Μόνιμα στην Ελλάδα και οι 450 αλλοδαποί που επέβαιναν σε φορτηγό σκάφος – Πλακιωτάκης: Δεν τους παίρνει πίσω η Τουρκία Θα μεταφερθούν στην ενδοχώρα για τα περαιτέρω

 Μόνιμα στην Ελλάδα θα εγκατασταθούν και οι 450 αλλοδαποί από διάφορες χώρες της κεντρικής Ασίας και της Αφρικής οι οποίοι είχαν αποπλεύσει εχθές από την Τουρκία με φορτηγό σκάφος.

Ανοικτά της Κρήτης κάποιοι πήραν τηλέφωνο στον αριθμό 112 δηλώνοντας υποτιθέμενη βλάβη  στο σκάφος με αποτέλεσμα το πάντα πρόθυμο ΛΣ να αναλάβει την «διάσωσή» τους. Φυσικά οι αλλοδαποί ισχυρίστηκαν, βάσει πάγιας διαδικασίας ότι τελικός προορισμός του σκάφους ήταν η Ιταλία.

Τώρα οι αλλοδαποί αφού καταγραφούν, με ότι στοιχεία επιλέξουν να δώσουν οι ίδιοι θα μεταφερθούν σε καταυλισμό σε κάποιο νησί πριν μεταφερθούν στην ενδοχώρα για μόνιμη εγκατάσταση.

Φυσικά ουδείς πρόκειται να απελαθεί.

Εχθές η κυβέρνηση διατυμπάνιζε ότι έκανε αίτημα στην Τουρκία να τους πάρει πίσω και η τελευταία τους συνέδεσε με… Κάιρο,.

Όπως άλλωστε ανέφερε σήμερα ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, ανακοίνωσε με λύπη την απόρριψη του ελληνικού αιτήματος από την Άγκυρα.

«H Τουρκία για μία ακόμα φορά αρνήθηκε να συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει απέναντι στην ΕΕ.

Δεν δέχτηκε την επιστροφή πλοίου τουρκικής σημαίας που απέπλευσε από τουρκικό λιμάνι, προφανώς και σε γνώση της τουρκικής ακτοφυλακής και συνεχίζει να αδιαφορεί για την ανθρώπινη ζωή.

Η Ελλάδα αποδεικνύει για μία ακόμη φορά ότι σέβεται απόλυτα το διεθνές δίκαιο και ότι η προστασία των θαλασσίων συνόρων συνδυάζεται με την προστασία της ανθρώπινης ζωής».

loading...