Η OΥΤΟΠΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΠΟΤΕ

ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΤΕ ΜΙΑ ΟΥΤΟΠΙΑ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΤΕ Η ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΤΕ ΜΙΑ ΔΥΣΤΟΠΙΑ

Γράφει ο Todd Hayen
Μετάφραση: Απολλόδωρος

Πριν από περίπου τρία χρόνια, πριν μας ρίξουν στο λαιμό αυτό το ποτό του Covid, η σύζυγός μου επισήμανε ένα άρθρο στην Toronto Star σχετικά με

μια πρόταση να τοποθετηθούν στα αυτοκίνητα κάμερες στον προφυλακτήρα, ή κάποια άλλη ανοησία που αποσκοπούσε στο να περιορίσει το παράνομο παρκάρισμα, τις παραβάσεις με εγκατάλειψη και διάφορα άλλα “κακά” πράγματα που αν καταγράφονταν σε βίντεο θα έκαναν τη ζωή όλων μας καλύτερη.

Σίγουρα οτιδήποτε θα μείωνε το ποσοστό εγκληματικότητας ήταν καλό πράγμα.

“Μπορείς να πιστέψεις αυτές τις μ@λ@κίες!” ξεστόμισα, καθώς η περιφρονητική μου οργή ξεσπούσε.

“Νομίζω ότι είναι καλή ιδέα”, πρόσθεσε η γυναίκα μου.

Φανταστείτε το γνωστό καρτούν ενός άντρα που σφίγγει τα δόντια του με το μαύρο σύννεφο πάνω από το κεφάλι του – ίσως με μερικούς κεραυνούς να ξεπηδούν από αυτό.

Γιατί λοιπόν αυτό με ενοχλεί τόσο πολύ; Αυτό φαινόταν προφανές, το παλιό ρητό: “τι θα γίνει αν αυτό πέσει σε λάθος χέρια” πέρασε από το κεφάλι μου – αλήθεια; “Δεν είναι σωστό!” Αναφώνησα σιωπηλά.

Πρώτα απ’ όλα, ήταν μάλλον ύποπτο το γεγονός ότι αυτά τα πράγματα θα συνοδεύουν απλώς ένα καινούργιο αυτοκίνητο και δεν θα είχες επιλογή. Έπειτα, φυσικά, είναι αρκετά προφανές ότι πρόκειται για παραβίαση της ιδιωτικής ζωής – υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους ένα τέτοιο πράγμα θα μπορούσε να “χρησιμοποιηθεί εναντίον σας”.

Παραδόξως, αυτό δεν ήταν που με ενόχλησε περισσότερο. Στην πραγματικότητα σκέφτηκα περισσότερο τον φτωχό εγκληματία του οποίου η ιδιωτική ζωή θα παραβιαζόταν παρά τη δική μου. Σκέφτηκα ότι ένας κόσμος χωρίς έγκλημα θα ήταν βαρετός και ότι δεν ήταν δίκαιο να εξαλείψουμε όλο το έγκλημα από την κουλτούρα κάνοντάς την πεντακάθαρη – τι θα κάναμε χωρίς αστυνομικά μυθιστορήματα για να διαβάσουμε;

Είμαι τρελός;


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ
ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ




loading...