Μαγνήσιο: Μειώνει την αρτηριακή πίεση- 10 τροφές με υψηλή περιεκτικότητα

 Η φαρμακευτική παρέμβαση στους ασθενείς με υψηλή αρτηριακή πίεση οδηγεί σε αναπόφευκτη αλλοίωση της υγείας τους μακροπρόθεσμα. Επιπρόσθετα οι παρενέργειες των φαρμάκων μείωσης της πίεσης μπορεί να οδηγήσουν σε νοσηλεία.

 

Η ταυτόχρονη χρήση ευρέως συνταγογραφούμενων αντιβιοτικών με κοινά φάρμακα μείωσης της αρτηριακής πίεσης μπορεί να προκαλέσει υπόταση, μια ανωμαλία στα επίπεδα της πίεσης, και να δημιουργήσει καταστάσεις στην υγεία των γηραιότερων ατόμων, που αντιμετωπίζονται μόνο με νοσηλεία. Αυτό έχει προβληματίσει αρκετούς γιατρούς και τους έχει κάνει να είναι φειδωλοί στην συνταγογράφηση αντιβιοτικών.

 

Έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το University of Hertfordshire και δημοσιεύτηκε στο European Journal of Clinical Nutrition, κατέδειξε ότι μία διατροφή πλούσια σε μαγνήσιο μπορεί να βοηθήσει στην μείωση των επιπτώσεων του μεταβολικού συνδρόμου που οδηγεί σε διαβήτη και στεφανιαίες νόσους. Τα στοιχεία που συνέλεξε η έρευνα έδειξαν ότι το μαγνήσιο μειώνει επίσης την συστολική και διαστολική πίεση μέχρι και 15-20mmHg.

 

Μελετήθηκαν οι διατροφικές συνήθειες 1173 ανθρώπων για 24 εβδομάδες, και τους χορηγήθηκε συμπλήρωμα μαγνησίου. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το μαγνήσιο μείωσε την συστολική και την διαστολική τους πίεση σημαντικά. Οι καλύτερες επιδόσεις παρατηρήθηκαν με μια ημερήσια δόση μαγνησίου πάνω από τα 370 mg. Οι διατροφικές μας συνήθειες όμως δεν εξασφαλίζουν την ημερήσια συνιστώμενη δόση που είναι 320mg για τις γυναίκες και 420mg για τους άνδρες.

 

Κύριες πηγές για το μαγνήσιο είναι: 

 

Σκουροπράσινα Φυλλώδη Λαχανικά: Σπανάκι, σέσκουλο, διάφορα λαχανοειδή, γογγύλια.

 

Καρύδια και Σπόροι: σπόροι κολοκύθας και κολοκυθιού, σουσάμι, αμύγδαλα, κάσιους, κουκουνάρια, φιστίκια.

 

Ψάρια: Σκουμπρί, γάδος, καλκάνι, τόνος.

 

Όσπρια: Άσπρα φασόλια, κόκκινα φασόλια, μαυρομάτικα, ρεβίθια, φακές.

 

Δημητριακά Ολικής Αλέσεως: Καστανό ρύζι, κινόα, κεχρί, πλιγούρι, σίκαλη, άγριο ρύζι, Ζυμαρικά Ολικής Αλέσεως, κριθάρι, βρώμη.

 

Αβοκάντο

 

Γαλακτοκομικά χαμηλών λιπαρών

 

Μπανάνες

 

Αποξηραμένα φρούτα: σύκα, δαμάσκηνα, βερίκοκα, χουρμάδες, σταφίδες.

 

Μαύρη Σοκολάτα

https://apotis4stis5.com

loading...