Θεσσαλονίκη: Σοκαριστικό ντοκουμέντο στο “φως”-Οι διάλογοι των αστυνομικών μετά την αιματηρή καταδίωξη

 

Αποκαλυπτικοί είναι οι διάλογοι των αστυνομικών κατά τη διάρκεια της αιματηρής καταδίωξης στη Θεσσαλονίκη που είχε ως συνέπεια τον σοβαρό τραυματισμό ενός 16χρονου Ρομά στο κεφάλι

Μέσα από το ηχητικό ντοκουμέντο που παρουσιάζει ο ΑΝΤ1 έρχονται στο φως όλα όσα λένε οι αστυνομικοί κατά την επικοινωνία τους με το Κέντρο, ενώ υπάρχει παγωμάρα όταν γίνεται γνωστό ότι ο οδηγός του οχήματος έχει πυροβοληθεί στο κεφάλι.

Ολα έγιναν τη μία τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας όταν ο κόβεται η απόδειξη βενζίνης για τον 16χρονο και εκείνος μπαίνει στο αυτοκίνητο, πατάει γκάζι και εξαφανίζεται.

Οι άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ που είναι στο σημείο ξεκινούν την καταδίωξη και ενημερώνουν το κέντρο κάνοντας την πρώτη κλήση.

Κατά ενημέρωση χάνεται το σήμα με το κέντρο να δίνει εντολή στην ΟΠΚΕ να βοηθήσει, ενώ αμέσως γίνεται γνωστό ότι το αυτοκίνητο έχει προσκρούσει σε κατάστημα… Αρκετά λεπτά μετά μιλούν για τραυματισμό του οδηγού του οχήματος από πυροβολισμό.

ΩΡΑ ΚΛΗΣΗΣ 01.30.24

ΚΕΝΤΡΟ-Το όχημα ασφαλίζεται εκει ή όχι;

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ-Όχι είναι τρακαρισμένο. Όχι. Οι πόρτες ανοιχτές.

ΚΕΝΤΡΟ-Αυτός μιλάει, συνεννοείται πριν φύγει; Έφυγε;

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ- Όχι…όχι…όχι…

ΚΕΝΤΡΟ-Δεν συνεννοείται;

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ-Τώρα μόλις έφυγε το ασθενοφόρο.

ΚΕΝΤΡΟ-Ναι…για το τι θα κάνουμε με το όχημα αυτό λέω εγώ….

Με καθυστέρηση η ενημέρωση στο Κέντρο

Το Κέντρο προσπερνά τον τραυματισμό αφού έχει φτάσει ασθενοφόρο και εξακολουθεί να ρωτά συνεχώς για το όχημα, ενώ ξαφνικά στη 1 και 30 μετά τα μεσάνυχτα, μέσω τηλεφώνου γίνεται λόγος για πυροβολισμό, δεν χρησιμοποιούν τον ασύρματο ούτε για την απόπειρα εμβολισμού άλλα ούτε για τους πυροβολισμούς.

Οι διάλογοι από το ηχητικό με το κέντρο:

ΚΕΝΤΡΟ-Εσείς όταν πάτε Κορδελιό για την προανάκριση για την απείθεια κι αυτά, για το περιστατικό για τις καταθέσεις… Τώρα το όχημα τι θα κάνουμε…Το όχημα κλειδώνεται, δεν κλειδώνεται;

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ-Το όχημα δεν κλειδώνεται, όχι . Συνάδελφε με ακούς;

ΚΕΝΤΡΟ-Ναι…

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ–Τώρα με λέει ο συνάδελφος ότι πυροβόλησε…ότι μάλλον είναι από τον πυροβολισμό τραυματισμένος.

ΚΕΝΤΡΟ-Ποιον πυροβ…τι πυροβολισμό; Είχε πυροβολισμούς;

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ—Ο συνάδελφος με είπε τώρα από την άλλη μηχανή.

ΚΕΝΤΡΟ-Πυροβόλησε συνάδελφος; Δικός μας;

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ-Ναι ..ναι…Ε

Στο σημείο αυτό επικρατεί το απόλυτο σοκ με τον αστυνομικό στο κέντρο να κάνει μια μεγάλη παύση μέχρι να κάνει την καθοριστική ερώτηση:

ΚΕΝΤΡΟ-Που είναι τραυματισμένος, στο κεφάλι;

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ-Στο κεφάλι ναι…

ΚΕΝΤΡΟ-Ο.Κ….Δώσε μου μισό λεπτό λίγο…

loading...