Διάσημες Ελληνίδες που έγιναν μοναχές και ποιες επέστρεψαν στα εγκόσμια! [photos]

Από τη φήμη, τη δόξα και την μπόλικη δημοσιότητα, για προσωπικούς λόγους, που μόνο αυτοί γνωρίζουν καλά, πήραν τη μεγάλη απόφαση ζωής. Από τη φήμη, τη δόξα και
την μπόλικη δημοσιότητα, για προσωπικούς λόγους, που μόνο αυτοί γνωρίζουν καλά, πήραν τη μεγάλη απόφαση ζωής. Έκαναν στροφή 360 μοίρες και από την βαβούρα του star system πέρασαν στην ηρεμία του μοναχισμού. Ιδού, ποιες Ελληνίδες celebrities εγκατέλειψαν τα εγκόσμια, ακολουθώντας τον μοναχισμό.

Η Ανια Φυσσούν, είναι η κόρη του μεγάλου ηθοποιού Πέτρου, ο οποίος έφυγε σήμερα (5/12/2016) από τη ζωή. Μετά τη χειροτόνησή της, η Ανια ονομάζεται μοναχή Πορφυρία και βρίσκεται σε μια μονή στην Εύβοια

Η Αλεξανδριανή Σικελιανού έγινε γνωστή από τη σειρά «Πρόβα νυφικού» και παρόλο που είχε όλα τα φόντα και το ταλέντο για μια λαμπρή καριέρα, εκείνη τα παρατά όλα και αφιερώνεται στον Θεό. Βρέθηκε στα Ιεροσόλυμα, στην αρχή ως διοικητικός υπάλληλος κι έπειτα ως μοναχή. Οι φήμες έλεγαν τότε ότι η Σικελιανού αποσύρθηκε από τα εγκόσμια εξαιτίας μία απογοήτευσης στην προσωπική της ζωή. Την αλήθεια δεν θα την μάθουμε ενώ η απόφαση της γοητευτικής ηθοποιού προκάλεσε ένα σοκ

Η Γεωργία Αποστόλου ξεκίνησε την τηλεοπτική της καριέρα με δόξες και τιμές, συμμετέχοντας σε πολλές τηλεοπτικές επιτυχίες. Ωστόσο, το 2011 φούντωσαν οι φήμες ότι η νεαρή ηθοποιός εγκατέλειψε τα εγκόσμια, και κλείστηκε σε μοναστήρι. Η οικογένεια της τόνιζε τότε, ότι η Γεωργία ανέκαθεν ήταν πολύ κοντά στο Θεό. Η ηθοποιός μετά από χρόνια απουσίας κι ενώ ποτέ δεν επιβεβαιώθηκε αν πράγματι κλείστηκε σε μοναστήρι, επέστρεψε στα εγκόσμια όμως ποτέ δεν έχασε την επαφή με την εκκλησία. Τον τελευταίο καιρό μάλιστα, αυτό ήταν και το μόνο που την ενδιέφερε, σύμφωνα με τον πατέρα της. Η είδηση για τον θάνατό της τον περασμένο Ιούνιο, έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία στον καλλιτεχνικό κόσμο, όπως λίγο αργότερα και η αποκάλυψη ότι πάλευε μόνη με τον καρκίνο που την είχε “λιώσει”.

Η Μαίρη Αλεξοπούλου υπήρξε γνωστή τραγουδίστρια, και δούλεψε σε μεγάλα μαγαζιά της Αθήνας, δίπλα σε λαμπερά ονόματα, όπως ο Γιάννης Πουλόπουλος, ο Φίλιππος Νικολάου κ.α. Ωστοσο, στα 42 της η τραγουδίστρια αποφάσισε να εγκαταλείψει τα εγκόσμια και να αφοσιωθεί στο Θεό. Αιτία, στάθηκε ο θάνατος της κόρης της. Ήταν το 1984, όταν η 18χρονη κόρη της Αλεξοπούλου σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα. Δύο χρόνια αργότερα, η τραγικη μητέρα πήρε την απόφαση να γίνει μοναχή. Πλέον, είναι η γερόντισσα Θεονύμφη σε μοναστήρι έξω από την Αθήνα.

Και βέβαια, η πιο διάσημη περίπτωση είναι αυτή της Ναταλίας Λινονάκη που η απόφαση της να περάσει την πύλη μονής στην Κρήτη υπήρξε το αγαπημένο θέμα των ΜΜΕ για πολύ καιρό. Μέχρι, δηλαδή, η νεαρή ηθοποιός αποφασίσει να επιστρέψει στα εγκόσμια, δίνοντας χαρά στη μητέρα της. Η Λιονάκη έμεινε πέντε μήνες στο μοναστήρι ως δόκιμη, ενώ και με την επιστροφή της στα εγκόσμια η ζωή της παρέμεινε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας μοιάζοντας με… μοναστική.

Η Ναταλία εγκαταστάθηκε στο σπίτι της στην Καλλιθέα, ωστόσο φαίεται ότι απλά περίμενε την κατάλληλη στιγμή για να επιστρέψει στη μοναστική ζωή. Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα δημοσιεύματα βρίσκεται ξανά σε μοναστήρι στο Αλεποχώρι, ενώ η μητέρα της νοίκιασε ένα σπίτι κοντά στη μονή προκειμένου να βλέπει την κόρη της.

womenonly.gr

loading...