Η ενεργειακή κρίση «εξαϋλώνει» τον Όλαφ Σολτς: Το 62% των Γερμανών είναι δυσαρεστημένο με τον καγκελάριο

 H ενεργειακή κρίση που προκάλεσε η ανόητη πολιτική των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων με τις αντι-ρωσικές κυρώσεις φαίνεται πως φέρνει και την «εξαΰλωση» του ίδιου του Γερμανού καγκελάριου Όλαφ Σολτς, βασικού υπευθύνου για την οικονομική κατάρρευση που αντιμετωπίζει αυτή την στιγμή η Γερμανία.

Περίπου τα δύο τρίτα των Γερμανών είναι δυσαρεστημένα με τον καγκελάριο Όλαφ Σολτς ενώ κυβερνητικοί παράγοντες επιχειρούν να «ωραιοποιήσουν» την εικόνα του καθώς επισημαίνουν πως η κυβέρνηση πηγαίνει από κρίση σε κρίση, αφότου ανέλαβε καθήκοντα τον περασμένο Δεκέμβριο.

Σημειώνεται ότι ήδη η κρίση που προκάλεσαν οι αντι-ρωσικές κυρώσεις, έχει ανατρέψει την κυβέρνηση Ντράγκι στην Ιταλία, προκάλεσε την πτώση του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον και έχει στοιχίσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία στον Γάλλο πρόεδρο Ε.Μακρόν.

Στην δε Βουλγαρία υπάρχει κυβέρνηση μειοψηφίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την δημοσκόπηση της Bild am Sonntag, μόλις το 25% των Γερμανών εκτιμά πως ο Σοσιαλδημοκράτης πολιτικός Ολαφ Σολτς κάνει καλή δουλειά, ένα ποσοστό αισθητά χαμηλότερο από το 46% που συγκέντρωνε τον περασμένο Μάρτιο.

Αντιστοίχως, ένα 62% κρίνει αρνητικά τον κύριο Σολτς και την διακυβέρνηση του, ένα ποσοστό ρεκόρ, σχεδόν διπλάσιο σε σχέση με τα ποσοστά του Μαρτίου.

Βεβαίως, ο Γερμανός καγκελάριος δεν είναι ο μόνος αποδέκτης της λαϊκής δυσφορίας. Το ποσοστό απήχησης του SPD βρίσκεται μόλις στο 19%, πολύ πίσω από την αντιπολίτευση των συντηρητικών, αλλά και πολύ πίσω από τους συγκυβερνώντες Πράσινους, οι επιδόσεις των οποίων κινούνται πολύ καλύτερα ίσως γιατί κανείς δεν περιμένει από αυτούς κάτι διαφορετικό, οι Πράσινοι είναι αυτοί που είναι και οι πολιτικές τους είναι ανορθόδοξες και ως επί το πλείστον ανεφάρμοστες.

Οι συνεργάτες του κ. Σολτς προσπαθούν να τον εμφανίσουν ως τον «άτυχο» καγκελάριο που κατά την θητεία του στις επιπτώσεις της συνεχιζόμενης πανδημίας ήρθε να προστεθεί ο πόλεμος, η ενεργειακή κρίση, η εκτόξευση του πληθωρισμού, ακόμη και η ιστορική ξηρασία που πλήττει τη χώρα και την οικονομία.

Η γερμανική οικονομία είναι σε δεινή θέση λόγω της υπερβολικής εξάρτησης της χώρας από τις ενεργειακές ροές της Ρωσίας, μια στρατηγική επιλογή που είχε γίνει εδώ και χρόνια από το Βερολίνο σε σημείο που η χώρα να είναι από τις λίγες στην Ευρώπη που δεν διαθέτει καν τερματικό σταθμό υποδοχής LNG.

Όμως, η σημερινή κυβέρνηση επέλεξε να εξυπηρετήσει τα αμερικανικά συμφέροντα αγνοώντας παντελώς τα γερμανικά εθνικά συμφέροντα δήθεν για… «ανθρωπιστικούς λόγους».

Πρόκειται για την ίδια χώρα η οποία προκάλεσε την διάλυση της Γιουγκοσλαβίας και το μετέπειτα «λουτρό αίματος» που ακόμα στοιχειώνει τα Βαλκάνια, ενώ είναι οι ίδιοι που επέτρεψαν στους Αμερικανούς να διαλύσουν την Σερβία με τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς του 1999.

Κανείς τότε δεν ψέλλισε καν την ανάγκη να παρθούν αντι-αμερικανικές κυρώσεις.

Κάποτε στο Βερολίνο θα πρέπει να αναγκάσον τον Όλαφ Σολτς να ομολογήσει για ποιον λόγο στράφηκε κατά των συμφερόντων της ΕΕ και της Γερμανίας θέτοντας σε κίνδυνο την ενεργειακή τους ασφάλεια και πτωχοποιώντας τους λαούς της Ευρώπης (ανάμεσά τους και τον ελληνικό).

loading...