Καλώς ήρθατε στην προ Χούντας Ελλάδα

Το τι παιχνίδι παίζεται και ποιοι σχεδιάζουν το πολιτικό μέλλον της χώρας για εμάς, χωρίς εμάς, μπορείτε να το καταλάβετε αν ρίξετε μια ματιά σε δύο φιλοκυβερνητικές εφημερίδες σήμερα.

Στην Αυγή κατά κύριο λόγο που παίζει με την οικονομία και κάνει σύγκριση Τσίπρα με Μητσοτάκη. Ο πρώτος σύμφωνα με το κομματικό όργανο των απλήρωτων του ΣΥΡΙΖΑ, έχει σχέδιο για καθαρή έξοδο. Ο δεύτερος έχει κρυφό μνημόνιο. Το πιάσαμε το υπονοούμενο. Έτσι θα πάμε σε εκλογές. Αυτό είναι το δίλημμα. Η κυβέρνηση αριστερών και ψεκασμένων που υπέγραψαν και τις χαρτοπετσέτες των δανειστών και η Νέα Δημοκρατία που έχει κρυφό μνημόνιο, λες και δεν μας έφταναν τα φανερά του ΣΥΡΙΖΑ.

Αλλά ακόμη πιο αποκαλυπτικό είναι το δημοσίευμα της εφημερίδας Ντοκουμέντο που παίζει με τη συνάντηση Τσίπρα – Μπουτάρη. «Ραντεβού στη Νέα Μεταπολίτευση», μας λέει και τονίζει ότι η επίθεση στον δήμαρχο είναι θρυαλλίδα εξελίξεων καθώς δημιουργείται ένα δημοκρατικό μέτωπο απέναντι στα τρίκυκλα της ανωμαλίας.

Το ξαναπιάσατε το υπονοούμενο; Ο νέος διχασμός, ο νέος εμφύλιος, η σκοτεινή περίοδος όπου η καλή Αριστερά έκανε σταυροφορία για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας απέναντι στην κακή Δεξιά.

«Ήρωες εμείς, τρίκυκλα και Γκοτζαμάνηδες εσείς». Έτσι

θα πάμε, το τόνισε πολλές φορές ο Τσίπρας από τη Βουλή, αυτό θα λέει από εδώ και στο εξής. Θα κάνει τα πάντα για να ξυπνήσει τα αντιδεξιά αντανακλαστικά, να επαναφέρει την οργή, το μίσος, τα πράσινα και τα μπλε καφενεία.

Καλώς ήρθατε στην προ Χούντας Ελλάδα κι όχι στη Νέα Μεταπολίτευση.

Αλλά ας αναρωτηθούμε ποιοι είναι αυτοί που τσιμπάνε με όλες αυτές τις ανοησίες του Τσίπρα. Είναι οι νέοι που δεν έχουν δουλειά και τους τσάκισε η αριστερά; Και που δεν έχουν ιδέα ποιος είναι ο Γκοτζαμάνης και τα τρίκυκλα;

Είναι οι μεσήλικες που έχουν μια ιδέα από ιστορία αλλά που έχουν και την πείρα για να καταλάβουν τον παπατζή από χιλιόμετρα μακριά;

Ή μήπως είναι οι απόμαχοι της ζωής που τους τσάκισε τη σύνταξη ο Αλέξης; Ακόμη και οι αριστεροί ηλικιωμένοι που γνωρίζουν τις ομολογουμένως μαύρες σελίδες της ιστορίας, μπορούν να πιστέψουν ότι ο Τσίπρας και ο Μπουτάρης είναι οι νέοι ηγέτες της αριστεράς;

Αλλά ας το δούμε και πιο σοβαρά. Ποιοι και πόσοι είναι αυτοί που τσιμπάνε και θα ενταχθούν στη μεγάλη Κεντροαριστερά που σχεδιάζει κι ονειρεύεται ο Αλέξης; Και τι είδους «συμμαχία» είναι αυτή με τον Μπουτάρη μέσα; Δηλαδή έχει ρεύμα ο Μπουτάρης και πάει ο Τσίπρας για να το εκμεταλλευτεί;

Ας βρεθεί ένας σοβαρός, τεχνοκράτης, τίμιος δεξιός να βάλει υποψηφιότητα στη Θεσσαλονίκη και τότε θα δούμε που θα κρυφτούν οι καραγκιόζηδες. Εντάξει, η ΝΔ έπαθε από τους Ψωμιάδηδες και τους Παπαγεωργόπουλους. Δεν μπορεί να βρει έναν άξιο άνθρωπο να τον στηρίξει απέναντι στον εθνομηδενισμό και την αφασία του Μπουτάρη; Και τότε θα δούμε τι κεντροαριστερά ονειρεύεται ο Τσίπρας.

Όμως, ακόμη κι έτσι να είναι. Ο Μπουτάρης ας πούμε ότι γίνεται ο σημαιοφόρος ενός πεθαμένου χώρου που θέλει να παίξει ρόλο απέναντι στη… λαίλαπα της δεξιάς. Μαζεύεται λοιπόν ο μπάρμπα Γιάννης ο χικ (που λένε και στη Θεσσαλονίκη), ο ψεύτης ο Τσίπρας, η τελειωμένη η Φώφη, ο Γιωργάκης ο ποδηλάτης, ο κυρ Σταύρος ο ποταμίσιος και κάνα – δύο άλλοι πεθαμένοι κεντροαριστεροί της πλάκας.

Αυτοί ρε παιδιά θα κυβερνήσουν τη χώρα; Αυτοί θα μας σώσουν από την κακιά δεξιά; Έλεος.

loading...