Αυστηρότεροι όροι για τη χορήγηση στεγαστικών δανείων

Αυστηρότεροι θα είναι πλέον οι όροι για τη χορήγηση στεγαστικών δανείων, καθώς τα πιστωτικά ιδρύματα εμφανίζονται πλέον αποφασισμένα να αποφύγουν λάθη και υπερβολές του παρελθόντος.


Σύμφωνα με δημοσίευμα των «Νέων», η εποχή που κάποιος μπορούσε να πάρει ακόμα και το 100% της αξίας του ακινήτου που αγόραζε ανήκει στο παρελθόν, ενώ πλέον οι όποιες χορηγήσεις στεγαστικών δανείων θα δίνονται ύστερα από ενδελεχή έλεγχο των υποψήφιων δανειοληπτών και με το σταγονόμετρο. Οι αλλαγές που αφορούν τη συγκεκριμένη κατηγορία δανείων δεν δυσκολεύουν τη ζωή μόνο εκείνων που θα ήθελαν να αποκτήσουν με δανεισμό ένα ακίνητο, αλλά και των τραπεζών οι οποίες, παρά το γεγονός ότι τα δάνεια αυτής της κατηγορίας είναι δάνεια με εξασφαλίσεις, θα έχουν περιορισμούς στο ποσό που θα δίνουν σε σχέση με την αξία του ακινήτου.
Οι υπάλληλοί τους θα πρέπει να είναι και πιστοποιημένοι στη χορήγηση στεγαστικών δανείων, ενώ θα υποχρεούνται να δώσουν στον δανειολήπτη τη δεσμευτική τους προσφορά για το δάνειο για μελέτη πριν από την τελική υπογραφή για ένα 10ήμερο, όπως και ένα σχέδιο της τελικής σύμβασης.

Τις αλλαγές αυτές στις τραπεζικές πρακτικές στην Ελλάδα φέρνει η εφαρμογή κοινοτικής οδηγίας η οποία έχει ενσωματωθεί στην ελληνική νομοθεσία και καθορίζει για πρώτη φορά το ευρωπαϊκό ρυθμιστικό πλαίσιο για τα στεγαστικά δάνεια ανεξαρτήτως σκοπού και είδους εξασφάλισης, προσωπικά με εξασφάλιση ακινήτου αλλά και πράσινα δάνεια κατοικίας και εξοικονόμησης ενέργειας με εξασφάλιση ακινήτου ή με εγγύηση μετρητών (cash collateral).
Η έκρηξη του δανεισμού τα χρόνια προ κρίσης και οι δυσμενείς επιπτώσεις για χιλιάδες δανειολήπτες στεγαστικών δανείων στις χώρες που βρέθηκαν στη δίνη της, ανάμεσά τους και η Ελλάδα, κάνουν αναγκαία την υιοθέτηση μιας σειράς πρακτικών ώστε να προλαμβάνονται στο μέλλον οι κίνδυνοι στους οποίους είναι εκτεθειμένοι καταναλωτές και τράπεζες από τα κόκκινα δάνεια.
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

 1. τέλος του έτους πίστωσης για όλους

  Γεια σας, είμαι ένα πρόσωπο που προσφέρει διεθνή δάνεια. Με ένα κεφάλαιο που θα χρησιμοποιηθεί για βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα δάνεια μεταξύ ατόμων, το οποίο κυμαίνεται από 4.000 έως 500.000 ευρώ σε όλους τους σοβαρούς ανθρώπους και στις πραγματικές ανάγκες, το επιτόκιο είναι 3% ετησίως. "Χρηματοπιστωτικά δάνεια, υποθήκες, δάνεια επένδυσης, δάνεια αυτοκινήτων, προσωπικά δάνεια Είμαι διαθέσιμος για να ικανοποιήσω τους πελάτες μου εντός 3 ημερών από την παραλαβή του αιτήματός σας.
  Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected]
  Ή επικοινωνήστε μαζί μου με το WhatsApp: +306972169483

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]