Μεταξύ σοβαρού και πολύ σοβαρού … σατυρικό το πιο κάτω…. Συμβολική φώτο. Ο Καραγκιόζης και το ακροατήριο του….

Μετά το σάλο, που είχε προσκαλέσει απόσπασμα από τη παράσταση Stand-Up Comedy του Ελαδίτη κωμικού, Πάρη Ρούπου με τίτλο «Δουλίτσα να υπάρχει», ο κωμικός κατέβασε το βίντεο από τα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και απολογήθηκε.

Τελικά «κύριε» κωμικέ και κατά την άποψη μου κωμικοτραγικέ, καλύτερη διαφήμιση για σένα δεν θα μπορούσε να υπάρξει. Οι άδειοι τενεκέδες κάνουν περισσότερο θόρυβο από τους γεμάτους τελικά…

Η μεγαλύτερη τιμωρία για εσάς τους ασεβείς και άνευ ικανοτήτων, μάλλον είναι η απαξίωση. Το ότι αργά απελογήθης δεν είναι ελαφρυντικό, διότι όταν προσέβαλλες νεκρούς, αγνοουμένους και μια πολύπαθη ημικατεχόμενη Ελληνική Κύπρο, είχες πλήρη επίγνωση και των πράξεων και των λόγων σου, αφού και το «εκλεκτό» ακροατήριο σου, γελούσε και σε επευφημούσε… Και μην αιτιολογείς τους χειροκροτητές σου, διότι συνένοχοι συναυτουργοί σου είναι και αυτοί!

Κάνεις μνεία ότι ήρθες κάποια στιγμή στην Κύπρο και φιλοξενήθηκες από τους Κυπρίους. Έτσι είναι οι Έλληνες Κύπριοι και αγαπούν και σέβονται τους αδελφούς Έλληνες και με αγάπη τους φιλοξενούν. Για σένα πλέον όμως δεν υπάρχει χώρος φιλοξενίας και αυτονόητο είναι ότι είσαι ανεπιθύμητος. Μην ξαναμολύνεις τα πάτρια μας ελεύθερα εδάφη.

Αν θες υπάρχει τουρκικό αεροδρόμιο στα κατεχόμενα.. .Έρχεααι μέσω Κωνσταντινούπολης. Κατέβα εκεί και καλό θα ήταν να κάνεις μια περιοδεία στην σκλαβωμένη Β. Κύπρο, για να δείς την ισοπέδωση ότι Ελληνικού και Ορθόδοξου. Κάνε ένα διαλογισμό και μετά επέστρεψε απ΄ εκεί που ήρθες … Προτού φύγεις δώσε την ίδια παράσταση σε Τούρκους εισβολείς … Εκεί να δείς χειροκρότημα, που θα εισπράξεις….

Άκουσε και εσύ και οι όμοιοι σου. Άλλο σάτυρα και άλλο ασέβεια. Υπάρχουν και κάποια ηθικά όρια και εσύ έχεις υπερβεί τα εσκαμμένα. Συμφωνώ με όσα σου έχουν σούρει, διότι κάποιοι από αυτούς τους σχολιογράφους έχουν θρηνήσει στενούς συγγενείς, φίλους και τις πατρογονικές τους εστίες … μεταξύ αυτών και εγώ!

Στο δια ταύτα,

Ελλαδίτης κωμικός, κατά τη διάρκεια της παράστασης επιχείρησε να σατιρίσει την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, γελώντας με τους αγνοούμενους και χλευάζοντας την κατοχή Κύπρο.

Το εν λόγω βίντεο είχε συγκεντρώσει εκατοντάδες σχόλια και ο ίδιος δέχθηκε αλλεπάλληλα πυρά από Ελληνοκύπριους πολίτες.

Ο Πάρης Ρούπου είχε αναφέρει στο βίντεο «μπήκαμε σε ένα πολύ ακριβό μπαρ, μπαίνει σε κάποια φάση ένας πολύ φραγκάτος τύπος. Μου λέει ένας φίλο μου. Τον βλέπεις αυτόν, έχει την μισή Κύπρο. Του λέω όλοι οι Κύπριοι έχουν την μισή Κύπρο. Δεν καταλαβαίνω. Η μόνη ένωση που υπάρχει πλέον στην Κύπρο, είναι στα φρύδια τους. Έχουμε Κύπριους σήμερα μαζί μας, να κάνουμε ένα ‘’Δεν ξεχνώ’’. Αυτό το αστείο και που μένεις βλάκα θα σε βρω. Δεν νομίζω ποτέ να παίξω στην Κύπρο, αλλά από την άλλη δεν ξέρω αν θέλω κιόλας. Διχάζομαι. Σκέφτομαι τη στιγμή που θα βγει αυτό το βίντεο με σχόλια από κάτω. ‘’Ψόφος’’ θα είναι το λιγότερο. Παίζει να είμαι και εγώ αγνοούμενος μια μέρα».

@miltispΜόνο ντροπή και θλίψη νιώθω που Εν έτη 2023 κάποιοι γελούν με τον πόνο κάποιου άλλου. Και αυτός οχι μόνο γελά αλλά το κάνει και παράσταση… 😠#βγαλτοσκασμοεπιτελους#fypシ#foryou#fyp#cy#foryoupage#κυπρος🇨🇾#κυπροςσεαγαπωωωωω♬ original sound – Miltis

Παρόμοια σχόλια δεκάδες … Μάζεψε τα για σουβενίρ…

Παράλληλα, μετά τον σάλο που προκλήθηκε ο Ελλαδίτης κωμικός κατέβασε από το διαδίκτυο το εν λόγω βίντεο και απολογήθηκε.

Αυτούσια η ανάρτηση του

Πριν 2 μέρες έκανα το λάθος να ανεβάσω κομμένο απόσπασμα από τη stand-up comedy παράστασή μου “Δουλίτσα Να Υπάρχει” με αστείο που έχει αναφορά στη διχοτόμηση της Κύπρου. Και ήτανε λάθος γιατί με αυτή την επιλογή δεν προστάτευσα κυρίως τον εαυτό μου, το υπόλοιπο υλικό μου αλλά και όποιον ή όποια είδε αυτό το αστείο μεμονωμένα και “out of context” και χωρίς να γίνεται σαφές το ύφος της κωμωδίας που παρουσιάζω αλλά και η συγκεκριμένη περσόνα που έχω επί σκηνής, με λογικό ως αποτέλεσμα πιθανώς να ενοχληθεί.

Το αστείο αυτό το έλεγα για αρκετά χρόνια στις παραστάσεις μου χωρίς να έχει ποτέ αρνητική ανταπόκριση, ακόμα και σε κοινό με Ελληνοκυπρίους στη σύνθεσή του.

Αν συνέβαινε κάτι τέτοιο θα το είχα αφαιρέσει από το πρόγραμμα χωρίς δεύτερη σκέψη.

Το απόσπασμα αυτό μοιράστηκε σε σελίδες και γκρουπς μεταξύ Κυπρίων, όπου μετά από σχετική “συστράτευση” αλλά και “φυτίλιασμα” από ορισμένα τοπικά media, εδώ και δύο ημέρες δέχομαι σε όλα μου τα social media μια ανήλεη επίθεση με στοχοποίηση, ακραίες ύβρεις, ψόφους, καρκίνους, κάλεσμα σε cancel και σε αναφορές για να μου κατεβάσουν τους λογαριασμούς μου, ποστ με τίτλο WANTED, απειλές για τη ζωή μου και για τους δικούς μου, ακόμα και βιντεοκλήσεις και “ψάρεμα” για να μάθουν πού βρίσκομαι, πού συχνάζω ή πού θα εμφανιστώ σύντομα για παράσταση, με προφανή σκοπό.

( Δικό μας… Από τώρα και στο εξής… μια ολοπρόσωπη μάσκα καρναβαλιού να φοράς για να μην σε βλέπουν οι άνθρωποι και μια ομπρέλλα να κρατάς κακό καιρό, καλό καιρό για να μην σε βλέπει ούτε ο Θεός και τον κακό σου τον καιρό …)

Δυστυχώς η συντριπτική πλειοψηφία των μηνυμάτων και σχολίων που λαμβάνω (τα οποία στρέφονται ακόμα και προς τους θεατές της εν λόγω παράστασης) είναι μια σειρά από ανορθόγραφες, χονδροφοβικές, ομοφοβικές, σεξιστικές φράσεις, ακροδεξιά ρητορική, χρυσαυγίτικα συνθήματα, ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς για Ελλαδίτες, Τουρκοκυπρίους και Τούρκους, από προφίλ που ανήκουν ξεκάθαρα σε εθνικιστές, ακροδεξιούς και φασίστες.

(Αυτά στάχτη στα μάτια. Οι Έλληνες Κύπριοι ούτε χρυσαυγίτες είναι, ούτε σεξιστές, ούτε ομοφοβικοί. Είναι στη πλειοψηφία τους πατριώτες που αγαπούν τον τόπο τους και προσβολές δεν δέχονται.)

Λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη τα παραπάνω και τον άσχημο αντίκτυπο που είχε, κατέβασα το βίντεο με το αστείο.

Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν, κατανοώ την ενόχληση και τη στεναχώρια που προκάλεσε το συγκεκριμένο κείμενο. Και σε όσους/ες Κυπρίους/ες ενοχλήθηκαν προσωπικά, πραγματικά και χωρίς υπαγόρευση από τρίτους, από αυτό το περιεχόμενο, δε μπορώ παρά να απολογηθώ για το λάθος μου αυτό και να εκφράσω τη λύπη μου για ό,τι συνέβη.

Σε τοξικά γκρουπς/σελίδες, ακροδεξιούς τραμπούκους και φασίστες, δεν πρόκειται να δώσω εξηγήσεις, να μπω σε κανένα διάλογο, ούτε να υποκύψω στον εκφοβισμό και τις απειλές τους.

Ανήκουν στο περιθώριο της ιστορίας και εκεί πρέπει να παραμείνουν, είτε αυτό αφορά την Κύπρο είτε την Ελλάδα.

Δεν είναι ένα κοινό στο οποίο θέλω να απευθύνομαι, ούτε ένα κοινό που ούτως ή άλλως θέλω να έχω στις παραστάσεις και στα social μου.

Και τους καλώ να αποχωρήσουν από αυτά.

Αυτό το ποστ απευθύνεται κυρίως στο υγιές και καθαρά σκεπτόμενο κομμάτι της κυπριακής κοινωνίας, που δεν κατευθύνεται από όχλους και κυνήγι ανθρώπων, το οποίο προσκαλώ να αφιερώσει χρόνο για να παρακολουθήσει ολόκληρη την παράστασή μου στο YouTube ώστε να διαπιστώσει ότι καταπιάνομαι με πολλά διαφορετικά θέματα, χωρίς να υπάρχει καμία εμμονή και εμπάθεια ούτε προς την Κύπρο ούτε προς οποιαδήποτε άλλη χώρα, θρησκεία, εθνικότητα και κοινωνική ομάδα.

Ταξίδεψα πρόσφατα την Κύπρο για παραστάσεις όπου δέχθηκα μοναδική φιλοξενία από τους ντόπιους, θερμή υποδοχή από το εκεί κοινό, ενημερώθηκα περαιτέρω για την πρόσφατη ιστορία, και επισκέφθηκα και τα κατεχόμενα

Πέρασα γενικά καταπληκτικά και θέλω να επιστρέψω σε αυτόν τον τόπο με χαρά.

Τα λέμε στις επόμενες παραστάσεις χωρίς φόβο και με πολύ πάθος!

Να τα πεις λοιπόν στις επόμενες σου παραστάσεις χωρίς φόβο και με πολύ πάθος, αλλά δεν νομίζω να πεις τα ίδια και στην Κύπρο πλέον, διότι όπως ανέφερα, πιο πάνω κανείς δεν θα σε αποδεχτεί…. Στερνή σου γνώση να την είχες πρώτα. Και καλό θα ήταν αφού το 1974 ήσουν αγέννητος να διαβάσεις ιστορία περί εθνικής καταστροφής της Ελληνικής Κύπρου. 6000 δολοφονημένοι μεταξύ των οποίων και αρκετοί Ελλαδίτες αδελφοί, 550 εκκλησίες συλημένες, 850 όμηροι γυναίκες ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ βάναυσα κακοποιημένες, 1619 αγνοούμενοι, 250000 εκτοπισμένοι, 38% των πατρίων εδαφών μας υπό βάρβαρη κατοχή…. Λοιπόν και για σένα όπως και το 1974 η Κύπρος ΚΕΙΤΑΙ ΜΑΚΡΑΝ πλέον…. Και ο νοών νοείτω…

Όσον αφορά πρόσκληση σου προς την Κυπριακή κοινωνία, για να δει και παρακολουθήσει στο YOU TUBE την επαίσχυντη ασεβή παράσταση σου … θα την προωθήσουμε και εμείς, για να μαζέψεις ακόμη περισσότερα υποτιμητικά και επικριτικά σχόλια….

Και τέλος … μην παρεξηγήσεις τα γραφόμενα μου … Σάτυρα έκανα και εγώ…

Μαρία Ρ. Από κατεχόμενη Κερύνεια που θρήνησε στενούς συγγενείς, φίλους και τις πατρογονικές της εστίες,

Σημείωσε ότι μόνο Ελληνίδα πατριώτισσα είμαι!

loading...