ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ!


Γράφει ο Νικήτας Αποστόλου

Η στόχευση της Νέας Τάξης Πραγμάτων ως προς την υπόστασή του ανθρώπου είναι εφιαλτική (οργουλιανή). Αποσκοπεί να του αφαιρέσει το

στοιχείο του δημιουργού. 

Αυτό το ψηλαφούμε ήδη βλέποντας ότι, σε σχέση με την την οικονομία ποοθείται το μοντέλο να προσδιορίζουν αλγόριθμοι τι θα παραχθεί ποιας ποσότητας και ποιότητας. Το ίδιο προοθείται και στη διαφήμιση που να διαμορφώνει την ζήτηση των αγαθών και επόμένως και τις “ανάγκες” των ανθρώπων. 

Αποτέλεσμα αυτού του μοντέλου θα είναι οι άνθρωποι να τρέφονται όπως τα κατοικίδια ζώα, χωρίς καμιά έγνοια και προσπάθεια να προκαθορίσουν την εργασία τους συνεργαζόμενοι και συναποφασίζοντες για το τι θα παράγουν και τι θα καταναλώσουν. 

Ως προς τον την ψυχική τους αγωγή επίσης , η στόχευση είναι απλή και διαβολική. Να σπαταλούν τον χρόνο τους οι άνθρωοι μπροστά σε οθόνες που θα προβάλλουν ατέλειωτες μελοδραματικές σειρές. 

Χωρίς ίχνος ουσιαστικής παιδείας που να διαμορφώνει πολίτες και προσωπικότητες ενσυνείδητες, αλλά “παιδείας καλλιέργειας δεξιοτήτων”. 

Μακρυά από την χριστιανική στόχευση για σωτηρία, για τον στόχο του “καθ΄ομοίωσην” τον στόχο που η Θεία Πρόνοια του Θεού έχει προκαθορίσει για τον άνθρωπο.

Μπροστά σε αυτήν την ζοφερή προοπτική όλοι όσοι θεωρούμε ότι είμαστε ενσυνείδητα Χριστιανοί πρέπει να θυμόμαστε ότι ο Θεός, είναι η αγάπη (Α´ Ιωάν. 4, 8), δημιούργησε τον άνθρωπο από αγάπη, ώστε να ζη με αγάπη και μέσω αυτής να τελειούται.

Επομένως βρισκόμαστε σε πόλεμο με την ανωτέρω Νέα Τάξη Πραγμάτων και πρέπει να τον διεξάγουμε και ως πρόσωπα και ως μέλη της Εκκλησίας συλλογικά.

Παίρνοντας δύναμη από την Ανάσταση του Κυρίου μας που συνέτριψε τον έσχατο εχθρό της ανθρώπινης φύσης, που είναι ο θάνατος: “Θανάτω θάνατον πατήσας…”

Έχοντας επίγνωση ότι για την επίτευξη του τελικού επίγειου στόχου της Θείας Πρόνοιας το “ελθέτω η Βασιλεία Σου γεννηθήτω το θέλημα Σου ως εν Ουρανώ και επί της Γης”(Ματθ. Κεφ. 6 9-10), είναι χρέος και του δικού μας αγώνα. 

Στόχος βέβαια, που θα υλοποιηθεί όταν “έλθει το πληρωμα του χρόνου”, αλλά για την έλευση αυτού του πληρώματος οφείλουμε να αγωνισθούμε. 

Να αγωνισθούμε μέσα μας πολεμώντας το εγωκεντρισμό μας, τα πάθη και τις αδυναμίες μας, αλλά και τον εξωτερικό συλλογικό εχθρό της πίστης μας που είναι σήμερα η Νέα Τάξη Πραγμάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ
ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ



loading...