Εκτός ελεγχου Ο Ερντογάν απειλεί να πλημμυρίσει την Ευρώπη με τζιχαντιστές – «Η Ελλάδα δεν δέχθηκε μέλος του DAESH»

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει τις απελάσεις τζιχαντιστών, ανεξάρτητα από το αν αυτοί γίνονται αποδεκτοί από τις χώρες στις οποίες στέλνονται.

Mάλιστα ο Ερντογάν έκανε αναφορά & για το χθεσινό περιστατικό στον Έβρο, λέγοντας πως η Ελλάδα δεν δέχθηκε μέλος του DAESH.

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

«Ποιος μένει στα σύνορα, ποια χώρα δέχεται τους τζιχαντιστές και ποια όχι – δεν μας ενδιαφέρει. Θα συνεχίσουμε να τους απελαύνουμε», δήλωσε ο κ. Ερντογάν στους δημοσιογράφους στην Άγκυρα την Τρίτη.

Ο κ. Ερντογάν αναφέρθηκε στην επερχόμενη συνάντησή του με τον Ντόναλντ Τραμπ, τονίζοντας πως θα συζητήσει με τον Αμερικανό πρόεδρο το ζήτημα της μη συμμόρφωσης της Ουάσιγκτον στη συμφωνία ΗΠΑ – Τουρκίας για τη Συρία.

«Θα διεξαγάγουμε μια εξαντλητική συζήτηση για την κατάσταση στη Συρία, θα μιλήσουμε για την τελευταία φάση της επιχείρησης “Πηγή Ειρήνης” και θα εξηγήσουμε ότι οι συμφωνίες που έχουν επιτευχθεί για τη ζώνη ασφαλείας δεν υλοποιούνται», δήλωσε ο κ. Ερντογάν.

Είπε επιπλέον ότι μετά το ταξίδι τους στις ΗΠΑ, θα συζητήσει για τη Συρία και με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν.

Η δήλωση του προέδρου της Τουρκίας έρχεται μια εβδομάδα μετά την ανακοίνωση του Τούρκου υπουργού Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, ότι η Άγκυρα θα στέλνει τα μέλη του ISIS που έχουν συλληφθεί πίσω στις χώρες καταγωγής τους.

Σε δηλώσεις του ο κ. Σοϊλού την περασμένη εβδομάδα ανέφερε ότι η Άγκυρα δεν θα δεχτεί την αδράνεια της Ευρώπης σχετικά με το ζήτημα των κρατουμένων του ISIS.

Είπε επίσης ότι η Τουρκία αφήνεται μόνη της να αντιμετωπίσει το ζήτημα. «Αυτό δεν είναι αποδεκτό από εμάς, είναι επίσης ανεύθυνο» είπε ο κ. Σοϊλού.

Η Τουρκία συνέλαβε μέλη του ISIS τα οποία είχαν δραπετεύσει στη βορειοανατολική Συρία κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής επιχείρησης, την οποία ξεκίνησε στις 9 Οκτωβρίου.

loading...