Κατέβασαν ελληνικές σημαίες από σχολείo και φυλάκιo της Ε.Φ. - Οργή για τη διχαστική κίνηση της «Αριστερή Κίνηση - Θέλουμεν Ομοσπονδία»

Οργή και σοβαροί κλυδωνισμοί μαζί με φόβους για αντίποινα έχει προκαλέσει η άκρως διχαστική "ακτιβιστικού" τύπου αλλά ανεγκέφαλη κίνηση της ομάδας «Αριστερή Κίνηση - Θέλουμεν Ομοσπονδία».

Ομάδα νεαρών υπέστειλαν την ελληνική σημαία από τέσσερα ιστορικά σημεία της Λευκωσίας αντικαθιστώντας την με ένα πανί με την Κύπρο σε ροζ χρώμα, ενώ από κάτω 2 περιστέρια αφοδεύουν πάνω στην Ελληνική και Τουρκική Σημαία κρατώντας ένα πανό που φέρει το μήνυμα «Επανενωμένη Κύπρος»-«Birlesik Kibris»


Οι νεαροί δράστες-προβοκάτορες ανήρτησαν τα "επιτεύγματά" τους σε βίντεο στην ιστοσελίδα τους στο facebook ανήμερα της επετείου του προδοτικού πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου. Εντούτοις όμως η ενέργειά τους δεν δείχνει να έχει αυθόρμητο χαρακτήρα, αντιθέτως αποτελεί "χτύπημα" με υψηλούς συμβολισμούς, καθώς επέλεξαν να υποστείλουν την ελληνική σημαία από τέσσερα σημεία με έντονση ιστορική και συναισθηματική αξία: To Φυλάκιο της Εθνικής Φρουράς, το Παγκύπριο Γυμνάσιο, την Εκκλησία του Αγίου Αντωνίου και το Άγαλμα της Ελευθερίας.

Σύμφωνα και με τα όσα είδαμε και διαβάσαμε στο Sigmalive.com σχετικά με τα παραπάνω "κατορθώματα", κάθε ένα από τα σημεία, συνοδεύεται στο βίντεο και με τα πιο κάτω μηνύματα:

Παγκύπριο Γυμνάσιο

Εκπαίδευση: Με εθνικές γιορτές, προσευχές και μια μονόπλευρη αφήγηση της ιστορίας από εθνικιστική σκοπιά καλλιεργεί για χρόνια την ιδέα ότι η Κύπρος υπάγεται αποκλειστικά στο ελληνικό έθνος

Φυλάκιο Εθνικής Φρουράς:

Εθνική Φρουρά: Yυπεύθυνη για την επέκταση της διακοινοτικής βίας και διενέργειας του ελληνικού πραξικοπήματος που προκάλεσε την τουρκική εισβολή . Υπεύθυνη για την καλλιέργεια εθνικιστικών και αντιτουρκικών αντιλήψεων στους νέους.

Εκκλησία Αγίου Λαζάρου - Εκκλησία της Κύπρου:

Αγνοεί επιδεικτικά ότι στην Κύπρο υπάρχει ανεξιθρησκεία. Επιβάλλεται τόσο στην παιδεία όσο και στην πολιτική προωθώντας το μίσος και τον εθνικισμό.

Άγαλμα Ελευθερίας

Η ελευθερία δεν συνδέεται με τα έθνη και τους εθνικισμούς. Ελευθερία σημαίνει το δικαίωμα στην ζωή χωρίς συρματομπλέγματα , στρατόπεδα και διαχωρισμούς. Ελευθερία στην Κύπρο σημαίνει επανένωση της χώρας και αυτή πρέπει πλέον να κτιστεί από τον καθένα μας στους δρόμους.

Στο τέλος τους σχετικού βίντεο που έχει μέχρι στιγμής 17 χιλιάδες θεάσεις, όλες οι ελληνικές σημαίες που κατέβηκαν μπαίνουν διπλωμένες σε ένα κουτί με παραλήπτη , όπως γράφει, τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά.

Η «Αριστερή Κίνηση - Θέλουμεν Ομοσπονδία» συνοδεύει επίσης το βίντεο με το πιο κάτω μήνυμα:

''Ειρήνη στην Κύπρο σημαίνει επανένωση της χώρας και του λαού της. Αυτό προϋποθέτει την ανατροπή της κυριαρχίας του ελληνικού και του τουρκικού εθνικισμού σε πολιτικό, ιδεολογικό και συμβολικό επίπεδο. Δεν μας ενοχλεί το ότι κάποιοι συμπατριώτες μας αυτοπροσδιορίζονται ως Έλληνες ή ως Τούρκοι. Αυτό που δεν ανεχόμαστε, όμως, είναι το ότι μας επιβάλλουν τον ελληνισμό και τον τουρκισμό τους σε όλα τα επίπεδα, υπονομεύοντας έτσι την ανεξαρτησία της Κύπρου και παρεμποδίζοντας την επανένωσή της. Στην Κύπρο, που διχοτομήθηκε από τις επεμβάσεις του ελληνικού και του τουρκικού κράτους, οι σημαίες αυτών των κρατών συντηρούν και αναπαράγουν κάθε μέρα το δίδυμο έγκλημα του 1974.''

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν λίγο καιρό η ίδια ομάδα είχε προβεί σε αντικατάσταση των ονομάτων δρόμων στις ελεύθερες περιοχές όπου αναγραφόταν το όνομα του Γρίβα Διγενή ενώ κόλλησαν αυτοκόλλητα που έγραφαν "Οδός Τουρκοκυπρίων αγνοουμένων", "Σάββα Μενοίκου" και άλλα...

Ανάλογες ενέργειες έγιναν και στα κατεχόμενα όπου άγνωστοι άλλαξαν τα ονόματα σε δρόμους που έγραφαν "1η Αυγούστου, Ινσταμπούλ, Άγκυρας" κ.α και κόλλησαν αυτοκόλλητα που έγραφαν "οδός Κωστή Αχνιώτη", "Οδός Καβάζογλου/ Μισσιαούλη", "Λεωφόρος Ομοσπονδιακής Κύπρου", και "Οδός Ε/κ αγνοουμένων.

Δείτε σχετικά βίντεο πιο κάτω:

Και στα κατεχόμενα...


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Βάλτε τους να σπάνε πέτρες σε λατομείο, τα τομάρια στα κάτεργα είναι στο περιβάλλον τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]