60 ρωσικοί πύραυλοι «ισοπέδωσαν» τις ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας – Χωρίς ρεύμα και νερό έμεινε το Κίεβο

Βομβαρδίστηκαν και οι πόλεις Krivoy Rog, Khmelnitsky, Kharkov, Zaporozhye, Poltava, Zhytomyr και Ternopil

Πάνω από εξήντα ρωσικοί πύραυλοι χτύπησαν ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας στις πόλεις Kyiv, Krivoy Rog, Khmelnitsky, Kharkov, Zaporozhye, Poltava, Zhytomyr, Ternopil.

Στο Κίεβο η ηλεκτροδότηση έχει διακοπεί, ενώ όπως ανακοίνωσε και ο δήμαρχος της Πόλης, Βιτάλι Κλίτσκο, θα αρχίσουν και οι διακοπές στην υδροδότηση.

Η σημερινή πυραυλική επίθεση θεωρείται ότι έγινε ως αντίποινα για τον χθεσινό σφοδρό βομβαρδισμό αμάχων στο Λουγκάνσγκ από τους Ουκρανούς.

Οι σειρήνες ήχησαν σήμερα το πρωί σε όλη την Ουκρανία

«Μην αγνοείτε τις σειρήνες του αντιαεροπορικού συναγερμού, παραμείνετε στα καταφύγια», έγραψε στο Telegram ο Κίριλο Τιμοσένκο, ο αναπληρωτής προσωπάρχης της ουκρανικής προεδρίας.

Στην Ζαπορίζια αναφέρθηκαν 12 πυραυλικά πλήγματα ενώ πριν από λίγο ρωσικά βομβαρδιστικά Τu-95 εκτόξευσαν 8 με 12 πυραύλους X-101.

Το Χάρκοβο έχει μείνει χωρίς ρεύμα καθώς έχουν πληγεί όλοι οι ηλεκτροπαραγωγικοί σταθμοί. Χωρίς ρεύμα έχει μείνει και η Πολτάβα.

Την ίδια ώρα, το ρωσικό πρακτορείο TASS επικαλούμενο πηγή από τις υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων αναφέρει ότι τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και 23 τραυματίστηκαν από τον χθεσινό σφοδρό βομβαρδισμό του ουκρανικού Στρατού εναντίον της πόλης Λουγκάνσγκ με 40 ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν από συστήματα HIMARS.

Προκάλεσε μεγάλη εντύπωση η σιωπή της Δύσης για τα πλήγματα κατά αμάχων από τους Ουκρανούς.

Από τον βομβαρδισμό καταστράφηκε κτίριο στο χωριό Λαντρατίβκα και κάποιοι άνθρωποι έχουν εγκλωβιστεί στα ερείπια, πρόσθεσε το TASS.

Εξάλλου ο επικεφαλής «της λαϊκής πολιτοφυλακής» του Λουχάνσκ έγραψε στον λογαριασμό του στο Telegram ότι υπάρχουν θύματα μεταξύ των αμάχων μετά τον βομβαρδισμό της πόλης Σβατόβο από τον ουκρανικό στρατό σήμερα το πρωί.

Εν συνεχεία σήμερα το βράδυ χτυπήθηκε αποθήκη πυρομαχικών των Ρώσων στην πόλη Ιρμίνο του Λουγκάνσγκ.

loading...