ΕΚΡΗΚΤΙΚΕΣ αυξήσεις στις τιμές ενέργειας στην Ευρώπη! Πάνω από 800 ευρώ το ρεύμα στη Γερμανία!!!

 

10 ΦΟΡΕΣ ΠΑΝΩ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΠΕΡΥΣΙ!

Φωτιά παίρνουν οι τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας στη Γερμανία, με την τιμή αναφοράς για το 2023 να φτάνει πάνω από τα 800 ευρώ, σχεδόν 10 φορές υψηλότερα από την ίδια περίοδο πέρυσι.

Σύμφωνα με το Bloomberg, μετά τη Βρετανία και η Γερμανία βλέπει την ηλεκτρική ενέργεια να σπάει ιστορικά αρνητικά ρεκόρ, καθώς η Ρωσία περιορίζει την προμήθεια φυσικού αερίου ενόψει της κρίσιμης χειμερινής περιόδου θέρμανσης.

Οι αυξήσεις στην ενέργεια πυροδοτούν νέα άνοδο του πληθωρισμού που απειλεί όχι μόνο τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις αλλά και την ευρωστία των οικονομιών στην Ευρώπη.

Οι κυβερνήσεις έχουν αρχίσει να παίρνουν δραστικά μέτρα περιορισμού της χρήσης ενέργειας, όπως η απαγόρευση του εξωτερικού φωτισμού κτιρίων στη Γερμανία και η μείωση των θερμοκρασιών θέρμανσης εσωτερικών χώρων.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι λογαριασμοί ενέργειας αναμένεται να εκτοξευθούν τον Οκτώβριο, αφού η ρυθμιστική αρχή ενέργειας αύξησε το ανώτατο όριο του κόστους.

Οι αυξανόμενες τιμές μπορεί να αναγκάσουν πολλούς ανθρώπους στη χώρα να περιορίσουν τη χρήση ενέργειας προκειμένου να μπορούν να πληρώσουν εκτός από το ρεύμα και το σούπερ μάρκετ.

Νέα άνοδο σε Γαλλία, Γερμανία

Οι γερμανικές τιμές ηλεκτρικής ενέργειας για το επόμενο έτος αυξήθηκαν έως και 7,6% στα 805,15 ευρώ ανά μεγαβατώρα στο European Energy Exchange AG την Παρασκευή και σημείωσαν άνοδο 39% αυτήν την εβδομάδα. Το αντίστοιχο γαλλικό συμβόλαιο αυξήθηκε κατά 24% αυτή την εβδομάδα.

Οι τιμές έχουν επίσης αυξηθεί καθώς η εταιρεία κοινής ωφελείας Electricite de France SA ανακοίνωσε ότι ορισμένοι από τους πυρηνικούς σταθμούς της θα επανέλθουν στο διαδίκτυο αργότερα από το αναμενόμενο.

Αυτές οι μονάδες θα είναι η βασική πηγή ενέργειας αυτό το χειμώνα, ενώ το φυσικό αέριο παραμένει σπάνιο.

(huffingtonpost – φωτο:pixabay)

loading...