Η δημογραφική αυτοκτονία της Ευρώπης

Η δημογραφική αυτοκτονία της Ευρώπης-Γερνάει ανησυχητικά η Γηραιά Ήπειρος-Τι ρόλο παίζει το μουσουλμανικό στοιχείο -Γιατί ονομάζεται η Ευρώπη “νέα Ιαπωνία”


Του Μάνου Χατζηγιάννη


“Οι μουσουλμάνοι πιστοί γνωρίζουν πολύ καλά ότι η γονιμότητά τους είναι τέτοια σήμερα, που το ονομάζουν ... η Μεγάλη Αντικατάσταση. Μια μέρα όλα αυτά, όλα αυτά θα είναι δικά μας ... "
Η φράση ανήκει στον Αρχιεπίσκοπο Στρασβούργου Luc Ravel, ο οποίος προτάθηκε από τον Πάπα Φραγκίσκο, τον Φεβρουάριο.

Από την πλευρά του ο συντηρητικός πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν προειδοποίησε για μια "Μουσουλμανική Ευρώπη". Σύμφωνα με τον ίδιο, «το ζήτημα των επόμενων δεκαετιών είναι εάν η Ευρώπη θα συνεχίσει να ανήκει στους Ευρωπαίους».

Αλλά και σύμφωνα με τον 'Ελληνα Επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλο, αυτή τη στιγμή, 3 εκατομμύρια μετανάστες περιμένουν να εισέλθουν στην Ευρώπη.

Κι όλα αυτά αποτελούν αναπόσπαστα κομμάτια του δημογραφικού προβλήματος της Γηραιάς Ηπείρου, που όντως γερνάει....

Αλλά και μακριά από την Ευρώπη, στην Ιαπωνία επί παραδείγματι, τα δημοτικά σχολεία κλείνουν, αφού ο αριθμός των παιδιών μειώθηκε σε λιγότερο από το 10% του πληθυσμού. Η κυβέρνηση μετατρέπει αυτές τις δομές σε νοσοκομεία, φροντίζοντας τους ηλικιωμένους σε μια χώρα όπου το 40% των ανθρώπων είναι 65 ετών ή και μεγαλύτεροι. Στη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου υπάρχει μια δημοφιλής έκφραση: «πολιτισμός φαντασμάτων».

Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Πληθυσμού και Έρευνας Κοινωνικής Ασφάλειας της Ιαπωνίας, μέχρι το 2040 οι περισσότερες από τις μικρότερες πόλεις της χώρας θα δουν μια δραματική πτώση της τάξης του ενός τρίτου στο ήμισυ του πληθυσμού τους. Λόγω δραματικής δημογραφικής μείωσης, πολλά ιαπωνικά συμβούλια δεν μπορούν πλέον να λειτουργούν και να έχουν κλείσει. Τα εστιατόρια μειώθηκαν από 850.000 το 1990 σε 350.000 σήμερα, δείχνοντας μια «αποξήρανση της ζωτικότητας». Οι προβλέψεις δείχνουν επίσης ότι σε 15 χρόνια, η Ιαπωνία θα έχει 20 εκατομμύρια κενά σπίτια.

Αυτό είναι και το μέλλον της Ευρώπης;

Μεταξύ των εμπειρογνωμόνων όσον αφορά στο δημογραφικό ζήτημα, υπάρχει μια τάση να ονομάσουμε την Ευρώπη «νέα Ιαπωνία». Ωστόσο, η Ιαπωνία αντιμετωπίζει αυτή τη δημογραφική καταστροφή με δικούς της πόρους και απαγορεύει τη μουσουλμανική μετανάστευση στη χώρα.

"Η Ευρώπη διαπράττει δημογραφική αυτοκτονία, συρρικνώνοντας συστηματικά αυτό που ο ο βρετανός ιστορικός Niall Ferguson χαρακτήρισε" τη μεγαλύτερη διαρκή μείωση του ευρωπαϊκού πληθυσμού από τον Μαύρο Θάνατο (πανούκλα) τον δέκατο τέταρτο αιώνα "", όπως πρόσφατα σημείωσε ο Αμερικανός συγγραφέας και πολιτικός και κοινωνικός ακτιβιστής George Weigel.

Οι μουσουλμάνοι της Ευρώπης φαίνεται να ονειρεύονται να γεμίσουν αυτό το κενό. Όσα είπε ο Αρχιεπίσκοπος του Στρασβούργου,για την “Μεγάλη Αντικατάσταση” αποτελούν δείγμα γραφής ..

Μια νέα έκθεση του ιταλικού think-tank “Centro Machiavelli” αποκάλυψε ότι αν συνεχιστούν οι τρέχουσες τάσεις, μέχρι το 2065 οι μετανάστες πρώτης και δεύτερης γενιάς θα ξεπεράσουν τα 22 εκατομμύρια άτομα ή περισσότερο από το 40% του συνολικού πληθυσμού της Ιταλίας.

Στη Γερμανία, το 36% των παιδιών ηλικίας κάτω των πέντε ετών γεννιούνται από γονείς μετανάστες. Σε 13 από τα 28 κράτη μέλη της ΕΕ, περισσότεροι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από ό, τι γεννήθηκαν πέρυσι. Χωρίς τη μετανάστευση, οι πληθυσμοί της Γερμανίας και της Ιταλίας αναμένεται να μειωθούν κατά 18% και 16% αντίστοιχα.

Ο αντίκτυπος της δημογραφικής ελεύθερης πτώσης είναι ορατός και σε αυτό που κάποτε ονομαζόταν «νέα Ευρώπη», τις χώρες του πρώην σοβιετικού μπλοκ όπως η Πολωνία, η Ουγγαρία και η Σλοβακία, για να τις διακρίνουν από τη λεγόμενη «παλιά Ευρώπη», σαν τη Γαλλία και Γερμανία. Αυτές οι ανατολικές χώρες είναι πλέον οι πιο εκτεθειμένες στη "βόμβα αποδημίας", την καταστροφική κατάρρευση του ποσοστού γεννήσεων που ο αναλυτής των σημερινών γεγονότων και συντάκτης Mark Steyn χαρακτήρισε "το μεγαλύτερο θέμα της εποχής μας".

Οι New York Times αναρωτήθηκαν γιατί «παρά την συρρίκνωση του πληθυσμού, η Ανατολική Ευρώπη αντιστέκεται στην αποδοχή μεταναστών». Η συρρίκνωση του δημογραφικού είναι ακριβώς ο λόγος που φοβούνται ότι θα αντικατασταθούν οι γηγενείς από μετανάστες. Επιπλέον, ένα μεγάλο μέρος της Ανατολικής Ευρώπης έχει ήδη βιώσει την κατοχή υπό των μουσουλμάνων εδώ και εκατοντάδες χρόνια υπό την οθωμανική αυτοκρατορία.

Συν τοις άλλοις η Αφρική πιέζει επίσης την Ευρώπη με μια δημογραφική “βομβιστική” επίθεση. σύμφωνα με τον ολλανδό Geert Wilders, πολιτικό, βουλευτή και αρχηγό του αντι-Ισλαμικού κόμματος "Partij voor de Vrijheid".

"Τα επόμενα 30 χρόνια, ο αριθμός των Αφρικανών θα αυξηθεί κατά περισσότερο από ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους, που είναι διπλάσιος από τον πληθυσμό ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ένωσης ... Η δημογραφική πίεση θα είναι τεράστια, το ένα τρίτο των Αφρικανών θέλει να μετακομίσει στο εξωτερικό . Πολλοί θέλουν να έρθουν στην Ευρώπη, ενώ περισσότεροι από 180.000 άνθρωποι διασχίζουν τα ευρωπαϊκά σύνορα από τη Λιβύη και αυτό είναι μόνο η αρχή, σύμφωνα με τον Επίτροπο κ. Αβραμόπουλο, την στιγμή που αναμένουν να εισέλθουν στην Ευρώπη 3 εκατομμύρια μετανάστες " δήλωσε ο Βιλντερς.


Τα Ηνωμένα Έθνη εκτιμούν ότι υπήρχαν περίπου 292 εκατομμύρια άνθρωποι στην Ανατολική Ευρώπη πέρυσι, 18 εκατομμύρια λιγότεροι από ό, τι στις αρχές της δεκαετίας του 1990. Ο αριθμός είναι ισοδύναμος με την εξαφάνιση ολόκληρου του πληθυσμού των Κάτω Χωρών!!!

Οι Financial Times χαρακτήριζαν αυτή την κατάσταση στην Ανατολική Ευρώπη "τη μεγαλύτερη απώλεια πληθυσμού στη σύγχρονη ιστορία". Αυτή η συρρίκωνση του πληθυσμού δεν έχει προηγούμενο. Ούτε ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος, με τις σφαγές, τις απελάσεις και τις μετακινήσεις του πληθυσμού, οδήγησε σε τέτοια άβυσσο.

Ανατριχιαστικά ποσοστά

Η Ρουμανία θα χάσει το 22% του πληθυσμού της μέχρι το 2050, ακολουθούμενη από τη Μολδαβία (20%), τη Λετονία (19%), τη Λιθουανία (17%), την Κροατία (16%) και την Ουγγαρία (16%). Η Ρουμανία, η Βουλγαρία και η Ουκρανία είναι οι χώρες όπου η μείωση του πληθυσμού θα είναι η πιο σοβαρή. Ο πληθυσμός της Πολωνίας εκτιμάται ότι θα μειωθεί έως το 2050 σε 32 εκατομμύρια από τα σημερινά 38 εκατομμύρια. Σχεδόν 200 σχολεία έκλεισαν, αλλά υπάρχουν αρκετά παιδιά για να καλύψουν τα υπόλοιπα.

Στην Κεντρική Ευρώπη, το ποσοστό των "άνω των 65 ετών" αυξήθηκε κατά περισσότερο από το ένα τρίτο μεταξύ 1990 και 2010. Ο ουγγρικός πληθυσμός βρίσκεται στο χαμηλότερο σημείο του για μισό αιώνα. Ο αριθμός των ατόμων μειώθηκε από 10.709.000 το 1980 σε 9.986.000 εκατομμύρια. Το 2050, στην Ουγγαρία θα υπάρχουν λιγότερα από 8 εκατομμύρια άτομα. Και ένας στους τρεις θα είναι άνω των 65 ετών. Η Ουγγαρία σήμερα έχει ποσοστό γονιμότητας 1,5 παιδιών ανά γυναίκα. Εάν αποκλείσει κανείς τον πληθυσμό των Ρομά, ο αριθμός αυτός μειώνεται στο 0,8, ο χαμηλότερος στον κόσμο, κι αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο πρωθυπουργός Orbán ανακοίνωσε νέα μέτρα για την επίλυση της δημογραφικής κρίσης.

Η Βουλγαρία θα έχει την ταχύτερη πληθυσμιακή πτώση στον κόσμο μεταξύ 2015 και 2050. Η Βουλγαρία είναι μέρος μιας ομάδας κρατών που αναμένεται ο πληθυσμός τους να μειωθεί κατά περισσότερο από 15% μεταξύ 2015 και 2050, μαζί με τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, την Κροατία, την Ουγγαρία, την Ιαπωνία, τη Λετονία, τη Λιθουανία, τη Μολδαβία και τη Ρουμανία. Ο πληθυσμός της Βουλγαρίας, περίπου 7,15 εκατομμυρίων ανθρώπων, εκτιμάται ότι θα μειωθεί σε 5,15 εκατομμύρια σε 30 χρόνια, μια πτώση 27,9%.

Την ίδια στιγμή τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι 178.000 βρέφη γεννήθηκαν στη Ρουμανία. Συγκριτικά, κατά το 1990, το πρώτο μετακομμουνιστικό έτος, υπήρχαν 315.000 γεννήσεις. Η Κροατία πέρυσι είχε 32.000 γεννήσεις, μείωση 20% σε σχέση με το 2015. Η ερήμωση της Κροατίας θα μπορούσε να φτάσει σε περισσότερους από 50.000 ανθρώπους κάθε χρόνο.

Όταν η Τσεχική Δημοκρατία ανήκε στο Κομμουνιστικό μπλοκ (ως μέρος της Τσεχοσλοβακίας), το συνολικό ποσοστό γονιμότητάς της ήταν κοντά στο ποσοστό αντικατάστασης (2.1). Σήμερα είναι η πέμπτη πιο άγονη χώρα στον κόσμο. Τέλος και η Σλοβενία μπορεί να κατέχει το υψηλότερο κατά κεφαλήν ΑΕΠ στην Ανατολική Ευρώπη, αλλά συγχρόνως καταγράφει και ένα εξαιρετικά χαμηλό ποσοστό γονιμότητας.
Γράψτε το Σχόλιο σας
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]