Η εξέλιξη του ανθρώπινου πληθυσμού μέσα στο χρόνο [Βίντεο]

Ένα συναρπαστικό βίντεο με χάρτη που δείχνει την εξέλιξη του ανθρώπινου πληθυσμού μέσα στο χρόνο, δημιούργησε το Αμερικανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας!

Μέσα σε αυτόν τον «κινούμενο» χάρτη υπάρχει η μεταβολή του πληθυσμού ανά ήπειρο και χώρα, ανάλογα με τα μεγάλα γεγονότα που σημάδεψαν την ανθρωπότητα. Από πολέμους, μετακινήσεις έως οικονομικά γεγονότα.
Η αφετηρία της εξέτασης του ανθρώπινου πληθυσμού, είναι τα 200.000 χρόνια πριν και φτάνει μέχρι τον 21ο αιώνα. Ανάλογα με την εξέλιξη, στον χάρτη αναφέρεται πού, πότε και γιατί, οι όποιες αλλαγές έλαβαν χώρα.
Το Αμερικανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας αναφέρει χαρακτηριστικά: «Χρειάστηκαν 200.000 χρόνια για τον ανθρώπινο πληθυσμό να φτάσει το 1 δισεκατομμύριο και 200 χρόνια για να φτάσει τα 7 δισεκατομμύρια.
Αλλά η ανάπτυξη έχει και επιβράδυνση, καθώς οι γυναίκες κάνουν λιγότερα παιδιά κατά μέσο όρο. Πότε θα υπάρξει το ανώτατο σημείο του πληθυσμού μας; Και πώς μπορούμε να μειώσουμε την ανθρώπινη επίδρασή στους πόρους της Γης, καθώς πλησιάζουμε 11 δισεκατομμύρια;»
Γράψτε το Σχόλιο σας
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][bsummary]
Loading...

Μυστηρια

[Μυστήρια][bsummary]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]