Ενώ ο Μητσοτάκης νομιμοποιεί Πακιστανούς, πρωθυπουργός Πακιστάν: ΚΟΙΝΟ ΔΟΓΜΑ με Τουρκία

 

Με το βλέμμα στο Αιγαίο…

Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν Σεχμπάζ Σαρίφ δήλωσε την Παρασκευή ότι η προώθηση της αμυντικής συνεργασίας μεταξύ Πακιστάν και Τουρκίας είναι δήθεν για την ειρήνη, όχι για τον πόλεμο ή την επίθεση, ανακοινώνοντας ουσιαστικά ΚΟΙΝΟ ΔΟΓΜΑ, με την Άγκυρα να εποφθαλμιά το μισό Αιγαίο….

Μιλώντας στην τελετή εγκαινίων του τρίτου από τα τέσσερα πλοία κορβέτας MILGEM που κατασκευάζει η Türkiye για το Πακιστανικό Ναυτικό στο Ναυπηγείο της Κωνσταντινούπολης, ο Σαρίφ ευχαρίστησε τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον λαό της Τουρκίας που πάντα στέκεται πίσω από την χώρα του σε κάθε δύσκολη στιγμή.

«Το Πακιστάν και η Τουρκία ασχολούνται βαθιά με την προώθηση των αμυντικών μας δυνατοτήτων για ειρήνη, όχι για πόλεμο ή επιθετικότητα, και όπως λένε, αν θέλετε να ζήσετε ειρηνικά, πρέπει να είστε προετοιμασμένοι για πόλεμο», είπε ο Σαρίφ.

“Έτσι, αυτά [τα πλοία κορβέτας MILGEM] δεν είναι για επιθετικότητα. Αυτό είναι για άμυνα”, ισχυρίστηκε…

Ο Σαρίφ μαζί με τον Πρόεδρο Ερντογάν εγκαινίασαν το τρίτο πλοίο με το όνομα PNS Khyber, ενώ στην τελετή παρευρέθηκαν και άλλοι αξιωματούχοι και από τις δύο πλευρές.

Ο πακιστανός πρωθυπουργός επαίνεσε τους αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού, τους μηχανικούς και τους εργαζόμενους και είπε ότι όλοι κάνατε εξαιρετική δουλειά στην κατασκευή αυτού του υπέροχου πλοίου.

Ο Σαρίφ αποκάλεσε την Τουρκία δεύτερη πατρίδα του και είπε: «Σήμερα είναι μια άλλη μεγάλη μέρα στις ιστορικές σχέσεις και την αδελφοσύνη μεταξύ των δύο χωρών».

Τον Ιούλιο του 2018, το Πολεμικό Ναυτικό του Πακιστάν υπέγραψε σύμβαση για την απόκτηση τεσσάρων πλοίων κλάσης MILGEM με την κρατική αμυντική εταιρεία ASFAT της Τουρκίας.

Σύμφωνα με το σχέδιο, δύο κορβέτες πρόκειται να κατασκευαστούν στην Τουρκία και οι επόμενες δύο θα κατασκευαστούν στο Πακιστάν, το οποίο περιλαμβάνει επίσης μεταφορά τεχνολογίας.

loading...