Σε τεντωμένο σχοινί δικαστές - κυβέρνηση

Σκληρά δοκιμάζονται οι σχέσεις της κυβέρνησης με το δικαστικό σώμα, με αφορμή τις επαναλαμβανόμενες, τις τελευταίες ημέρες, δημόσιες τοποθετήσεις και αναρτήσεις κυβερνητικών στελεχών,
με επικρίσεις για δικαστικές αποφάσεις και ενέργειες. Οι κινήσεις αυτές έχουν προκαλέσει πυρ ομαδόν από όλες τις δικαστικές ενώσεις, οι οποίες με ανακοινώσεις τους σε υψηλούς τόνους, αντιδρούν και θέτουν πλέον ευθέως θέμα προστασίας της δημοκρατίας και των θεσμών.

Οι δικαστικές ενώσεις όλων των κλάδων της Δικαιοσύνης –διοικητικά, πολιτικά και ποινικά δικαστήρια, ανώτατα δικαστήρια (ΣτΕ και Ελεγκτικό Συνέδριο) αλλά και η ένωση των εισαγγελέων– προχώρησαν στην έκδοση σκληρών ανακοινώσεων τις προηγούμενες ημέρες. Με αυτές επικρίνουν ευθέως τους υπουργούς που δημόσια τοποθετήθηκαν, καταγγέλλοντας παράλληλα προσπάθεια απαξίωσης της Δικαιοσύνης και των δικαστικών λειτουργών.

Το τεταμένο κλίμα ανάμεσα στην κυβέρνηση και στη Δικαιοσύνη έχει λάβει πλέον μεγάλες διαστάσεις, καθώς η αντιπαράθεση κλιμακώθηκε την περασμένη εβδομάδα. Αρχικά, πυροδοτήθηκε από τις πρώτες –διότι ακολούθησαν πολλές άλλες– αναρτήσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη. Ο τελευταίος, σε έμμετρους στίχους, σχολίασε δηκτικά την απόφαση της ολομέλειας του ΣτΕ, που επαναλαμβάνοντας σειρά προηγούμενων δικαστικών αποφάσεων, έκρινε ότι η παραγραφή για τις φορολογικές υποθέσεις γενικά –διότι υπάρχουν και εξαιρέσεις– δεν μπορεί να είναι παρά πενταετής. Η απόφαση επιφέρει συνέπειες σε σωρεία φορολογικών ελέγχων και δημιουργεί το πλαίσιο ώστε οι φορολογικοί έλεγχοι στο εξής να σχετίζονται κυρίως με το παρόν και όχι με το απώτερο παρελθόν.

Πυρ ομαδόν

Η ανάρτηση Πολάκη έλαβε σκληρή απάντηση από την Ενωση των Δικαστών του ΣτΕ, που επέκρινε αυστηρά τον υπουργό και την τοποθέτησή του ως «αστοιχείωτη». Ωστόσο, έδωσε την αφορμή στον ίδιο τον πρωθυπουργό να καλύψει τον υπουργό του, δηλώνοντας πως «εμείς οι αστοιχείωτοι ξεπερνούμε τα θεσμικά εμπόδια», δήλωση που άνοιξε νέο κύκλο στην αντιπαράθεση κυβέρνησης-δικαστών, αυξάνοντας τη θερμοκρασία του θέματος και καθιστώντας τις αντιδράσεις του δικαστικού σώματος καθολικές.

Την περασμένη εβδομάδα δεν υπήρξε ημέρα που δικαστική ένωση να μην εκδίδει ανακοίνωση κατά των δημόσιων τοποθετήσεων κυβερνητικών παραγόντων για τη Δικαιοσύνη, με αιχμή του δόρατος τις επικρίσεις κατά των υπουργών Παύλου Πολάκη και Δημήτρη Παπαγγελόπουλου. Ο τελευταίος στη Βουλή άφησε να εννοηθεί –χωρίς να κατονομάσει κανέναν– ότι εισαγγελείς και δικαστές δεν έκαναν τη δουλειά τους τα προηγούμενα χρόνια για την αντιμετώπιση υποθέσεων σκανδάλων και πολιτικής διαφθοράς.

Οι δικαστικές ενώσεις έθεσαν ευθέως θέματα προστασίας της ίδιας της δημοκρατίας και των θεσμών, καταγγέλλοντας προσπάθεια απαξίωσης της Δικαιοσύνης και των λειτουργών της. Επίσης, υποστήριξαν, σε όλους τους τόνους πως δεν μπορεί σε μια δημοκρατική χώρα η κυβέρνηση με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, να επιτίθεται –και μάλιστα σε ολομέλειες ανωτάτων δικαστηρίων– για τις αποφάσεις που εκδίδουν, κηρύσσοντας νόμους ως αντισυνταγματικούς. Μάλιστα, ο πρόεδρος της Ενώσεως Δικαστών και Εισαγγελέων Χαράλαμπος Σεβαστίδης, με δήλωσή του επέρριψε πλήρως στην κυβέρνηση την ευθύνη των αντισυνταγματικών ρυθμίσεων, λέγοντας πως «νομοθετούν εκτός του πλαισίου του Συντάγματος» και ότι τα δικαστήρια είναι αναγκασμένα, εκ των πραγμάτων, να ακυρώσουν αυτές τις νομοθετικές επιλογές.

Η συγκυρία

Και ενώ οι αντιδράσεις των δικαστών είχαν κορυφωθεί, καθώς όλες οι δικαστικές ενώσεις εξέδωσαν ανακοινώσεις –ακόμα και η Ενωση Εισαγγελέων, η οποία ποτέ στο πρόσφατο παρελθόν δεν είχε αντιδράσει– η απόφαση του πρωθυπουργού να ορίσει επικεφαλής στο νομικό του γραφείο τη Βασιλική Θάνου, λίγες μόλις ημέρες μετά την αποχώρησή της από την προεδρία του Αρείου Πάγου, πυροδότησε νέες και εντονότερες αντιδράσεις εντός και εκτός Δικαιοσύνης. Εντός Δικαιοσύνης η τοποθέτηση σχολιάστηκε δυσμενώς, ως κίνηση που πλήττει τη βασική αρχή των δημοκρατικών πολιτευμάτων για διάκριση των εξουσιών. Η αντιπολίτευση, μείζονα και ελάσσονα, επέκρινε με σφοδρότητα την απόφαση του πρωθυπουργού, υπονοώντας, ακόμη, και προσπάθεια ελέγχου της Δικαιοσύνης.

Η τοποθέτηση Θάνου στο Μέγαρο Μαξίμου –ουδέποτε στο παρελθόν πρόεδρος ανωτάτου δικαστηρίου κατέλαβε ακραιφνώς κυβερνητική θέση μετά την αποχώρησή του από το δικαστικό σώμα– συνδυάστηκε από πολλούς με τη συγκυρία. Ως γνωστόν, οι δικαστικές αρχές βρίσκονται αντιμέτωπες να ερευνήσουν υποθέσεις με εμφανές πολιτικό πρόσημο και το αίτημα για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση του «Noor 1» πρόκειται να απασχολήσει στα μέσα του μήνα τη Βουλή. Επίσης, πολλές άλλες υποθέσεις, με πολιτικό ενδιαφέρον, βρίσκονται σε εκκρεμότητα.

Οι επικείμενες ενέργειες των δικαστικών αρχών εκτιμάται ότι μπορεί να αποβούν σημαντικές παράμετροι που ενδεχομένως να προσδώσουν νέες διαστάσεις σε υποθέσεις που βρίσκονται στο επίκεντρο του πολιτικού ενδιαφέροντος, και από τη μία ή την άλλη εξέλιξή τους, εκτιμάται ότι μπορεί να επηρεαστούν, ώς ένα βαθμό και οι πολιτικές εξελίξεις. Για τον λόγο αυτό η αντιπαράθεση κυβέρνησης και δικαστών προσλαμβάνει διαστάσεις, ενώ παραμένει άγνωστο πώς και με ποιους τρόπους θα εξελιχθεί.

Μια σύγκρουση που έχει ρίζες στο παρελθόν

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι σχέσεις της κυβέρνησης βρίσκονται στο «κόκκινο» με τους δικαστές, καθώς αρκετές φορές στο παρελθόν κυβερνητικά στελέχη με τις δημόσιες δηλώσεις τους προκάλεσαν την έντονη αντίδραση δικαστικών λειτουργών όλων των βαθμίδων της δικαστικής ιεραρχίας.

Κορωνίδα των αντιδράσεων ήταν η δήλωση της τότε κυβερνητικής εκπροσώπου, Ολγας Γεροβασίλη, λίγη ώρα μετά την έκδοση της απόφασης της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας που κήρυξε αντισυνταγματικές τις ρυθμίσεις της κυβέρνησης για τις τηλεοπτικές άδειες. Η σφοδρότητα της επίθεσης κατά του ανωτάτου δικαστηρίου για την απόφαση που έλαβε και οι σαφείς βολές κατά ανωτάτων δικαστικών από την πλευρά της κυβέρνησης, διά της κ. Γεροβασίλη, προκάλεσαν κύμα αντιδράσεων τόσο μέσα στο ανώτατο δικαστήριο όσο και γενικότερα στη Δικαιοσύνη. Αλλά και όσο καιρό το ΣτΕ βρισκόταν σε διάσκεψη για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών, κυβερνητικές ενέργειες και δηλώσεις είχαν πυροδοτήσει κλίμα έντονης αντιπαράθεσης, με τις δικαστικές ενώσεις να καταγγέλλουν προσπάθειες χειραγώγησης της Δικαιοσύνης και απαξίωσης του θεσμού.

Ανάλογες εντάσεις δημιουργήθηκαν, κατά καιρούς, όταν κυρίως τα ανώτατα δικαστήρια (ΣτΕ και Ελεγκτικό Συνέδριο) εξέδωσαν αποφάσεις που ματαίωσαν κυβερνητικές εξαγγελίες ή επιλογές, όπως πρόσφατα οι αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τους συμβασιούχους, αλλά και οι γνωμοδοτήσεις του για σειρά μέτρων, για μειώσεις συντάξεων και περικοπών ενόψει της ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης.
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

 1. ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΧΕΙ ΒΟΥΛΙΑΞΕΙ ΣΤΟ ΒΟΥΡΚΟ, ΤΑ ΙΝΙΑ ΤΗΣ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΚΑΘΑΡΩΝ ΚΑΙ ΑΜΕΡΟΛΗΠΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΠΛΕΟΝ ΑΛΛΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΙΑΣ ΤΕΡΑΣΤΙΩΝ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ ΣΠΕΙΡΑΣ...
  Viky Charalambous

  ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ «ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΡΑΣΗΣ», ΤΟ 2014 ΕΚ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΟΡΙΣΤΗΚΕ ΟΤΙ Η ΣΤΟΧΕΥΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ Η ΤΑΧΕΙΑ ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ.

  ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΚΟΠΟ ΑΥΤΟ, ΤΕΘΗΚΑΝ ΣΕ ΙΣΧΥ:

  • Ο ΝΟΜΟΣ 4055/2012 ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΑΙΗ ΔΙΚΗ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ, ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΡΗΤΑ ΥΠΟΨΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ (ΕΣΔΑ), ΔΙΑ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ, ΟΠΩΣ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ, ΜΕ ΤΙΣ ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ Ν' ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΕΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΕΙΡΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΩΝ ΑΝΑΛΟΓΩΝ ΝΟΜΟΘΕΤΗΜΑΤΩΝ.

  • Ο ΝΟΜΟΣ 3994/2011 «ΕΞΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ» ΕΙΣΑΓΕΙ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΣΚΟΠΕΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΑΧΥΤΕΡΗ, ΟΡΘΟΤΕΡΗ, ΑΠΛΟΥΣΤΕΡΗ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΤΕΡΗ ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ.

  • ΟΙ ΝΟΜΟΙ 3900/2010, 3904/2010 ΚΑΙ 3898/2010 ΕΙΣΗΓΑΓΑΝ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ, ΠΟΙΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΚΗΣ, ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ.

  • ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ (Ν. 4194/2013). Ο ΝΕΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΝΑ ΠΙΟ ΕΥΕΛΙΚΤΟ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΝΟΜΟΘΕΤΗΜΑ, ΕΧΟΝΤΑΣ ΣΚΟΠΟ Ν' ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ Ν' ΕΝΑΡΜΟΝΙΖΕΤΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΟΜΙΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ.

  • ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ, ΟΠΩΣ Η ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ ΚΑΙ Η ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ, ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΑΝΑΜΕΝΕΤΟ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΣΤΗ ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΜΠΕΔΩΣΗ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΝΟΜΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΒΕΒΑΙΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΠΙΤΕΥΧΤΕΙ.

  • ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ, ΜΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΠΡΟΩΘΗΘΗΚΑΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ, ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΟΥΝ ΣΤΗ ΣΥΝΤΜΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΩΝ (ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΠΟΙΝΙΚΗ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ).

  ΌΛΑ ΤΑ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΩΣ ΝΟΜΟΙ, ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΧΕΙ ΒΟΥΛΙΑΞΕΙ ΣΤΟ ΒΟΥΡΚΟ, ΤΑ ΙΝΙΑ ΤΗΣ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΚΑΘΑΡΩΝ ΚΑΙ ΑΜΕΡΟΛΗΠΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΠΛΕΟΝ ΑΛΛΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΙΑΣ ΤΕΡΑΣΤΙΩΝ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ ΣΠΕΙΡΑΣ, ΠΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΡΟΦΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ, ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΑΓΙΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ..

  ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΗ ΜΕΙΩΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΗ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΠΑΡΑΠΕΣΕΙ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ, ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΗΤΑΝ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ Ν΄ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΟΠΩΣ ΕΞΑΛΛΟΥ ΟΡΚΙΣΤΗΚΑΝ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΑΝΤ' ΑΥΤΟΥ ΟΜΩΣ, ΠΟΛΛΟΙ ΕΜΕΙΝΑΝ ΦΟΒΙΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑΝΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΟΥΡΤΙΝΕΣ ΚΑΙ ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΔΙΑ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ ΤΟΥΣ, ΑΛΛΟΙ ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΣΑΝ ΔΟΥΡΕΙΟΙ ΊΠΠΟΙ ΣΤΟ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΙ ΤΟ ΤΡΙΣΘΕΩΡΑΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΣΑΝ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΑΝ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΣΥΝΤΑΧΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΝΟΜΟΘΕΤΗΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ «ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ» ΤΑ ΟΝΟΜΑΣΑΝ «ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ» ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΔΩ ΣΥΝΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΘΗΝΙΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΤΑ ΕΠΕΒΑΛΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ.

   ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΛΟΙΠΟΝ ΘΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΕΠΛΟ ΤΗΣ ΟΜΕΡΤΑΣ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΦΩΣ; ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΕΞΑΛΛΟΥ ΦΟΒΑΣΤΕ; ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΓΙΝΑΤΕ ΔΟΥΛΟΙ ΤΟΥ ΑΠΡΟΣΩΠΟΥ ΣΚΟΤΟΥΣ.
   ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΣΤΑΤΗ ΑΥΤΗ ΣΤΙΓΜΗ, ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ.

   ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΚΟ, ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ ΣΠΡΩΞΕΙ ΣΤΟ ΝΑ ΠΑΡΑΣΤΡΑΤΗΣΕΤΕ, ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ ΔΕΣΕΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΜΑΘΑΝ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΡΑ ΦΥΣΕΙ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΘΕΙΑΖΕΤΕ ΚΙΟΛΑΣ.

   ΞΕΧΑΣΑΤΕ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΟΣΟΙ ΒΕΒΑΙΩΣ ΕΙΣΤΕ. ΚΑΙ ΞΕΧΑΣΑΤΕ ΤΟ ΤΙ Η ΠΑΤΡΩΑ ΣΑΣ ΟΥΣΙΑ ΣΑΣ ΕΠΙΤΑΣΣΕΙ ΝΑ ΠΡΑΞΕΤΕ..
   ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΣΑΣ.

   ΞΥΠΝΑΤΕ ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ, ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙΤΕ ΤΟΝ ΟΡΚΟ ΣΑΣ ΓΙΑΤΙ .. Η ΣΕΙΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΗ..

   ΥΒΡΙΣ - ΑΤΙΣ - ΝΕΜΕΣΙΣ - ΤΙΣΙΣ

   ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΩΣ ΑΝΑΠΟΣΠΑΣΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ,
   Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΗ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΙΛΟΝΙΚΗΤΗ ΑΡΕΤΗ,
   ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΕΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ,
   ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΙΣΟΙ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ,
   ΠΟΥ Η ΙΣΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΞΙΑ ΓΙΑ Ν' ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΦΘΟΝΙΑ,

   ΘΩΡΑΚΙΣΤΕ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΑΣ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΠΑΝΤΟΤΕ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΣ ΜΕ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΚΑΘΕ ΠΤΥΧΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΝΕΛΙΞΗΣ, ΟΥΤΩΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΡΜΟΝΙΑ, ΕΝΕΡΓΩΝΤΑΣ ΜΕ ΣΘΕΝΟΣ ΚΑΙ ΑΝΔΡΕΙΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ Η ΕΥΔΑΙΜΟΝΙΑ.

   ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΑ ΠΕΤΥΧΕΤΕ ΔΙΑ ΤΟΥ ΑΕΝΑΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ «ΓΝΩΘΙ ΣΑΥΤΟΝ» ΚΑΙ ΤΟ «ΓΝΩΘΙ Σ' ΑΥΤΟΝ»..

   Διαγραφή


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]