Επίτροπος Έτινγκερ: Τα κράτη - μέλη πρέπει να δώσουν ακόμη 2 δισ. ευρώ στην Τουρκία για το προσφυγικό

Ο Ευρωπαίος επίτροπος για τον προϋπολογισμό, δηλώνει ότι η ΕΕ πρέπει να τηρήσει την συμφωνία με την Τουρκία για το προσφυγικό και ζητεί από
τα κράτη - μέλη της ΕΕ να δώσουν ακόμη τουλάχιστον δύο δισεκατομμύρια ευρώ

Περισσότερα χρήματα πρέπει η Ευρωπαϊκή Ένωση να δώσει στην Τουρκία, στο πλαίσιο της συμφωνίας για το προσφυγικό, σύμφωνα με τον Ευρωπαίο επίτροπο αρμόδιο για τον Προϋπολογισμό, Γκίντερ Έτινγκερ. Τα χρήματα αυτά θα πρέπει τώρα να δοθούν από τα κράτη-μέλη.

«Τα κράτη-μέλη πρέπει να δώσουν ακόμη τουλάχιστον δύο δισεκατομμύρια ευρώ» δηλώνει ο κ. Έτινγκερ στο περιοδικό «Der Spiegel» που θα κυκλοφορήσει αύριο. Σύμφωνα με το περιοδικό, η ΕΕ είχε συμφωνήσει να δώσει έξι δισεκατομμύρια ευρώ στην Τουρκία ως το 2018, για δράσεις όπως η στέγαση και εκπαίδευση των προσφύγων. Οι δράσεις που θα χρηματοδοτηθούν από την πρώτη δόση, ύψους τριών δισεκατομμυρίων ευρώ, θα προγραμματιστούν ως το τέλος του έτους, ενώ στο σχέδιο προϋπολογισμού του 2018 έχουν ήδη οριστεί 300 εκατομμύρια για τη δεύτερη δόση. Όπως επισημαίνει ο κ. Έτινγκερ, για το μεγαλύτερο μέρος του ποσού που απομένει, υπόχρεα, είναι πλέον τα κράτη-μέλη.

Έως τώρα, η Γερμανία έχει συνεισφέρει, στο πλαίσιο αυτής της συμφωνίας, περίπου 500 εκατομμύρια ευρώ, ειδικοί της ΕΕ θεωρούν ωστόσο ότι το Βερολίνο θα πρέπει για τη δεύτερη δόση να καταβάλει πολύ περισσότερα, σημειώνει το περιοδικό. Από τη μία πλευρά, η ΕΕ δύσκολα θα καταφέρει να δώσει πάλι τόσα χρήματα από τον δικό της προϋπολογισμό και από την άλλη είναι εντελώς ανοιχτό το εάν η Μεγάλη Βρετανία, η οποία θέλει να αποχωρήσει από την ΕΕ, θα εξακολουθήσει να είναι πρόθυμη να πληρώνει για τη συμφωνία με την Τουρκία.

Η γερμανική κυβέρνηση το τελευταίο διάστημα είχε δημιουργήσει την εντύπωση ότι θα μπορούσε να περιορίσει τις πληρωμές προς την Τουρκία λόγω της απολυταρχικής πορείας του Ταγίπ Ερντογάν, αναφέρει το Spiegel. Το Βερολίνο σκεφτόταν ιδιαίτερα τη λεγόμενη προενταξιακή βοήθεια, την οποία λαμβάνει η Τουρκία ως υποψήφια προς ένταξη. Σύμφωνα όμως με το περιοδικό, οι περισσότερες κυβερνήσεις της ΕΕ απορρίπτουν το αίτημα του Βερολίνου να σταματήσει αυτή η βοήθεια. Αυτή τη στιγμή μόνο μια μειοψηφία στηρίζει την πρόταση του Βερολίνου.
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

 1. εγω προτείνω να τους δωσουμε το ταχυτερο δυνατόν 2 ΑΡΧΙΔΙΑ !!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Γιατι δεν επιστρέφουν όλους τους λαθρομετανάστες στην Τουρκία και θέλουν να τους επιστρέψουν στην Ελλάδα:
  Εδώ κατέστρεψαν οικονομικά την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό και θα χαρίζουν δις στους Τούρκους;
  Αυτή είναι η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Καλά μας κάνουν αφού υπάρχουν Έλληνες και Ελληνόφωνοι πολιτικοί που ψηφίζουν τα Δουβλίνο 1,2,3 και δεν τους έχουμε αποκεφαλίσει ακόμα. Ξέρετε τι λέει τα Δουβλίνο; Οι Μετανάστες (οικονομικοί μετανάστες επιεικώς) αν πιαστούνε εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δεν διαθέτουν τα απαραίτητα έγγραφα και δεν έχουν ταυτοποιήθει, τους γυρνούν στην χώρα πρώτης εισόδου που τις περισσότερες περιπτώσεις είναι η Ελλάδα. Καλώς τους, με υπογραφές υπουργών, η Ελλάδα ο σκουπιδοντενεκές της Ευρώπης, μετά αναρωτιώμαστε γιατί καταστρεφόμαστε. Κονομάτε πάνω στο φερετρό μας λαμόγια Έλληνες και ευρωπαίοι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]