Καμμένος: το «ξέπλυμα» ίσως του κοστίσει €1 εκατ.

Το ξαφνικό μέτωπο που άνοιξε με την Ελληνικός Χρυσός, το εξώδικο της εταιρείας και η απειλή για αγωγή εάν δεν ανακαλέσει. Γιατί όμως ο υπουργός Αμυνας
ανεβάζει τους τόνους μετά την προτροπή «λιντσάρετε τον Πάχτα» που είχε απευθύνει στους Χαλκιδικιώτες για τον τότε δήμαρχό τους;

Είναι ο Πάνος Καμμένος δικομανής; Ορισμένοι ισχυρίζονται ότι είναι, αν και λίγοι είναι σε θέση να γνωρίζουν ακριβώς τον αριθμό των δικών στις οποίες εμπλέκεται είτε ως ενάγων είτε ως εναγόμενος, είτε ως μηνυτής είτε ως κατηγορούμενος. Μάλιστα, στα μέσα Ιουλίου ο τομεάρχης Δικαιοσύνης της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Παναγιωτόπουλος κατέθεσε ερώτηση προς τον υπουργό Σταύρο Κοντονή, ζητώντας στοιχεία για καταδικαστικές αποφάσεις εναντίον του κ. Καμμένου, για τις αναφορές και τις μηνύσεις που έχει καταθέσει ο ίδιος, για τις αγωγές που έχει καταθέσει αλλά και για τις αποζημιώσεις που έχουν επιδικαστεί εις βάρος του από αγωγές άλλων.

Πρόσφατα ο κ. Καμμένος άνοιξε –out of the blue, που λέμε στα ελληνικά- ένα νέο μέτωπο: με την εταιρία Ελληνικός Χρυσός. Εμφανίστηκε ένα πρωί στον ΣΚΑΪ και σε ερώτηση της Μαρίας Αναστασοπούλου σχετικά με το επενδυτικό κλίμα στην Ελλάδα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είπε ότι είναι καλές όλες οι επενδύσεις, εκτός από αυτήν της Ελληνικός Χρυσός που είναι «απάτη» και «ξέπλυμα χρήματος». Συμπλήρωσε ότι  επίκειται «μια τεράστια οικολογική καταστροφή» και επεσήμανε ότι αυτό το αποτέλεσμα έχει σχέση «με την επιβίωση ενός ολόκληρου λαού».

Κάποιοι γέλασαν ακούγοντας τα παραπάνω. Όχι όμως και οι άνθρωποι της Ελληνικός Χρυσός, οι οποίοι ετοίμασαν και κοινοποίησαν στον Πάνο Καμμένο εξώδικο δήλωση – διαμαρτυρία – πρόσκληση. Του ζητούν εντός τριημέρου από τη λήψη αυτής να προβεί στην άμεση ανάκληση των δηλώσεών του, τις οποίες χαρακτηρίζουν «συκοφαντικές και προσβλητικές». Μάλιστα, του ζητούν να γνωστοποιήσει την ανάκληση σε όλα τα πανελλήνιας εμβέλειας μέσα τηλεοπτικής, ηλεκτρονικής και έντυπης ενημέρωσης.

Κι αν δεν το κάνει; Σε αυτήν την περίπτωση, επιφυλάσσονται να ασκήσουν κάθε νόμιμο δικαίωμα, καταφεύγοντας στα ποινικά και τα αστικά δικαστήρια. Και δεν υπάρχει άνθρωπος που να πιστεύει ότι θα το κάνει. Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, αμέσως μετά την παρέλευση του τριημέρου οι άνθρωποι της Ελληνικός Χρυσός θα καταθέσουν μήνυση αλλά και σχετική αγωγή αποζημίωσης. Μάλιστα, ασφαλείς πηγές κάνουν λόγο για απαίτηση ύψους 1.000.000 ευρώ, χρήματα που θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό.

Γιατί, όμως, ο υπουργός Άμυνας επέλεξε για αντίπαλο την Ελληνικός Χρυσός και μάλιστα εισάγοντας δυο νέες αιτιάσεις, την απάτη και το ξέπλυμα χρήματος που άλλος πολιτικός δεν είχε τολμήσει να ξεστομίσει; Είναι χαρακτηριστικό ότι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (π.χ. Δημήτρης Σεβαστάκης) πήραν αποστάσεις από τις δηλώσεις του κ. Καμμένου. Επίσης, και ο χρόνος που επέλεξε να ανοίξει το μέτωπο κάνει εντύπωση. Ο Πάνος Καμμένος, μετά την προτροπή του «λιντσάρετε τον Πάχτα» (τότε δήμαρχο Αριστοτέλη) προς πολίτες που αντιδρούσαν στην επένδυση της Ελληνικός Χρυσός και είχε καταγραφεί από κάμερα, απέφευγε να καταφέρεται με βαριές κουβέντες δημοσίως εναντίον της επένδυσης. Δεδομένου και ότι η σχετική ποινική διαδικασία για την υπόθεση Πάχτα που έχει κινηθεί εναντίον του κ. Καμμένου δεν έχει προχωρήσει (λόγω αναβολών που ζητά η πλευρά Καμμένου, ενώ έχει γίνει άρση της ασυλίας του από τη Βουλή), είναι να απορεί κανείς με τις βαριές κουβέντες περί «απάτης» και «ξεπλύματος χρήματος».

Πιθανόν να πρόκειται για μια παρόρμηση της στιγμής, κάτι που ταιριάζει στον χαρακτήρα του υπουργού Άμυνας. Ίσως, πάλι, να το είδε σαν μια ένδειξη αφοσίωσης προς τον αγώνα του Αλέξη Τσίπρα – όποιος κι αν είναι αυτός, εκτός από τη θρησκεία και την οικογένεια. Ή, ακόμη, μπορεί να είδε στενό πολιτικό όφελος από το antigold κίνημα, το οποίο δηλώνει πολύ απογοητευμένο από το ΣΥΡΙΖΑ, άρα μπορεί να πει «μπράβο τον Πάνο τον Καμμένο, αυτό είναι παλικάρι, θα τον ψηφίσω».

Το μόνο βέβαιο είναι ότι του βγαίνει σε καλό που… παντρεύτηκε  δικηγόρο!

Χριστίνα Ταχιάου
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

 1. Η απελευθέρωση της χώρας από χρέος και ευρώ σε 15 βήματα - Ένας συνοπτικός οδηγός.
  Η συζήτηση γύρω από τη μετάβαση στο εθνικό νόμισμα, μπροστά στα αδιέξοδα που δημιούργησε το καθεστώς κατοχής φουντώνει. Πολλοί έρχονται να συμμερισθούν την αναγκαιότητα της μετάβασης σε εθνικό νόμισμα, αλλά ομιλούν χωρίς να έχουν ολοκληρωμένη αντίληψη γι’ αυτό, με συνέπεια η σύγχυση και η παραπληροφόρηση να επικρατούν.
  Πρέπει να τονιστεί, ότι ολόκληρη η διαδικασία είναι ενιαία και αδιαίρετη. Δεν μπορεί να γίνουν κάποια από τα παρακάτω βήματα και άλλα να παραμεληθούν. Διότι τότε, τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουμε θα είναι μεγάλα και απρόβλεπτα.
  Εννοείται, ότι το εγχείρημα πρέπει να το αναλάβει εξ αρχής και να το διεκπεραιώσει μια νέα δημοκρατική και πατριωτική κυβέρνηση, τα στελέχη της οποίας οφείλουν, να πιστεύουν ακράδαντα στο εγχείρημα και να γνωρίζουν στη λεπτομέρειά του κάθε του τεχνική πτυχή.
  Έτσι το σημερινό πολιτικό προσωπικό και όλα τα άλλα στελέχη που με ψεύτικη επιστημονικοφάνεια υπηρέτησαν και υπηρετούν το κατοχικό καθεστώς, ούτε θέλουν, ούτε γνωρίζουν το πως, ούτε μπορούν. Συνεπώς, είναι αδύνατο να περιμένουμε απ’ αυτούς το οτιδήποτε κι εναπόκειται σε δυνάμεις όπως το ΕΠΑΜ, που διαθέτουν τη βούληση, τη γνώση και την εμπειρία να το αναλάβουν, και στον κόσμο να υποστηρίξει αυτή την επιλογή.
  Παρακάτω παρουσιάζονται συνοπτικά τα 15 βήματα μιας πολιτικής απελευθέρωσης με σκοπό την αποκατάσταση της Εθνικής Κυριαρχίας, της Δημοκρατίας, την ανάταξη της οικονομίας και την ευημερία για την μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού.
  Αυτά είναι:
  • 1. Η καταγγελία του χρέους και η οριστική παύση αποπληρωμής του.
  • 2. Ακύρωση όλου του μνημονιακού θεσμικού πλαισίου που άλλαξε το νομικοπολιτικό καθεστώς της χώρας και επέβαλε την κατοχή.
  • 3 Η αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη
  • 4. Η καθιέρωση εθνικού κρατικού νομίσματος.
  • 5. Η εθνικοποίηση της Τράπεζας της Ελλάδας.
  • 6. Η επιβολή ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων.
  • 7. Η εκκαθάριση σε καθεστώς λειτουργίας των «συστημικών» τραπεζών.
  • 8. Η εξασφάλιση της ομαλότητας των συναλλαγών στη μεταβατική περίοδο.
  • 9. Η εξασφάλιση της επάρκειας των αγαθών.
  • 10. Η προστασία και ο έλεγχος της αγοράς και των τιμών των προϊόντων.
  • 11. Η άμεση αποκατάσταση των εισοδημάτων.
  • 12. Η «σεισάχθεια» των εσωτερικών χρεών των νοικοκυριών και των μικρομεσαίων.
  • 13. Η αποκατάσταση της Δικαιοσύνης.
  • 14. Ο έλεγχος των στρατηγικών τομέων της οικονομίας και των αντίστοιχων επιχειρήσεων.
  • 15. Η Συντακτική Εθνοσυνέλευση και το νέο Σύνταγμα
  Η δικαιοσύνη μαζί με την αποκατάσταση των εισοδημάτων, τη Σεισάχθεια των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την εφορία, και τη διαγραφή των χρεών προς τις τράπεζες των πολιτών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, η αποφασιστική υποβοήθηση της ανάκαμψης της εσωτερικής παραγωγής, η εγγύηση των καταθέσεων, η άμεση ενίσχυση των θεσμών δημόσιας υγείας και κοινωνικής πρόνοιας κτλ., ο ανασχεδιασμός σε προοδευτική βάση της Παιδείας, θα δημιουργήσουν πολύ ευνοϊκό κλίμα και θα
  οδηγήσουν ολοένα και περισσότερους πολίτες στην υπεράσπιση συνολικά του εγχειρήματος, εμπεδώνοντας τη βεβαιότητα για την επιτυχία του.
  Όλα αυτά μαζί τα μέτρα - όπως εκτέθηκαν παραπάνω - και η άμεση εφαρμογή τους θα οδηγήσουν επίσης, στη δημιουργία του αρραγούς εκείνου εσωτερικού μετώπου, που είναι αναγκαίο για την κατακόρυφη ενίσχυση της αποτρεπτικής ισχύος της χώρας καθιστώντας κάθε εγχείρημα εξωτερικής επέμβασης με χρήση των εθνικών μας θεμάτων και την απειλή της Τουρκίας, δύσκολη και πολύ ακριβή υπόθεση για τους διοργανωτές μιας τέτοιας μεθόδευσης σε βάρος της πατρίδας μας.

  Ε.ΠΑ.Μ. : Τα 15 άμεσα βήματα για την ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ της χώρας
  https://www.youtube.com/watch?v=hxoEvF1jxUM

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΑΝ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΜΙΑΣ ΧΩΡΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ,ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΑΥΤΟ,ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ,ΕΝΕΡΓΕΙ ΜΕ ΠΑΡΟΡΜΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΤΙΓΜΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΚΑΙ ΑΚΑΤΛΗΛΟΣ.ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ,ΟΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΖΗΜΙΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]