Τζουζέπε Κόντε: «Δεν ενδώσαμε σε ό,τι αφορά το περιεχόμενο του προϋπολογισμού»

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, με παρέμβασή του στην γερουσία της Ρώμης, αναφέρθηκε  στην
επίτευξη συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε ό,τι αφορά τον ιταλικό δημόσιο προϋπολογισμό για το 2019.

«Αποφύγαμε την διαδικασία κυρώσεων, αλλά δεν ενδώσαμε σε ό,τι αφορά το περιεχόμενο του προϋπολογισμού, διαφυλάξαμε τον όλο σχεδιασμό του», τόνισε ο ιταλός πρωθυπουργός. «Με την υποστήριξη των αντιπροέδρων της κυβέρνησης και του υπουργού οικονομικών Τζοβάνι Τρία, παρενέβην για να ξαναβρεθεί το νήμα του διαλόγου και να μην πληγεί η μεταρρυθμιστική μας δράση», πρόσθεσε ο Κόντε.

«Εργαστήκαμε με την μέγιστη δυνατή αποφασιστικότητα για να αποφευχθεί η διαδικασία επιβολής κυρώσεων», υπογράμμισε ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης. Επαναλαμβάνοντας ότι «η κυβερνητική συμμαχία δεν έκανε πίσω σε ό,τι αφορά τους στόχους που οι ιταλοί υπέδειξαν ως πρωτεύουσας σημασίας, με την ψήφο τους στις βουλευτικές εκλογές της 4ης Μαρτίου».

Οι αλλαγές που συμφωνήθηκαν με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα ενταχθούν σε συνολική τροπολογία στο προϋπολογισμό, η οποία θα ψηφιστεί από την γερουσία της Ρώμης τις αμέσως επόμενες ημέρες. Επιβεβαιώνεται, τελικά, ότι το δημόσιο έλλειμμα της χώρας για το επόμενο έτος θα ανέλθει στο 2,04% του ΑΕΠ, και όχι στο 2,4%, όπως είχε οριστεί αρχικά από την κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε.

loading...