημα, η ατζέντα αλλάζει διαρκώς και φεύγει από τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Ελληνας πολίτης μετά από 8 χρόνια κρίσης και αφαίμαξης και των τελευταίων διαθεσίμων χρημάτων του.

Βολεύει αυτό την κυβέρνηση και πολύ μάλιστα. Την ώρα που η εφορία στέλνει εκατοντάδες χιλιάδες προειδοποιητικά  mail σε όσους καθυστερούν και δεν πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους και στη συνέχεια προβαίνει σε κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών, είναι ότι πρέπει η πολιτική αντιπαράθεση αν οι ναζιστές ή οι κομμουνιστές έκαναν περισσότερα εγκλήματα.
Σε μια χώρα που χρειάστηκαν δεκαετίες για  να κλείσουν οι εθνικές πληγές του εμφυλίου και του διχασμού, εν έτει 2017, έρχεται ένα κόμμα της αριστεράς που κατάφερε να αναρριχηθεί μέχρι την εξουσία με εκλογές και όχι με επανάσταση, να ξύσει τις παλιές πληγές, επιχειρώντας-ανεπιτυχώς ελπίζω- να διχάσει ξανά τον  πολύπαθο ελληνικό λαό.

Ε, όχι λοιπόν. Ο πολλαπλώς δοκιμαζόμενος πολίτης δεν πρέπει να μπει σε αυτό τον παράλογο ανταγωνισμό ερμηνείας των ιστορικών πεπραγμένων. Αυτά είναι δουλειά των ιστορικών οι οποίοι τα έχουν καταγράψει και τα έχουν τεκμηριώσει. Ο καθένας από εμάς (όσοι τουλάχιστον έχουν διαβάσει χωρίς παρωπίδες τα ιστορικά γεγονότα) έχει βγάλει τα συμπεράσματα του και η διαμορφωθείσα άποψη του καθενός, τον οδηγεί στις αποφάσεις και στις πολιτικές του επιλογές.

Το ζητούμενο είναι σήμερα πως θα μπορέσουμε  όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά να αντεπεξέλθουμε στις συνεχώς διογκούμενες υποχρεώσεις στις οποίες μας υποβάλλει η αριστερή μας κυβέρνηση. Γιατί, αυτοί οι 670.000 συμπολίτες μας που δεν πλήρωσαν την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος, δεν είναι εξ επαγγέλματος μπαταχτσήδες. Δεν ανήκουν στο πάλαι ποτέ Συριζαϊκό κίνημα του “δεν πληρώνω”. Είναι πολίτες που δεν έχουν πια άλλα διαθέσιμα και για τους περισσότερους τα νέα χρέη, είναι ένας αβάσταχτος βραχνάς. Ξέρω πολλούς που θα ήταν διατεθειμένοι να δανειστούν( αν έβρισκαν) για να ξεχρεώσουν την εφορία από την οποία δεν είναι εύκολο να ξεμπλέξεις.

Με άλλα λόγια, η φοροδοτική δυνατότητα των Ελλήνων έχει εξαντληθεί προ πολλού και όσους νέους φόρους κι αν επιβάλλει η κυβέρνηση, οι στόχοι της θα πέφτουν συνεχώς έξω και απλά θα φουσκώνουν τα ΑΦΜ των Ελλήνων με φόρους που δεν θα εισπραχθούν ποτέ. Κι έρχεται τις επόμενες μέρες να προστεθεί και ο ΕΝΦΙΑ

Εκεί όμως  που έχουν φθάσει όμως τα πράγματα, θα αυξάνεται συνεχώς η εφευρετικότητα των φορολογουμένων  , στη φοροαποφυγή, ακόμα και των μέχρι τώρα νομοταγών και συνεπών. Γιατί, όταν το κράτος απαιτεί να εισπράττει με πολλαπλούς φόρους και ασφαλιστικές εισφορές σχεδόν το 70% του εισοδήματος και σου αφήνει να ζήσεις με το 30%, είναι δεδομένο να υπερισχύσει το ένστικτο της αυτοσυντήρησης.

Κι όσο τα παχιά λόγια, για ανάπτυξη, επενδύσεις, έξοδο στις αγορές και αριστερό success story, δεν αγγίζουν άμεσα τα ΑΦΜ μας, τόσο η απογοήτευση θα διογκώνεται όπως και η έχθρα για το κράτος και γι αυτούς που το διαφεντεύουν.

Ας μην τσιμπάμε λοιπόν ούτε στις μπαρούφες Κοντονή ούτε στα”μεγαλεπήβολα” σχέδια Γαβρόγλου για την παιδεία με κατάργηση των πανελλαδικών εξετάσεων. Η επιβίωση όλων μας είναι το μέγα ζητούμενο αλλά προφανώς αυτό δεν είναι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης καθώς έχει φούριες με την αποκατάσταση του Στάλιν και των άλλων κομμουνιστών ηγετών ανά την υφήλιο!

Βασίλης Στεφανακίδης
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

 1. Πρέπει επιτέλους να πιστέψουμε στους εαυτούς μας.
  Πρέπει εδώ και τώρα να απαλλαγούμε από τους επαγγελματίες του πολιτικού λουφέ !!!

  Του Δημήτρη Καζάκη
  Το μόνο που χρειάζεται για να γίνει είναι να το πιστέψεις και να γίνεις απόστολος – με τον δικό σου τρόπο – της ιδέας.
  Μιας ιδέας τόσο απλής και γνώριμης στον καθένα μας, όσο η ζεστασιά που αισθάνεσαι ανάμεσα στους δικούς σου.
  Μην ρωτάς λοιπόν τι πρέπει να κάνεις.
  Αρκεί να μεταδόσεις τη φλόγα, το λυτρωτικό μήνυμα μιας νέας παλιγγενεσίας.
  Για να μην χαθούμε από προσώπου γης, όπως επιζητούν οι κοσμοπολίτες των αγορών και οι ευρωπαϊστές.
  Για να έχουμε το δικαίωμα να επιλέγουμε εμείς τον τρόπο ζωής που μας ταιριάζει ως έθνος.
  Για να γίνουμε εμείς και προπαντός τα παιδιά μας, αφεντικά στον τόπο μας.
  Ιδέες τόσο βαθιά ριζωμένες στο ιστορικό DNA των Ελλήνων από την εποχή που για πρώτη φορά σε τούτα τα μέρη, η ανθρωπότητα διδάχθηκε ότι η ελευθερία και το δίκαιο – το οποίο κατά τον Αριστοτέλη πηγάζει από την έννοια δίχα, διχάζω, που σημαίνει μοιράζω εξίσου, ή αλλιώς δεν μπορεί να υπάρξει δικαιοσύνη χωρίς πραγματική κι όχι μόνο τυπική ισότητα ανάμεσα στα μέρη – αποτελούν ανώτατο κανόνα πάνω από τις βουλήσεις αρχόντων, δικαστών και υπηκόων, πάνω από την όποια συναίνεση της κοινής γνώμης και το μονοπώλιο της βίας οποιασδήποτε κρατικής ή υπερκρατικής εξουσίας.
  Να ποια κληρονομιά καλούμαστε να υπερασπιστούμε.
  Να τι μας κάνει αληθινούς Έλληνες.

  https://www.youtube.com/watch?v=hxoEvF1jxUM

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]