Απάντηση στο Γενικό Ελεγκτή

Ο συνήθως απληροφόρητος και έχοντας αλλότρια κίνητρα Γενικός Ελεγκτής βγήκε και πάλι εκτοξεύοντας τα πυρά του κατά του συνόλου των εκπαιδευτικών .
Ο Γενικός Ελεγκτής ο οποίος δεν έχει αγγίξει καν το μεγάλο σκάνδαλο της οικονομίας για το οποίο οι πολίτες πλήρωσαν και πληρώνουν τα δισεκατομμύρια της τραπεζικής αυθαιρεσίας πρέπει να μας απαντήσει στα πιο κάτω πιεστικά ερωτήματα:
* Τι γίνεται με το σκάνδαλο του προγράμματος ΔΙΑΣ το οποίο έχει σταματήσει εδώ και καιρό και οι servers του έχουν αποσυρθεί με αποτέλεσμα το δημόσιο να χάσει 6 εκατομμύρια ευρώ ;
*
* Γιατί δεν έβγαλε άχνα με την επιχορήγηση του κάθε κάθε μαθητή με 50 ευρώ για να παρακάθεταιι στις εξετάσεις ECDL (Πληροφορικής ) τις οποίες αντιπροσωπεύει κάποια εταιρεία ιδιωτικών συμφερόντων; Να σημειώσουμε πως η ενέργεια αυτή είναι κατ' ευθεία επιχορήγηση μιας ιδιωτικής εταιρείας από τα δημόσια ταμεία που είναι παράνομη τόσο από την Εθνική όσο και από την Ευρωπαική νομοθεσία.
*
* Γιατί δεν λέει τίποτε για το χαράτσι που πληρώνει το κράτος στη Microsoft, 100 ευρώ ανά υπολογιστή, ενώ υπάρχουν τα Λογισμικά ανοικτού τύπου που είναι εντελώς δωρεάν και υιοθετούνται από πλούσια Ευρωπαϊκά κράτη , όπως η Γερμανία ; Η υιοθέτηση των λογισμικών ανοικτού τύπου θα εξοικονομούσε, σύμφωνα με έρευνα του ΤΕΠΑΚ, 100 εκατομμύρια ευρώ.
*

Γι’ αυτό ο κατ’ άλλα λαλίστατος και χρυσοπληρωμένος μεν αλλά αναποτελεσματικός δε Γενικός Ελεγκτής οφείλει να δώσει εξηγήσεις στον Κυπριακό λαό για τα πιο πάνω πιεστικά ερωτήματα που έχουν να κάνουν με τη σπατάλη και την κακοδιαχείρηση των δημόσιων πόρων και όχι με τη στοχοποίηση ανθρώπων που στο κάτω κάτω κάνουν τη δουλειά τους και δεν κάνουν τίποτε λιγότερο απ’ ότι γίνεται στις ανεπτυγμένες Ευρωπαικές χώρες.

Στη Γαλλία, 18 ώρες διδασκαλίας τη βδομάδα...

Στο πρόσφατο διεθνές εκπαιδευτικό συνέδριο που έγινε στην Αθήνα είχαμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις με Ευρωπαίους συναδέλφους εκπροσώπους διαφόρων χωρών. Πληροφοριακά να αναφέρουμε ότι οι Γάλλοι νεοεισερχόμενοι συνάδελφοι στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση αρχίζουν με 18, 45-λεπτες περιόδους τη βδομάδα ενώ οι αντίστοιχες για τους Ισπανούς συναδέλφους είναι 20 περιόδους τη βδομάδα.
Αυτά προς πληροφόρηση του λαλίστατου αλλά συνήθως απληροφόρητου και έχοντα αλλότρια κίνητρα Γενικού Ελεγκτή.

Προκλητικά απροετοίμαστο το Υπουργείο Παιδείας

Στη συνάντηση της Γραμματείας της ΟΕΛΜΕΚ με το ΔΜΕ το υπουργείο παρουσιάστηκε τελείως απροετοίμαστο τόσο όσο αφορά τα ερωτήματα τα οποία έχουν τεθεί στη συνάντηση με τον υπουργό στις 26 Ιουνίου όσο και θέματα τα οποία έχουν προκύψει στη διάρκεια της διαδικασίας.
Για το θέμα των αδιόριστων συναδέλφων δεν έχει παρουσιαστεί καμιά εισήγηση αναφορικά με το όλο θέμα παρά τις υποσχέσεις που έχει δώσει ο υπουργός. Ως ΟΕΛΜΕΚ θεωρούμε ως άκρως απαράδεκτο να χάνει κόσμος τη δουλειά του τη στιγμή που φέτος θα υπηρετούν στη Μέση εκπαίδευση περίπου 6 χιλιάδες εκπαιδευτικοί, που αποτελεί αριθμό ρεκόρ τουλάχιστο των τελευταίων 5 χρόνων.
Ως ΝΕΑ ΠΝΟΗ θα καταθέσουμε εισήγηση για την δημιουργία 800-1000 ωρών διδασκαλίας ώστε να διοριστούν όσοι έχασαν και θα χάσουν τη δουλειά τους. Συγκεκριμένα με το να μην γίνει για φέτος η επιμόρφωση των νεοπροαχθέντων ΒΔ εξοικονομούνται γύρω στις 600 περιόδους. Οι υπόλοιπες περίοδοι θα δημιουργηθούν από τη μεταφορά ωρών υπευθύνων τμημάτων από κάποιες ειδικότητες στις ειδικότητες που έχουν διοριστικό πρόβλημα.
Οι πιο πάνω περίοδοι θα χρησιμοποιηθούν για να καλυφθούν διαμέσου της άρσης του περιορισμού ή περαιτέρω εργαστηριοποίσης μαθημάτων όπως Οικιακής Οικονομίας, Χημείας, Τεχνης, υπεράριθμα-μικτά τμήματα Φυσικής Αγωγής...
Εκεί που υπάρχει πραγματικό πρόβλημα δημιουργίας αναγκών πχ γλώσσες όπως Ισπανικά, Γερμανικά, θεατρολογία...πρέπει τα άτομα των ειδικοτήτων αυτών να τους δοθεί απόσπαση σε υπηρεσίες εντός του ΥΠΠ, στις θέσεις ατόμων που η ειδικότητα τους δεν παρουσιάζει διοριστικό πρόβλημα.
Περιμένουμε να ακούσουμε και άλλες προτάσεις τόσο από πλευράς υπουργείου όσο και άλλων κινήσεων.
Και να μην ξεχνάμε. Ότι εξαιτίας της καμένης γης που μας παρέδωσαν οι προκάτοχοι μας, τους οποίους αυτοκτονικά στήριξαν κάποιοι από τους επηρεαζομένους , δυσκολευόμαστε αφάνταστα στο έργο μας, Όμως θα δώσουμε το παν και στην εσχάτη των περιπτώσεων θα οδηγήσουμε τα πράγματα σε ολική σύγκρουση με την εργοδοσία.
Γράψτε το Σχόλιο σας
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][bsummary]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]