Τετάρτη, 23 Αυγούστου 2017

Παγκόσμιο ρεκόρ Έλληνα υποβρύχιου κυνηγού που κτύπησε συναγρίδα... 11 κιλών! (φωτό)

Με ένα παγκόσμιο ρεκόρ επισφράγισε το πάθος του για το ψαροντούφεκο ελεύθερης κατάδυσης ο Βαγγέλης Λαγκώνας. Ο ερασιτέχνης ψαροντουφεκάς από την Σιδηρούντα της Χίου επικυρώθηκε ως παγκόσμιος ρέκορντμαν στο International Underwater Spearfishing Association με τη συναγρίδα 11 κιλών που ψάρεψε ανοιχτά των Οινουσσών.

Η καλή ψαριά είχε γίνει γύρω στις 04.00 στις 26 Ιουλίου σε μια απόσταση 100 μέτρων από τη βάρκα. Μαζί με τον Βαγγέλη Λαγκώνα ήταν ο Γιώργος Πίττας, ενώ στη βάρκα επέβαινε και η μικρή Κατερίνα Ανδρεατίδη.

«Επρόκειτο για μια μεγάλη βουτιά από τα 22 στα 35 μέτρα. Η θερμοκρασία στην επιφάνεια της θάλασσας ήταν 21 βαθμών Κελσίου και λογικά αισθητά μικρότερη στα βάθη», περιγράφει ο Βαγγέλης Λαγκώνας τις συνθήκες του ψαρέματος.

«Έκανα μία βουτιά και είδα πέντε, ίδιου μεγέθους, συναγρίδες. Σταμάτησα πίσω από ένα βράχο και σύντομα συνειδητοποίησα ότι το ένα ήρθε πολύ κοντά. Η βολή ήταν πολύ εύστοχη και χτύπησε το ψάρι στα βράγχια», αναφέρει για το επίτευγμά του.Πηγή: politischios.gr

2 σχόλια :

  1. Εάν η ώρα ( 04:00 ) είναι σωστή τι ακριβώς έβλεπε ο υποβρύχιος "κυνηγός" στα 35 μ. βάθος; Μήπως είχε προβολέα που στραβώνει και φάλαινα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΙ Η ΜΙΚΡΗ ΠΟΣΟ ΧΡΟΝΩΝ ΕΙΝΑΙ? 6 - 10 ΠΟΣΟ? 0400 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΒΑΡΚΑ?
    ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΠΩΣ ΤΗΝ ΕΙΔΕ ΤΗΝ ΣΥΝΑΓΡΙΔΑ ΤΕΤΟΙΑ ΩΡΑ ΣΤΑ 30 ΤΟΣΑ ΜΕΤΡΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή