Συνάντηση Σαμαρά με τον πρόεδρο της Cosco στο Πεκίνο (Φωτο)

Γράφει ο Νίκος Κούτρικας.

Στην συνέχεια της επίσημης επίσκεψής του στην Κίνα ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε με τον πρόεδρο της cosco Xu Lirong. Ο κ. Σαμαρας συζήτησε για
τον επενδυτικό σχεδιασμό της εταιρείας σε ότι αφορά στην Ελλάδα. Ενώ συνάντησε τον αντιπρόεδρο της Κεντρικής Επιτροπής του Κ.Κ. της Κίνας Guo Yezhou, με τον οποίον συζήτησαν για την προετοιμασία ενόψει της νέας μεταρρυθμιστικής πολιτικής της Κίνας, ζήτημα που αναμένετε να  απασχολήσει το επικείμενο συνέδριο του Κ.Κ. της χώρας τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Στη συνέχεια, ο κ. Σαμαράς είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του Κινεζικού Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων Wu Hailong. Ο πρώην πρωθυπουργός έπειτα από το Πεκίνο μετέβη στην πόλη Kubuqi της Κινεζικής Μογγολίας, προκειμένου να μετάσχει ως κεντρικός ομιλητής στην 6η διεθνή σύνοδο Kubuqi για τον έλεγχο της Ερημοποίησης.

Ο κ .Σαμαράς δήλωσε τα εξής:

"Φανταστείτε ερήμους ή περιφέρειες με άγονα εδάφη να μετατρέπονται σιγά-σιγά σε εύφορες περιοχές... Εδώ στην Εσωτερική Μογγολία, ή ευρύτερα στην Ασία ή στη Βόρειο Αφρική, ή στην Αραβική Χερσόνησο, ή στο Ισραήλ. Έχουν υπάρξει αρκετές επιτυχείς προσπάθειες μέχρι στιγμής. Πρέπει να μοιραστούμε τις εμπειρίες τους, να μάθουμε από αυτές και να χτίσουμε πάνω τους, να τις πάμε πιο πέρα.
Οι περιβαλλοντικές προκλήσεις υπερβαίνουν και ξεπερνούν τα έθνη και τα εθνικά κράτη. Ασφαλώς. Αλλά αυτό δεν σημαίνει πως τα εθνικά κράτη είναι ξεπερασμένα. Οι περιβαλλοντικές φιλοδοξίες σε παγκόσμια κλίμακα, δεν καθιστούν τα εθνικά κράτη "ξεπερασμένα''.

Δεν πρέπει ποτέ να επιτρέψουμε η "παγκοσμιότητα" να εκληφθεί ως "εχθρός" ή ως "απειλή", για τα έθνη και τα εθνικά κράτη. Τέτοιου χαρακτήρα "αντι-εθνική" παγκοσμιοποίηση είναι μορφή εξτρεμισμού κατά τη γνώμη μου. Δεν μπορούμε να υποστηρίζουμε στα σοβαρά πως πρέπει να στηρίξουμε την βιοποικιλότητα της φύσης σε όλη τη γη
και την ίδια στιγμή να ''καταστρέφουμε'' τις εθνικές διαφορετικότητες σε όλο τον κόσμο!
Η έννοια της “Αρμονίας” είναι κεντρική στον Ελληνικό Πολιτισμό. Γνωρίζω πως είναι επίσης κεντρική και στον Κινεζικό Πολιτισμό. Σε αυτό, όπως και σε τόσα άλλα, μοιάζουμε πολύ. Αλλά η "Αρμονία" δεν είναι στατική έννοια.
Είναι εξαιρετικά δυναμική. Χαρακτηρίζει μια εξελικτική αλυσίδα με εσωτερική ισορροπία και συνεχείς εξισορροπήσεις.

Ο,τιδήποτε σπάει αυτή την εξελικτική αλυσίδα, ο,τιδήποτε ανατρέπει τις ισορροπίες της, καταστρέφει την Αρμονία!
Κι αυτός ακριβώς είναι ο λόγος, που κάθε μορφή εξτρεμισμού και ακρότητας, είναι ταυτόχρονα, αντι-Περιβαλλοντική και αντί-Κοινωνική!"

Μία πολύ σημαντική επίσκεψη, η επίσκεψη Σαμαρά   λέμε εμείς αφού η Κίνα αναμένεται να αποτελέσει ένα σημαντικότατο επιχειρηματικό εταίρο της Ευρώπης με την χώρα μας να έχει κάνει την αρχή με την cosco και το λιμάνι του Πειραιά.

Γράψτε το Σχόλιο σας
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]