Βίτσας: «Υπάρχει ασφάλεια και διεθνής νομιμότητα στην Κύπρο»

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Ειδήσεις Σαββατοκύριακο, ο κ. Βίτσας κάνει λόγο για μια σημαντική εξέλιξη: «Η διεθνής κοινότητα με ενεργό τρόπο θέτει το όριο.
Αναγνωρίζει με πληρότητα το δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας να εκμεταλλεύεται την ΑΟΖ της. Άρα, το μέχρι πού μπορεί να φτάσει η τουρκική προκλητικότητα αναφορικά με το συγκεκριμένο ζήτημα δεν έχει να κάνει τόσο με τις προθέσεις και τους σχεδιασμούς της τουρκικής πλευράς [...] όσο με τα όρια που θέτει με ενεργό τρόπο η διεθνής κοινότητα».

Ο κ. Βίτσας χαρακτηρίζει συνεχής και αδιάλειπτη τη συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ συμπληρώνει: «δεν παραβλέπουμε ότι η όποια απειλή ενάντια στην Κύπρο συνήθως εντάσσεται σε μια στρατηγική απειλής και έναντι των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων».

Αναφορικά με την επίθεση που δέχεται η κυβέρνηση «για ωμές παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη» ο κ Βίτσας απαντά: «Δεν υπάρχουν παρεμβάσεις στο έργο της Δικαιοσύνης. Αντίθετα, διευκολύνεται από την κυβέρνηση να φέρει σε πέρας την αποστολή της. Η δικαστική εξουσία έχει την ανεξαρτησία της, αλλά δεν παύει να αποτελεί θεσμό της δημοκρατίας μέσα σε δεδομένες συνθήκες και σε συγκεκριμένο τόπο και χρόνο. Και οι αποφάσεις της είναι σεβαστές, αλλά και συγχρόνως κρίνονται».

Ερωτηθεί για τον λόγο που η Δημοκρατική Συμπαράταξη απορρίπτει την πρόταση Τσίπρα για προγραμματικό διάλογο, ο κ Βίτσας σημειώνει: «τα όσα λένε είναι προσχηματικά και υποτάσσονται σε μια κοντόφθαλμη πολιτική πρόσδεσης στο άρμα της ΝΔ με την προσδοκία της επαναφοράς τους στη νομή της κυβερνητικής εξουσίας».
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

 1. τακης κοκκινης
  Ch. Arrile Chopoff
  φυλακας αγγελος των παιδιων
  χαρηκα για τη γνωριμια

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. τακης κοκκινης
  alex andra savior
  MIR age https://www.youtube.com/watch?v=9e6grIZeMJI

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]