Συγγνώμη και ολική αναδίπλωση από το Spiegel για τη «νεκρή Μαρία» του Έβρου

Το γερμανικό περιοδικό αναγνωρίζει το λάθος του και αποσύρει οριστικά τα άρθρα για τη δήθεν νεκρή Μαρία

Συγγνώμη για την περίπτωση της «5χρονης Μαρίας» η οποία σύμφωνα με το Spiegel, έχασε τη ζωή της σε νησίδα του Εβρού, ζητά το γερμανικό περιοδικό.

«Δεν πρόκειται να αναρτήσουμε ξανά στην ιστοσελίδα τα προηγούμενα δημοσιεύματα για την υπόθεση της Μαρίας – ούτε σε επεξεργασμένη μορφή. Θα έπρεπε να διορθωθούν πάρα πολλά για να γίνει αυτό. Αντ’ αυτού δημοσιεύουμε εδώ τα αποτελέσματα της εις βάθος έρευνάς μας», σημειώνει σε δημοδίευμά του το Spiegel.

Ενδιαφέρον προκαλεί το δημοσίευμα μετά από, όπως αποκαλύπτει το Spiegel, την έρευνα εις βάθος που προηγήθηκε. «Εξαιτίας της κατάστασης των πηγών, το Spiegel θα έπρεπε να είχε διατυπώσει σαφώς πιο προσεκτικά τις αναφορές για το σημείο όπου βρίσκονταν οι πρόσφυγες και κυρίως για τον θάνατο του κοριτσιού. Ακόμα και αν απουσιάζει μια οριστική απόδειξη, υπάρχουν ενδείξεις ότι κάποιοι εκ των προσφύγων θα μπορούσαν να έχουν επινοήσει τον θάνατο του παιδιού μέσα στην απόγνωσή τους. Πιθανόν να σκέφτηκαν ότι έτσι τελικά θα σώζονταν», αναφέρει το περιοδικό, μεταξύ άλλων, στα συμπεράσματά του.

loading...