Ιστορική και Γεωστρατηγική ανάλυση των συσχετισμών στρατιωτικών δυνάμεων ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία.

Είναι σαφές και ξεκάθαρο σε όλους το πόσο οι ΗΠΑ-Ρωσία η Κίνα και οι άλλες δυνάμεις δεν γνωρίζουν από ηθικούς φραγμούς στο κυνήγι της δικής τους ισχύος.

Γράφει ο Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος Γεωστρατηγικός-Γεωπολιτικός αναλυτής (Contact : [email protected] και official website The Times of Voulgaroktonos.

Τα επίλεκτα στρατεύματα των μεγάλων δυνάμεων δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τα υπόλοιπα κράτη. Εδώ και μερικές δεκαετίες οι στρατιώτες αυτοί στην Ρωσία, Αμερική, Κίνα, Ισραήλ, προετοιμάζονται όμως ακριβώς οι Ολυμπιονίκες στο άθλημα του Στίβου με ειδικές προπονήσεις-προετοιμασία και αναβολικές ουσίες. Συνεπώς δεν έχουν καμία σχέση με τους απλούς στρατιώτες σε φυσική κατάσταση, δύναμη, αντοχή- σθένος και αντίληψη. Επίσης έχουν γίνει και επεμβάσεις στο dna των στρατιωτών των συγκεκριμένων κρατών για την μέγιστη βελτίωση τους σε όλους τους τομείς. Εννοείτε ότι δεν μιλάμε για τους πρωταγωνιστές των ταινιών της Marvel, αλλά για ειδικά προετοιμασμένους και εξελιγμένους ανθρώπους όπως γίνεται στον υψηλό αθλητισμό. Όμως οι ειδήμονες φαίνεται ότι έχουν κάνει ένα ακόμη βήμα εξέλιξης, λόγω της τεχνολογίας και του υψηλού επιστημονικού επιπέδου. Επίσης οι υπερδυνάμεις εξοπλίζουν τους στρατιώτες τους με ειδικά γιλέκα και άλλα εξαρτήματα βιοτεχνολογίας. Σχετικά με το θέμα των εξελιγμένων στρατιωτών είχε αναφερθεί και πρόεδρος Πούτιν. Ο Αρχηγός της Ρωσικής Ομοσπονδίας έκανε λόγο για έναν άνθρωπο-στρατιώτη που θα πολεμά χωρίς φόβο, συμπόνια, αναστολές.

Από Αμερικανικής πλευράς ειπώθηκε ότι η Κίνα, χωρίς να δεσμεύεται από ηθικούς κανόνες δεοντολογίας, έχει ήδη πραγματοποιήσει βιολογικές δοκιμές σε στρατιωτικούς, με σκοπό να αναπτύξει τις φυσικές δυνάμεις τους. Το BBC σε σχετικό με τους εξελιγμένους στρατιώτες» δημοσίευμά του, αναφέρει ότι ο Κινέζος Χε Τζιανκούι έκανε την «εκπληκτική ανακοίνωση» ότι είχε αλλάξει με επιτυχία το DNA δύο εμβρύων (δίδυμα κορίτσια). Ο Τζιανκούι είχε χρησιμοποιήσει την τεχνολογία CRISPR που εξασφαλίζει προσθαφαίρεση χαρακτηριστικών στο άτομο. Το BBC αναλογίστηκε τι είδους εφαρμογή θα μπορούσε να έχει σε ένα πρόγραμμα «βιολογικής εκπαίδευσης» του εμβρύου ώστε να γίνει κάποτε «σούπερ στρατιώτης». Ο πρώην διευθυντής Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Τζον Ράτσκλιφ είχε κατηγορήσει την Κίνα ότι προσπαθεί να υλοποιήσει σχέδιο για ανώτερους βιολογικά στρατιώτες. «Έχουν κάνει ήδη πειράματα σε ανθρώπους ελπίζοντας να δημιουργήσουν στρατιώτες με βελτιωμένες βιολογικές ικανότητες. Το Πεκίνο δεν έχει ηθικά όρια στο κυνήγι της δύναμης». Η Κίνα πειραματίζεται με εξωσκελετούς για να βελτιώσει το στράτευμα της». Εν τούτοις η Κάνια είχε δηλώσει ότι : «Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε τι ακριβώς ερευνά ο Κινεζικός στρατός και τι ελπίζει να πετύχει. Πρέπει επίσης να αναγνωρίσουμε την απόσταση των φιλοδοξιών και της πραγματικότητας, με δεδομένο το επίπεδο της τεχνολογίας που υπάρχει σήμερα. Πράγματι οι στρατοί σε όλο τον κόσμο δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για την πιθανότητα να έχουν σούπερ στρατιώτες. Όμως αυτό που είναι πραγματοποιήσιμο μέσα στα όρια της επιστήμης περιορίζει τον καθένα που επιχειρεί να ξεπεράσει τα όρια», τονίζει. Όπως ανακοινώθηκε από το ίδιο το Πεκίνο, οι συνοριοφύλακες του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού στην νοτιοανατολική αυτόνομη περιοχή Θιβέτ της Κίνας, παρέλαβαν μια ειδική στολή εξωσκελετού που τους δίνει τη δυνατότητα να εκτελούν αποστολές σε δύσκολα περιβάλλοντα και μεγάλο υψόμετρο με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα. Βίντεο έδειξαν συνοριοφύλακες στο Νγκάρι, το οποίο βρίσκεται σε υψόμετρο 5.000 μέτρων, να χρησιμοποιούν την ειδική στολή εξωσκελετού, η οποία επιτρέπει σε έναν άνθρωπο 70 κιλών να ανυψώνει μέχρι και 150 κιλά φορτίου, καθώς αποφεύγεται ο κίνδυνος των τραυματισμών στην μέση και τα πόδια, όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός China Central Television (CCTV).

Όλο το βάρος των σακιδίων πλάτης με το περιεχόμενό τους μεταφέρθηκε πάνω στα πλαίσια των εξωσκελετών. Οι τρεις μεγάλες δυνάμεις δεν είναι μόνες τους στο κυνήγι του στρατηγικού πλεονεκτήματος που συνιστούν η γονιδιακή μετατροπή του ανθρώπου σε πολεμική μηχανή και η κατασκευή σε γραμμή παραγωγής αυτοκινούμενων πολεμικών μηχανών με μια κάποια «ευφυΐα». Η Γαλλία επιθυμεί και αυτή την «ενίσχυση του στρατιώτη», ωστόσο την έγκριση για τα σχετικά πειράματα συνοδεύει έκθεση που καθορίζει το ηθικό πλαίσιο με τα απαράβατα όρια. Η ίδια η υπουργός Αμυνας στην κυβέρνηση Μακρόν, η Φλοράνς Παρλί, δήλωσε ότι η Γαλλία πρέπει να είναι προετοιμασμένη για τις επικείμενες αλλαγές, όπως θυμάται το BBC. Η τεχνολογία αναπτύσσεται από την Lockheed Martin Corp (LMTN) με άδεια από την B-TEMIA του Καναδά, η οποία ανέπτυξε αρχικά τη συγκεκριμένη τεχνολογία για να βοηθήσει άτομα με κινητικές δυσκολίες, όπως άτομα που ταλαιπωρούνται από σκλήρυνση κατά πλάκας ή από οστεοαρθρίτιδα. Πριν λίγες μέρες διαβάσαμε με ενδιαφέρον στη διεθνή επικαιρότητα πως η επιτροπή δεοντολογίας και ηθικών θεμάτων των γαλλικών ενόπλων δυνάμεων έδωσε την έγκρισή της για την ανάπτυξη «βιονικών στρατιωτών». Πρόκειται επί της ουσίας για στρατιώτες οι οποίοι θα είναι πιο ενισχυμένοι και πιο αποτελεσματικοί στο πεδίο της μάχης, κάνοντας χρήση της επιστήμης και της τεχνολογίας. Πιο συγκεκριμένα, η επιτροπή μας ενημέρωσε πως «οι βιονικοί στρατιώτες θα εξοπλίζονται με ρομποτικούς εξωσκελετούς και εμφυτεύματα, μέσω των οποίων θα βελτιώνουν τις σωματικές, διανοητικές και ψυχολογικές ικανότητές τους». Μάλιστα, το γαλλικό επιτελείο στην παρουσίαση της νέας αυτής καινοτομίας εξήγησε πως οι «βιονικοί στρατιώτες» μέσω εξελιγμένων ιατρικών μεθόδων που χρησιμοποιούν εμφυτεύματα τα οποία εξαναγκάζουν τον εγκέφαλο στην παραγωγή συγκεκριμένων χημικών ουσιών, θα μπορούν να αντιμετωπίσουν τα βασικά προβλήματα κάθε «απλού» στρατιώτη, όπως ο πόνος, το άγχος, ο φόβος και η κόπωση. Άνθρωποι που μπορούν να μάχονται αδιάκοπα ακόμη και αν είναι πληγωμένοι. Στρατιώτες που δεν νιώθουν πόνο, δεν αγχώνονται και δεν φοβούνται. α εμφυτεύματα φροντίζουν να ενισχύσουν την ψυχική αντοχή και την διάθεσή τους, ελέγχοντας ποια ορμόνη θα παράγει ο εγκέφαλος και ποια όχι. Oταν ένας φυσιολογικός άνθρωπος αγχώνεται και φοβάται, ο εγκέφαλός του δίνει εντολή στα επινεφρίδια να παράγουν κορτιζόλη και αδρεναλίνη. Αντίθετα ο εξελιγμένος στρατιώτης» είναι σε θέση να μπλοκάρει την παραγωγή των ορμονών αυτών, ώστε να μην αισθάνεται άγχος και φόβο.

Εξαναγκάζει τον εγκέφαλό του να παράγει σεροτονίνη και ντοπαμίνη, λαμβάνοντας ψευδώς το αίσθημα της ικανοποίησης με αποτέλεσμα να βελτιωθεί η ψυχική του διάθεση, την στιγμή της μάχης. Στην έκθεσή της η επιτροπή δεοντολογίας και ηθικών θεμάτων των γαλλικών ενόπλων δυνάμεων, αναφέρει πως «Η Γαλλία οφείλει να συντηρεί την επιχειρησιακή υπεροχή των στρατευμάτων της, σεβόμενη την ίδια ώρα τους κανόνες του στρατιωτικού δικαίου και τις θεμελιώδεις αξίες της κοινωνίας μας, για τον λόγο αυτό, η επιτροπή απαγορεύει κάθε τροποποίηση, η οποία θα επηρεάζει την ‘ανθρωπιά’ των στρατιωτών και την ικανότητά τους να ελέγχουν τη βία που ασκούν». Κάπου εδώ αναρωτιέται κανείς σε ποιο από όλα τα οξύμωρα που λέχθηκαν παραπάνω να εστιάσει. Ωστόσο, μία φράση χρήζει περαιτέρω σχολιασμού και συγκεκριμένα «οι θεμελιώδεις αξίες της γαλλικής κοινωνίας». Αλήθεια ποιες είναι αυτές οι περιβόητες θεμελιώδεις αξίες; Πλέον στη γαλλική κοινωνία καταπατώνται ακόμη και τα προοιμιακά άρθρα της «Διακήρυξης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου», του 1789, αποκύημα της Γαλλικής Επανάστασης, έστω και αν αυτή έγινε από τη μπουρζουαζία. Πέραν των «βιονικών στρατιωτών», δεν πέρασε καν εβδομάδα από την ψήφιση του νομοσχεδίου της «καθολικής ασφάλειας» που απαγορεύει τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών των δυνάμεων καταστολής. Για ποιες λοιπόν θεμελιώδεις αξίες κάνει λόγο η επιτροπή που τιτλοφορείται μάλιστα ως δεοντολογίας και ηθικών θεμάτων, ευτελίζοντας τις έννοιες ηθική και δεοντολογία.

Εν κατακλείδι οι στρατιωτικές δυνάμεις και ο πόλεμος αλλάζουν μορφές, όσο η τεχνολογία και η επιστήμη προχωρούν. Οι επόμενοι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι θα περιλαμβάνουν ένα μείγμα «βιονικών στρατιωτών», επιστρατευμένων χάκερ που θα πολεμούν στο επίπεδο του κυβερνοπολέμου, ρομποτικών πολεμικών μηχανών και όπλων υψηλής ευφυίας, ακόμη εξυπνότερων βομβών που θα εκτοξεύονται από τεράστιες αποστάσεις μακριά. Ωστόσο, η πραγματική πρόοδος της ανθρωπότητας δεν έγκειται στην τεχνολογική εξέλιξη του πολέμου. Στον τομέα της τεχνολογίας και στην βελτίωση των στρατιωτών της, κινείται και η ανερχόμενη σε γεωστρατηγικό και Γεωπολιτικό επίπεδο Τουρκία.

Ο Ερντογάν μεγαλώνει την Τουρκία μέσα από τα επεκτατικά σχέδια του.

Οι νεότουρκοι σκοπεύουν να δημιουργήσουν ένα ομοσπονδιακό κράτος σύμφωνα με το μοντέλο της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Με παράδειγμα την Ρωσία ο Τούρκος πρόεδρος δημιουργεί ένα ομοσπονδιακό κράτος το οποίο θα περιλαμβάνει την Βόρεια Συρία, την Βόρεια Κύπρο και τμήματα εδαφών από το Ιρακινό Κουρδιστάν, την Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν. Η Τουρκία του Ερντογάν επέτυχε να αλλάξει τις δημογραφικές στατιστικές και την οικονομική επιρροή στις συγκεκριμένες περιοχές. Η ανασύσταση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας έχει ήδη αρχίσει. Βόρεια Συρία, Βόρεια Κύπρος, Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Δυτική Θράκη, Κρήτη, Δωδεκάνησα, και όλα τα Ελληνικά νησιά μέχρι την μέση του Αιγαίου θα προσαρτηθούν στην νέα αυτοκρατορία του Ερντογάν. Αυτή είναι η πρώτη φάση επέκτασης των Τούρκων. Η σύγχρονη Τουρκία είναι ο διάδοχος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, η οποία κυβέρνησε τεράστιες περιοχές της Μέσης Ανατολής για αιώνες. Τώρα ξανά η Άγκυρα με την βοήθεια του στρατού, θέλει να ελέγξει εδάφη και θαλάσσιες περιοχές με πλούσια ενεργειακά κοιτάσματα σε Α. Μεσόγειο. Η Αμερική έχασε τον μικρότερης κλίμακας παγκόσμιο πόλεμο που διεξάγεται στην Συρία. Για να μην διασύρονται άλλο από την Ρωσία οι ηττημένοι Αμερικάνοι, αποφάσισαν την ανασύσταση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας και παράλληλα ανέθεσαν την διεξαγωγή όλων των πολέμων για λογαριασμό των ΗΠΑ, στον Ερντογάν. Ήδη η Τουρκία έχει κατακτήσει την Βόρεια Συρία, την Λιβύη, το Ναγκόρνο Καραμπάχ και αντικαθιστά την Αμερική στο Αφγανιστάν και όπου κριθεί απαραίτητο. Στην προσπάθεια τους από την Ουάσιγκτον να ανασχέσουν την Κινέζική προέλαση, ο Ερντογάν θα φτάσει μέχρι και την Ινδία, εάν και εφόσον χρειαστεί. Η Αμερική με αυτόν τον τρόπο κρατά αλώβητο το γόητρο της, καθώς δεν κινδυνεύει να χρεωθεί νέες ήττες στα πεδία των μαχών από την Ρωσία του Πούτιν και παράλληλα δεν έχει απώλειες σε οικονομικό, πολιτικό, γεωστρατηγικό επίπεδο. Ταυτόχρονα δεν έχει απώλειες σε στρατιωτικό δυναμικό και σε εξοπλισμό.

Ο Ερντογάν που είναι ο πιο φιλόδοξος πολιτικός στον κόσμο μαζί με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, δημιούργησε επίλεκτο στράτευμα με εξελιγμένους Τούρκους στρατιώτες. Εάν υποθέσουμε ότι δεν ευσταθούν τα λεγόμενα του Στόλτερμπέργκ ((Γ.Γ. ΝΑΤΟ) και των Ελλήνων συνταγματολόγων και η Ελλάδα δεν είναι υπό κατοχή ξένων δυνάμεων, πως θα αντιμετωπίσει την ανερχόμενη Τουρκία και τους εξελιγμένους Τούρκους στρατιώτες ; Δυστυχώς το χειρότερο όλων είναι ότι στην εποχή μας κυριαρχεί και πάλι ο Διονυσιακός πολιτισμός. Είναι ιστορικά και διαχρονικά αποδεδειγμένο ότι όταν η πλειοψηφία των Ελλήνων ασπάζεται την Διονυσιακή κουλτούρα, το έθνος έχει υποστεί τρομερά δεινά και συντριβές. Όταν ένα έθνος βρίσκεται σε παρακμή και σήψη επέρχεται η κατάρρευση σε πνευματικό-πολιτιστικό, ηθικό, πολιτικό-στρατιωτικό, οικονομικό και σε κοινωνικό επίπεδο. Το πιο σημαντικό παράδειγμα η Ρωμαϊκή κατάκτηση. Εν τούτοις πριν παρακμάσει η πλειοψηφία των αρχαίων Ελλήνων κατόπιν της Φοινικικής εισβολής 1519 π.Χ. ένα μέρος των αρχαίων Ελλήνων επέτυχε σημαντικές νίκες στους Περσικούς πολέμους και επέτυχε να κατακτήσει δύο φορές την Τροία. Η Τροία κατακτήθηκε από τους Δωριείς-Ηρακλειδείς (Αριστοκλής-Νόμοι) και την δεύτερη από τους Αχαιούς. Εν τούτοις ας αναρωτηθούμε αν έχουμε εμείς οι νεοέλληνες τις ίδιες ικανότητες και το ίδιο επίπεδο με τους προγόνους μας. Τα Διονυσιακά αξιώματα είναι ανάξια σε σχέση με τα Αριστόκλεια Δόγματα. Οι Διονυσιαικές αξίες δεν είναι συμβατές με το Ελληνικό dna, για αυτό όποτε γίνονται απόδεκτές από τους ΈΛληνες, έχουμε Εθνικές καταστροφές-τραγωδίες. Στον αντίποδα οι λαοί της νέας τάξης πραγμάτων που αποδέχονται την Βακχική παιδεία, μεγαλουργούν και επιβιώνουν και κάποιες φορές αφανίζονται Ρωμαϊκή-Περσική αυτοκρατορία, Μάγιας, Αζτέκοι, Ϊνκας κλπ.

Η ΤΡΟΙΑ ΜΙΑ ΙΟΥΔΑΙΟΦΟΙΝΙΚΙΚΗ ΑΠΟΙΚΙΑ.

Στον παγανισμό η αμαρτία, η διαφθορά, η τυραννία-δουλεία, και η κάθε ηθική εκτροπή, ήταν συνυφασμένη με την ειδωλολατρική θρησκευτική πίστη. Σε όλα τα ειδωλολατρικά θρησκεύματα υπήρχαν “θεοί”–δαίμονες ως προστάτες των ανθρωπίνων παθών και εγκλημάτων, με βασικότερο όλων την σεξουαλική διαφθορά. Η Διονυσιακή φιλοσοφία χαρακτηρίζεται από την μανία, το μένος, το πάθος, την αδικία-τυραννία, τις σεξουαλικές διαστροφές, τις ψυχικές εκρήξεις, τις παρορμήσεις, τα πιο βρώμικα-αισχρά ένστικτα του ανθρώπου και η εύθυμη πλευρά της ζωής. Οι θεοί-Αρχιδαίμονες Savazios-Απόλλων της αρχαίας θρησκείας στήριζαν κάθε μορφής τυραννία και βασανισμό. Ο Φρυγικός “θεός” Savazios-Διόνυσος με στόχο την ολοκληρωτική καταστροφή του Ελληνικού έθνους και την κατάργηση του Αριστόκλειου πολιτισμού, προσφέρει απλόχερα την σεξουαλική “ελευθερία” από τα “δεσμά” του αρχαίου Ελληνικού πολιτισμού και του Χριστιανισμού, σε όλους όσους τον πιστεύουν. Το Διονυσιακό-Φοινικικό πνεύμα οδηγεί τους Έλληνες σε καταστροφικές πράξεις και συμπεριφορές οριακές, οι οποίες διαχρονικά θέτουν τον Ελληνισμό σε θανάσιμους κινδύνους.

Παρατηρώντας την ιστορία θα διαπιστώσουμε δυο βασικά αξιώματα, τα οποία καθόρισαν την επιβίωσή και την εξέλιξή της Ελλάδος και της ανθρωπότητας. Τα στοιχεία αυτά είναι η λογική σκέψη, ο πολιτισμός των Αρχαίων Ελλήνων Φιλοσόφων και από την άλλη η Ιουδαϊκή-Φοινικική Βακχική λατρεία. Η λογική σκέψη, οι επιστήμες και το πάθος για την ζωή, συνθέτουν το βασικό υπόβαθρο της ανθρώπινης σκέψης. Τα παραπάνω δυο βασικά στοιχεία, ήταν και είναι εντελώς αντίθετα μεταξύ τους. Εδώ και αιώνες συγκρούονται ο αρχαίος Ελληνικός πολιτισμός και ο Ιουδαϊκός, με προεξέχων τον Φρυγικό θεό Savazio.

OI ΔΥΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΙ.

Από την μία πλευρά οι Έλληνες της λογικής, του φωτός, του μέτρου και του πολιτισμού. Από την άλλη οι Φοίνικες και ο Σαβάζιος-Διόνυσος οι εκφραστές του αχαλίνωτου σεξουαλικού πάθους, της ερωτικής μαγείας (Εωσφορισμός), της μανίας και των έντονων συναισθημάτων. Οι δύο παγκόσμιοι πολιτισμοί εκπροσωπούν δύο διαφορετικά φιλοσοφικά αξιώματα για την ζωή. Ανά τους αιώνες οι αντίθετοι εκ διαμέτρου πολιτισμοί, προσπαθούν να επικρατήσουν στην πολιτική, στον στρατό, την οικονομία, στις επιστήμες, στις τέχνες, στους θεσμούς, την ηθική, την κοινωνία, στον αθλητισμό και τα έθνη. Ειδικότερα το Ελληνικό έθνος στο πέρασμα των αιώνων, είναι δημιούργημα τόσο του Ελληνικού φιλοσοφικού πνεύματος, όσο και του Διονυσιακού (Φοίνικες-παγανισμός). Τον Ελληνικό πολιτισμό αποτελούν η ορθή παιδεία-Φιλοσοφία, η ελευθερία, η αξιοπρέπεια, το μέτρο, η απλότητα, η λογική, ο στοχασμός, η εγκράτεια. Αντίθετα το Διονυσιακό-Φοινικικό πνεύμα το χαρακτηρίζει η μανία, το μένος, το πάθος, η αδικία-τυραννία, οι σεξουαλικές ανωμαλίες, οι ψυχικές εκρήξεις, οι παρορμήσεις, τα πιο βρώμικα-αισχρά ένστικτα του ανθρώπου. Η Ελληνική-Αριστόκλεια αγωγή ορίζεται από το μέτρον άριστον και το μηδέν άγαν, την μεσότητα και την αποφυγή των υπερβολών και των άσκοπων-καταστροφικών ενεργειών. Αντίθετα το Διονυσιακό-Φοινικικό πνεύμα δεν τα δέχεται όλα αυτά και οδηγεί τους Έλληνες σε καταστροφικές πράξεις και συμπεριφορές οριακές, οι οποίες διαχρονικά θέτουν τον Ελληνισμό σε θανάσιμους κινδύνους. Τα ίδια τα καθεστώτα προωθούσαν τα πρόστυχα θεάματα, τις πρόστυχες μουσικές-διασκεδάσεις και τα όργια για να μπορούν να εξουσιάζουν, με ευκολία τις μάζες.

Όταν αρνήθηκαν οι Ισραηλίτες τον Σωτήρα-Λυτρωτή Χριστό, τον αποδέχτηκαν οι Έλληνες των πρωτοχριστιανικών αιώνων και του μεσαίωνα, οι οποίοι έκαναν τον Ιουδαϊκό Χριστιανισμό Ελληνικό. Για αυτό οι πρόγονοι μας από σκλάβοι έγιναν διοικητές του Ρωμαϊκού κράτους. Η ίδρυση της παγκόσμιας Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας από τους Ιουδαίους ένωσε όλη την οικουμένη. Αυτό έφερε την υποταγή των εθνών, κατάργησε τα σύνορα στην Μεσόγειο, Ευρώπη, Μικρά Ασία. Βόρεια Αφρική, Συρία, Ισραήλ σχημάτισε την πατρίδα που γεννήθηκε η Ελληνορθοδοξία και δημιούργησε τις προυποθέσεις για την απελευθέρωση του Ελληνικού έθνους, το οποίο έφτασε στο απόγειο του, με την ανάληψη διοικήσεως του Ρωμαϊκού κράτους. Οι Έλληνες των μεσαιωνικών αιώνων μέσα από την ηθική, την πίστη και την παιδεία έγιναν κληρονόμοι μιας παγκόσμιας αυτοκρατορίας (Ρωμαϊκή) και μια παγκόσμιας θρησκείας (Χριστιανισμός). Ο Χριστιανισμός αναδύθηκε και έγινε παγκόσμια θρησκεία με την εισαγωγή των Πλατωνικών διδασκαλιών από τους τρεις ιεράρχες και η αρχαία Ελληνική σοφία διασώθηκε και διατηρήθηκε στους αιώνες μέσα από την ενσωμάτωση της στην Ορθόδοξη-Χριστιανική πίστη. Κυριολεκτικά ο Ελληνισμός αναστήθηκε από την Ορθοδοξία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ OFFICIAL WEBSITE TOY ΑΓΓΕΛΟΥ-ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ Φ. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ (THE ΤΙMES OF VOULGAROKTONOS)

loading...