Σε περίοδο πολέμου οι παρακολουθήσεις αρχηγών Ενόπλων Δυνάμεων είναι Εσχάτη Προδοσία. Σε περίοδο ειρήνης είναι Ειδικό Δικαστήριο…

Μήνες τώρα το Πανελλήνιο συγκλονίζεται από τη σήψη, τη διαφθορά, την αποκάλυψη των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων – υποκλοπών από την ΕΥΠ προς χάρη της κυβέρνησης Μητσοτάκη, πολιτικών, δημοσιογράφων κλπ.

Ωστόσο ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στις 7 Δεκεμβρίου 2022 στον εναρκτήριο λόγο του στο “Ίδρυμα Αντώνης Σαμαράς”, σφύριξε αδιάφορα, λέγοντας:

«Δεν θέλω να πιστέψω ότι η κυβέρνηση υπέκλεπτε τηλεφωνικές συνομιλίες. Θα ήταν αδιανόητο. Αν ίσχυαν όλα αυτά, θα επρόκειτο αναμφίβολα για μία αντιδημοκρατική εκτροπή. Και γι΄ αυτό πρέπει να δοθούν ξεκάθαρες και πλήρεις απαντήσεις χωρίς δεύτερες σκέψεις, χωρίς να δίνουμε κυρίως την εντύπωση ότι το απόρρητο είναι μία βολική δικαιολογία. Η παράταξή μας είναι αυτή που θεμελίωσε την δημοκρατία στην Ελλάδα και αυτά τα φαινόμενα δεν μπορεί να τα ανεχθεί»!

Αλήθεια, τι τοποθέτηση είναι αυτή από έναν πρώην Πρωθυπουργό;

Διερωτάται ακόμη για το αν έγιναν τηλεφωνικές παρακολουθήσεις – υποκλοπές; Σε ποιον κόσμο ζει; Όταν όλη η Ευρώπη σείεται συθέμελα από αυτό το πρωτοφανές για τα ευρωπαϊκά δεδομένα σκάνδαλο της κυβέρνησης Μητσοτάκη! Περιμένει ακόμη απαντήσεις από τον Πρωθυπουργό; Δεν τις έχει ήδη λάβει; Αφού δεν ήξερε, δεν γνώριζε, δεν άκουσε! Αφού τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις – υποκλοπές τις έκανε ο φούφουτος! Τις έκανε ο κανένας!

Περί του απορρήτου δεν πήρε τις απαντήσεις επί σειρά ημερών από τον “δικό” του Κώστα Τζαβάρα, ο οποίος αποπέμφθηκε από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, όπως και οι “Καραμανλικοί” Στυλιανίδης και Κουτσούμπας! Τι δεν κατάλαβε ο Αντώνης Σαμαράς;

Ενώ λοιπόν ο Αντώνης Σαμαράς κρύβεται πίσω από τις λέξεις, ο Στρατηγός ε.α και Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ, Γεώργιος Καμπάς, στο Kontra24, με αφορμή όλες αυτές τις αποκαλύψεις των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων – υποκλοπών από το Σύστημα του Μαξίμου, που έφτασε μέχρι τους αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων, είπε:

«Σε ποια χέρια μπορεί να έφτασαν οι υποκλαπείσες συνομιλίες των στρατηγών; Μέσα στην αποστολή της δεν είναι και η αντικατασκοπεία; Δηλαδή η προσπάθεια και δράσις έτσι ώστε να προστατεύονται όλοι οι θεσμοί και οι παράγοντες και οι διοικητικοί παράγοντες του Κράτους, από τις κατασκοπευτικές δραστηριότητες ξένων κρατών;

Σε περίοδο πολέμου εάν συλληφθεί κάποιος ο οποίος παρακολουθεί τις στρατιωτικές επικοινωνίες ή τις επικοινωνίες των διοικητών των μειζόνων σχηματισμών και των Αρχηγών, ξέρετε ότι στον στρατιωτικό ποινικό κώδικα είναι εσχάτη προδοσία; Πενήντα χρόνια μετά, ξαναζούμε παρακολουθήσεις στρατηγών και πράγματα για τα οποία κάποτε γελούσαμε»!!

Όλα τα στοιχεία δείχνουν Εσχάτη Προδοσία…

«Η παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς, είναι ένα όπλο μακροπρόθεσμης δημιουργίας ενός κράτους Μακεδονικού, που θα έχει τα Σκόπια, την Μακεδονία του Πιρίν και την Βόρεια Ελλάδα! Γι΄ αυτό δεν είναι θέμα ονόματος, είναι θέμα εθνικού κινδύνου της χώρας μας επί μακρόν…»!

Αυτά είχε αποκαλύψει ο “Πρωθυπουργός της Αλλαγής”, ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος του πάλαι ποτέ κραταιού ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Παπανδρέου!

Στις 4 Δεκεμβρίου 1991 το Υπουργικό Συμβούλιο υπό την προεδρία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη καταλήγει σε τρεις όρους για την αναγνώριση της τότε πΓΔΜ:

α) Να αλλάξει η ονομασία “Μακεδονία”

β) Να αναγνωρίσουν τα Σκόπια ότι δεν έχει εδαφικές βλέψεις κατά της Ελλάδας

γ) Να αναγνωρίσουν ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει “μακεδονική μειονότητα”!

Στις 18 Φεβρουαρίου 1992 είχε πραγματοποιηθεί σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Καραμανλή για το θέμα των Σκοπίων. Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, Ανδρέας Παπανδρέου, Αλέκα Παπαρρήγα και Μαρία Δαμανάκη και με την παρουσία του Υπουργού Εξωτερικών Αντώνη Σαμαρά, συμφώνησαν για κοινή γραμμή πλεύσης, σε μια ονομασία που δεν θα περιέχει τη λέξη “Μακεδονία” ή όποια παράγωγά της!

Σήμερα τι ακριβώς βιώνει ο ελληνικός λαός και η Πατρίδα μας;

Στις 12 Ιουνίου 2018, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, τα Σκόπια αναγνωρίστηκαν ως “Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας” μέσω της “Συμφωνίας των Πρεσπών”, που υπέγραψε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και η αντίστοιχη Σκοπιανή κυβέρνηση!

Αυτή η Συμφωνία αντικατέστησε την Ενδιάμεση Συμφωνία του 1995 και κατήργησε την προσωρινή ονομασία πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ ισχυριζόταν, πως αυτή η Συμφωνία είναι μια αντεθνική Συμφωνία και πως όταν γίνει Πρωθυπουργός θα την επαναδιαπραγματευτεί, δυστυχώς δεν έκανε τίποτε, αλλά απεναντίας έδωσε την συγκατάθεσή του προκειμένου να αρχίσουν οι ενταξιακές συζητήσεις για την είσοδο των Σκοπίων στην ΕΕ!

Πέραν αυτού, επί της δικής του κυβερνήσεως, Δικαστήριο της Φλώρινας αναγνώρισε στα Σκόπια την ύπαρξη «Κέντρου ‘‘Μακεδονικής’’ Γλώσσας στην Ελλάδα»!

Το παράδοξο εδώ είναι, πως η αυτή η αναγνώριση έγκρισης έγινε στις 28 Ιουλίου 2022 και η απόφαση ανακοινώθηκε στο Δελτίο Δικαστικών Εκδόσεων στις 7 Νοεμβρίου 2022!

Άρα επιδέχεται να έχουν διαπράξει Εσχάτη Προδοσία Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς και οι κυβερνήσεις τους;;

Έχουμε τελικά Πρωθυπουργό ή ΟΧΙ;;

Τελικά η Τουρκία θα πάρει από τις ΗΠΑ τα μαχητικά αεροπλάνα F-16!

Τι μας είπε όμως κατάμουτρα ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Νεντ Πράς;

«Η Τουρκία είναι σημαντικός σύμμαχος στο ΝΑΤΟ, είναι σημαντικός σύμμαχος για την ασφάλεια. Θέλουμε να εξασφαλίσουμε ότι οι αμυντικές μας δυνατότητες είναι ενσωματωμένες και ότι η Τουρκία έχει ότι χρειάζεται να αντιμετωπίσει την τρομερή απειλή που υφίσταται. Κανένας σύμμαχος στο ΝΑΤΟ δεν έχει αντιμετωπίσει περισσότερες τρομοκρατικές επιθέσεις στο έδαφός του από τους Τούρκους συμμάχους μας. Οπότε η συνεργασία μας στον τομέα της ασφάλειας είναι μεγίστης σημασίας για εμάς. Αυτό ήταν ένα θέμα που συζήτησαν οι δύο πρόεδροι όταν συναντήθηκαν το καλοκαίρι στην Σύνοδο του ΝΑΤΟ στην Μαδρίτη. Έχει επίσης συζητηθεί και σε χαμηλότερο επίπεδο. Είναι μια συζήτηση που είχαμε με το Κογκρέσο και φυσικά έχουμε έναν συνεχιζόμενο διάλογο με το Κογκρέσο για αυτό το θέμα αλλά δεν έχω κάτι νεότερο να πω δημοσίως»!

Τα αεροπλάνα αυτά μπορεί ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ να μας διαβεβαιώσει πως δεν θα στραφούν κατά της Ελλάδος;

Ο κύριος Κυριάκος Μητσοτάκης για τα όσα συζήτησαν ΗΠΑ και Τουρκία στην Σύνοδο του ΝΑΤΟ στην Μαδρίτη, δεν πήρε μυρουδιά;

Αποδέχεται αυτές τις εχθρικές δηλώσεις κατά της Ελλάδος από τον εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ των ΗΠΑ;

Ή θα κωφεύσει για άλλη μια φορά; Θα μας μείνουν τελικά τα χειροκροτήματα; Έχουμε τελικά Πρωθυπουργό ή ΟΧΙ;;

Δυο αξιόλογες εκδηλώσεις…

Το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 6:00 μ.μ στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Ιερού Ναού Άγιου Γεωργίου Χαλανδρίου (οδός Αγ. Παρασκευής 74 Χαλάνδρι, κάτω από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου), θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση απονομής ΤΙΜΗΤΙΚΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ-“ΕΠΑΙΝΩΝ” εις τους μαθητές των Λυκείων του Χαλανδρίου που επέτυχαν στις Πανελλήνιες Εισαγωγικές εξετάσεις στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα!

Την εκδήλωση επιμελείται ο Σύλλογος Επιστημόνων Χαλανδρίου “Ευριπίδης” και σας προσκαλεί όλους, για να απολαύσουμε και να χειροκροτήσουμε τους μελλοντικούς Έλληνες Επιστήμονες!

Την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 7:00 μ.μ ο “Σύνδεσμος Γυναικών Ηπείρου” πραγματοποιεί εκδήλωση με θέμα:

«Ήπειρος και Μικρά Ασία, σελίδες Ιστορίας και Πολιτισμού»!

Η εκδήλωση αυτή θα γίνει στο ξενοδοχείο “The Stanley”, στην αίθουσα ΒΙΚΟΣ, στην οδό Οδυσσέως 1 – πλατεία Καραϊσκάκη – Αθήνα.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσει το μουσικό σχήμα αδελφών Κόντη και συμμετέχουν, το Χορευτικό Εργαστήρι Νέας Ιωνίας και το Λύκειο Ελληνίδων Αγίας Παρασκευής!

loading...