Βάσεις 2017: Στην τελική ευθεία για την ανακοίνωσή τους - Όλα δείχνουν... «Βατερλό»

Η αγωνία για χιλιάδες υποψηφίους πλησιάζει στο τέλος, καθώς σε περίπου 10 εβδομάδες θα γίνουν γνωστές οι βάσεις εισαγωγής στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τη Δευτέρα 28 ή την Τρίτη 29 Αυγούστου 2017 αναμένεται να δημοσιοποιηθούν από το υπουργείο Παιδείας οι βάσεις εισαγωγής στα τμήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και τα ονόματα των επιτυχόντων.
Φέτος διαγωνίστηκαν για μια θέση στην Ανώτατη Εκπαίδευση 81.605 υποψήφιοι απόφοιτοι Γενικού Λυκείου (σχεδόν 4.000 περισσότεροι από πέρσι), ενώ ο συνολικός αριθμός των εισακτέων αυξήθηκε περίπου κατά 750 θέσεις.
Ο αυξημένος αριθμός των υποψηφίων και η μείωση των θέσεων στις περιζήτητες σχολές αυξάνει τον ανταγωνισμό και την αγωνία.

Στο 1ο Επιστημονικό Πεδίο, ορατή είναι η άνοδος στα περισσότερα τμήματα. Στις Θεωρητικές Σχολές, περίπου 200 υποψήφιοι περισσότεροι από πέρυσι συγκέντρωσαν από 17.500 μόρια και πάνω. Αυτό σημαίνει άνοδο στη Νομική Αθήνας και Θεσσαλονίκης, αλλά και στα περισσότερα υψηλόβαθμα τμήματα του Πεδίου.
Επίσης, ελάχιστα θα είναι τα τμήματα που θα δεχθούν υποψηφίους με λιγότερα από 10.000 μόρια. Αυτό αφορά κυρίως ορισμένα ξενόγλωσσα τμήματα. Σε όλα τα υπόλοιπα τμήματα των Ανθρωπιστικών Επιστημών αναμένεται άνοδος, η οποία θα ξεκινάει από τα 150 και θα φτάνει στα 500 μόρια.
Η Νομική Αθήνας αναμένεται να κινηθεί στα18.300-18.500 μόρια, ενώ η Νομική Θεσσαλονίκης στα 18.050-18.250. Απώλειες θα σημειώσουν τα Μουσικά Τμήματα, λόγω των χειρότερων επιδόσεων στα ειδικά μαθήματα.
Στο 2ο Επιστημονικό Πεδίο περισσότερα από 40 τμήματα αναμένεται να βρεθούν κάτω από τα 10.000 μόρια. Πτώση θα σημειώσουν και οι υψηλόβαθμες σχολές των Θετικών Σπουδών. Μάλιστα, η πτώση αναμένεται να είναι σημαντική για όλες τις σχολές οι οποίες κινήθηκαν πέρυσι πάνω από τα 15.000 μόρια, καθώς φέτος είναι λιγότεροι κατά 663 οι μαθητές που κινήθηκαν πάνω από τα 17.000 μόρια.
Οι περιζήτητες σχολές του ΕΜΠ, όπως οι Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί αναμένεται να κινηθούν κάτω από τα 18.500, ενώ οι Μηχανολόγοι Μηχανικοί κάτω από 18.300. Σημαντική πτώση αναμένεται και στα τμήματα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου, τα οποία πέρσι είχαν μεγάλη άνοδο.
Από τη σημαντική πτώση στις Πολυτεχνικές Σχολές θα συγκρατηθούν μόνο οι Αρχιτεκτονικές, λόγω καλύτερων επιδόσεων στο γραμμικό και το ελεύθερο σχέδιο.
To 3o Επιστημονικό Πεδίο θα κινηθεί υψηλότερα σε σχέση με πέρυσι. Για τις περιζήτητες Ιατρικές Σχολές, φέτος είναι 1.386 οι υποψήφιοι που συγκέντρωσαν περισσότερα από 18.500 μόρια, ενώ πέρσι ήταν 1.422.
Η Ιατρική Αθήνας αναμένεται να κινηθεί γύρω στα 19.100 μόρια και η Ιατρική Θεσσαλονίκης περίπου στα 19.000.
Στο 4ο Επιστημονικό Πεδίο αναμένεται μεγάλη άνοδος στα χαμηλόβαθμα τμήματα. Στις Παιδαγωγικές Σχολές οι επιδόσεις των υποψηφίων ήταν παρόμοιες με πέρυσι, ωστόσο υπάρχει μεγαλύτερη ζήτηση, επομένως αναμένεται αύξηση των βάσεων σε όλα τα Παιδαγωγικά Τμήματα. Η άνοδος αυτή θα έχει μεγαλύτερη ένταση κυρίως στα εννέα Τμήματα των περιφερειακών Πανεπιστημίων που πέρσι βρέθηκαν κάτω από τη βάση.
Και στο 5o Επιστημονικό Πεδίο θα συναντήσουμε δεκάδες τμήματα με λιγότερα από 10.000 μόρια. Πτώση αναμένεται και στα υψηλόβαθμα τμήματα, κυρίως στα περιφερειακά. Το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ) αναμένεται να κινηθεί κάτω από τα 16.800 μόρια, το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΟΠΑ κάτω από τα 16.700 μόρια, ενώ το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του ΟΠΑ αναμένεται να κινηθεί κάτω από τα 16.600 μόρια.
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

 1. ΣΠΑΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΣΚΛΑΒΙΑΣ (ΠΕΡΙ ΕΝΩΣΕΩΣ)


  Στο όνομα της Αγίας Τριάδος,

  Ελληνικέ λαέ, πονεμένε, κυνηγημένε, ταλαιπωρημένε, απόγονε μαρτύρων και ηρώων, που οι εχθροί σου προσπαθούν να σε ρίξουν στα βάραθρα του Άδη, που κατοικεί ο άρχοντάς τους, για να σε καταστρέψουν τελείως και να σε αφανίσουν σαν πνευματική αλλά και σαν υλική υπόσταση, άκου τη φωνή της συνείδησής σου και όρθωσε ανάστημα υπέρ πίστης και πατρίδος.
  Πολλά αυτά που μας χωρίζουν, μα ακόμα περισσότερα όσα μας ενώνουν. Οι εχθροί των Ελλήνων προσπαθούν να μας χωρίσουν είτε με κόμματα, είτε μέσα στην εκκλησία, είτε με διαφόρους άλλους τρόπους. Μας υποβίβασαν από την υψηλής αξίας πνευματικότητα που κατέχει το ελληνικό γένος και προσπαθούν να μας υποβιβάσουν στο καθεστώς της υποδούλωσης, εξαρτωμένους και μόνο από το χρήμα. Προσπαθούν να μας βγάλουν την πίστη στον Χριστό από τις ψυχές μας και την ιστορία μας, διότι γνωρίζουν πολύ καλά ότι με την τακτική τους αυτή θα χαθεί και το «αγαπάτε αλλήλους». Κατ’ αυτόν τον τρόπο, δεν βλέπουμε τον εγωισμό μας, τον φθόνο που μας καλλιεργούν και τον διαχωρισμό μας.

  Για να νικήσουμε τους καταχθόνιους εχθρούς μας χρειάζεται να νικήσουμε πρώτα τον φθόνο μας και να τον μετατρέψουμε σε αγάπη και να ενωθούμε αδερφικά εν Χριστώ και εν Αγίω Πνεύματι. Κάποιοι όμως μας εμποδίζουν και παίζουν τον ρόλο του εχθρού μας ντυμένοι λύκοι με ένδυμα προβάτου. Αυτοί κατασπαράζουν και χωρίζουν τον ελληνικό λαό, αδιαφορώντας για τις 8000+ αυτοκτονίες που έχουν γίνει στην Ελλάδα και εμποδίζουν τους Έλληνες να στραφούν ο ένας προς τον άλλον με αγάπη και να στραφούν προς τον Χριστό. Αυτοί είναι οι σημερινοί ποιμένες, που οι μεν του νέου ημερολογίου καταπατούν την Ορθόδοξη ομολογία και ανήκουν στην παναίρεση του οικουμενισμού και στο παγκόσμιο συμβούλιο εκκλησιών, και οι του πατρίου χωρισμένοι χωρίς βασικό θέμα πίστεως αναιρούν την Αγάπη του Χριστού. Αυτοί πρέπει να μετανοήσουν και να διορθωθούν , γιατί είναι οι άμεσα υπεύθυνοι για αυτό που συμβαίνει στον ελληνικό λαό.

  Εσύ θά θελες Έλληνα να συνεχίσεις να είσαι χωρισμένος από τον αδερφό σου και να στρέφεσαι εναντίον του; Πιστεύουμε πως όχι. Θες να δώσεις λύση στα σύγχρονα προβλήματα της πατρίδας και του οίκου σου; Θες να σταματήσεις τον αδερφό σου Έλληνα να αυτοκτονεί; Λύση υπάρχει. Πρέπει να ενωθούμε όλοι οι Έλληνες με αρχηγό τον Χριστό, με την εντολή του «Αγαπάτε Αλλήλους ως Εαυτόν» και έτσι θα αλληλοβοηθηθούμε σε όλα τα επίπεδα, είτε υλικά είτε πνευματικά, είτε στις καταστάσεις απελπισίας και απογνώσεως, που μας έχουν δημιουργήσει οι εχθροί μας.

  Η ένωση όμως θα γίνει από μας τον λαό και όχι από τους αρχιερείς μας. Φωνή λαού, οργή Θεού. Πρέπει να απαιτήσουμε όλοι μαζί την ένωση των κομματιών της εκκλησίας με βάση των νόμων της Ορθοδοξίας και την αγάπη του Χριστού. Έλληνα, ξέχασες τα χρυσά χρόνια του Βυζαντίου; Γιατί δεν σε αφήνουν να τα δεις; Γιατί σου κόβουν αυτό το όνειρο που μπορεί να γίνει πραγματικότητα; Γνωρίζεις ότι τότε δεν υπήρχε φτωχός στο Βυζάντιο; Γνωρίζεις ότι το Βυζάντιο ήταν η πρώτη οικονομική δύναμη στην Ευρώπη; Μήπως ξέχασες τις Βασιλειάδες (τα φιλανθρωπικά ιδρύματα που ίδρυσε ο μέγας Βασίλειος); Γιατί έσβησες από την μνήμη σου και την ψυχή σου το μεγαλείο και την δόξα του βυζαντίου, και την αντικατέστησες με τα ψεύδη και τις πνευματικές σαβούρες που σου προσέφεραν ύπουλα οι εχθροί σου, παρουσιαζόμενοι σαν φίλοι, είτε από κομματικούς μηχανισμούς είτε και μέσα στην εκκλησία ακόμη;

  Αναρωτιέσαι αν αυτό είναι δύσκολο να γίνει; Ελληνικέ λαέ, πάντα δυνατά παρά τω πιστεύοντι. Η πίστη μας και η αδερφοσύνη μας θα νικήσει τους εχθρούς μας. Κι όταν ενωθούμε πραγματικά με αγάπη και ταπείνωση, και φανερά στην καθημερινή προσευχή μας (Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησον ημάς), τότε θα δοθεί η λύση, που ποθεί όλος ο λαός.

  Ευχόμαστε να μετανοήσουμε και να προχωρήσουμε με το χαρακτηριστικό γνώρισμα του πραγματικού Έλληνα, την Ανδρεία και να τσακίσουμε τα νέφη της παραπλάνησης και της εξαπάτησης που προσπαθούν να γονατίσουν τον Ελληνικό Λαό.
  Αναρτήθηκε από socratesnios στις 9:12 π.μ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]