Η νέα γραμμή του Μετρό - Οι 30 σταθμοί και οι 4 «μνηστήρες»

Τέσσερις είναι οι «μνηστήρες» που δείχνουν ενδιαφέρον για τον διαγωνισμό επέκτασης του μετρό της Αθήνας, σύμφωνα με ανώνυμη πηγή που επικαλείται το Reuters.
Η επένδυση θα φτάσει τα 1.45 δισεκατομμύρια ευρώ.

Η ΓΕΚ Τέρνα θα καταθέσει προσφορά στο πλαίσιο κοινοπραξίας με τη γαλλική Vinci και τη Siemens, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της ΓΕΚ Τέρνα. Προσφορές αναμένεται επίσης να καταθέσουν η Άκτωρ με την ιταλική Ansaldobreda, η J&P Avax με την ιταλική Ghella και τη γαλλική Alstom και η Μυτιληναίος με την ισπανική FCC, όπως αναφέρει η πηγή του Reuters, που διατήρησε την ανωνυμία της.
Η προθεσμία για την υποβολή των προσφορών εκπνέει στις 10 Αυγούστου, μετά την αναβολή που αποφάσισε η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, μετά από αίτημα των πιθανών επενδυτών.

Η εταιρία θα συντάξει μία αναλυτική λίστα με τους επενδυτές μέχρι το τέλος του έτους. Στη συνέχεια οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν τις προτάσεις τους για την κατασκευή, που θα συγχρηματοδοτηθεί από ευρωπαϊκά κεφάλαια και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.Η κατασκευή αναμένεται να ξεκινήσει το 2019 και θα ολοκληρωθεί εντός οκταετίας. Όπως δήλωσε στο Reuters, ο Θεόδωρος Παπαδόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, τον Σεπτέμβριο θα εκκινήσουν προκατασκευαστικές εργασίες, στις οποίες θα συμπεριλαμβάνεται και αρχαιολογική μελέτη.Η Γραμμή 4 αποτελείται από 2 σκέλη ακτινικής μορφής, προς Γαλάτσι και Μαρούσι, και ένα κεντρικό τμήμα διερχόμενο από το κέντρο της Αθήνας. Έχει συνολικό μήκος 33,5 χλμ, περιλαμβάνει 30 συνολικά σταθμούς και αποτελείται από πέντε επιμέρους διακριτά τμήματα, Α, Β, Γ, Δ και Ε:

Τμήμα Α: Άλσος Βεΐκου-Γουδή (μήκους 12,9 χλμ και 14 σταθμούς)

Τμήμα Β: Γουδή-Μαρούσι (μήκους 9,6 χλμ και 8 σταθμούς)

Τμήμα Γ: Ευαγγελισμός-Άνω Ηλιούπολη (μήκους 3,6 χλμ και 3 σταθμούς)

Τμήμα Δ: Άλσος Βεΐκου-Περισσός (μήκους 3,0 χλμ και 2 σταθμούς)

Τμήμα Ε: Μαρούσι-Εθνική Οδός (μήκους 4,4 χλμ και 3 σταθμούς)
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Θα καταθέσω και εγώ πρόταση αμιγώς Ελληνική, Α.Ε(πρώην T.X.C.) + F.F.C. Ελλάδος, από την γωνιά του σύμπαντος που λέγεται ΕΛ-ΛΑΣ. Να ρωτήσω κάτι πολύ σοβαρό. Γιατί δεν το φτιάχνουν το έργο αποκλειστικά Ελληνικές εταιρίες χωρίς κοινοπραξία με ξένες; Γιατί θα πρέπει το έργο να παραδοθεί στους ξένους πριν ακόμα γίνει; Θα μπορούσε να το αναλάβει από κοινού ΓΕΚ Τέρνα, Άκτωρ, Μυτιληναίος και ηλεκτρολογικός εξοπλισμός Ιντρακόμ; Γιατί δηλαδή θα πρέπει να αγοράσουν τα πάντα οι ξένοι και να μην τα έχουν οι Έλληνες; Γιατί για να φτιάξουν τζαμί στο Βοτανικό συμπράττουν 4 Ελληνικές επιχειρήσεις, για μικρότερης σημασίας θέμα, και για το ΜΕΤΡΟ της Αττικής που αφορά εκατομμύρια Ελλήνων να συμμετέχουν στην κοινοπραξία Ελληνικές εταιρίες με μικρό έως και ελάχιστο ποσοστό συμμετοχής;

    ΑπάντησηΔιαγραφή


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]