Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Σχέδιο χειραγώγησης από παρακράτος και έμμισθους κονδυλοφόρους

Οι λειτουργοί της δικαιοσύνης παρομοιάζουν τις προσπάθειες της κυβέρνησης με τα όσα συμβαίνουν στην... Τουρκία και την Πολωνία


Σε σημερινή πολύ σκληρή ανακοίνωσή της η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) υπογραμμίζει ότι η Κυβέρνηση ακολουθώντας το παράδειγμα της Τουρκίας και της Πολωνία επιχειρεί συστηματικά την πλήρη υποταγή και χειραγώγηση της Δικαιοσύνης, έτσι ώστε   να τρωθεί το κύρος της Δικαιοσύνης προκειμένου  να μπορούν να την ελέγχουν ευκολότερα.

Η ΕΔΕ επισημαίνει ότι «συστηματικά και μεθοδικά επιχειρείται εδώ και καιρό η πλήρης υποταγή και χειραγώγηση της Δικαιοσύνης ώστε να λειτουργεί όχι ως ανεξάρτητη εξουσία αλλά ως κυβερνητικός μηχανισμός» και προσθέτει ότι ο   δικαστικός έλεγχος των νόμων,    «θεωρείται πλέον εμπόδιο στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς».

Υπουργοί και βουλευτές, υπογραμμίζει η Ένωση, «εκτοξεύουν καθημερινά αστήρικτες κατηγορίες σε βάρος δικαστών και εισαγγελέων για μεροληπτικές αποφάσεις και ύπαρξη σκοπιμοτήτων που στόχο έχουν δήθεν την παρεμπόδιση του Κυβερνητικού έργου».

Η ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων:

«Συστηματικά και μεθοδικά επιχειρείται εδώ και καιρό η πλήρης υποταγή και χειραγώγηση της Δικαιοσύνης ώστε να λειτουργεί όχι ως ανεξάρτητη εξουσία αλλά ως κυβερνητικός μηχανισμός. Υπουργοί και Βουλευτές εκτοξεύουν καθημερινά αστήρικτες κατηγορίες σε βάρος Δικαστών και Εισαγγελέων για μεροληπτικές αποφάσεις και ύπαρξη σκοπιμοτήτων που στόχο έχουν δήθεν την παρεμπόδιση του Κυβερνητικού έργου.

Επιχειρούν έτσι να τρωθεί το κύρος της Δικαιοσύνης ώστε να μπορούν να την ελέγχουν ευκολότερα και να εμφανιστούν οι ίδιοι ως μοναδικοί υπερασπιστές της νομιμότητας και ‘’γνήσιοι εκφραστές του κοινού συμφέροντος’’, ακολουθώντας το παράδειγμα της Τουρκίας και της Πολωνίας, οι κυβερνήσεις των οποίων είτε με διώξεις κατά δικαστικών λειτουργών είτε με ωμές νομοθετικές παρεμβάσεις καταργούν την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. Για τις εξελίξεις στην Πολωνία έχει εκδοθεί ήδη αίτημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δικαστών στον Πρόεδρο της Χώρας και υπάρχει μεγάλο κύμα διεθνών αντιδράσεων. Ο δικαστικός έλεγχος των νόμων, που θωρακίζει ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα από κρατικές αυθαιρεσίες, θεωρείται πλέον εμπόδιο στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς.

Στην Ελλάδα η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων υπερασπίστηκε, όπως ήταν υποχρεωμένη, με σθένος και αποφασιστικότητα τη Συνταγματική νομιμότητα. Προτάξαμε θεσμικά θέματα και εμποδίσαμε τους σχεδιασμούς που επιχειρήθηκαν από άμισθους συμβούλους του Πρωθυπουργού και κυβερνητικούς παράγοντες για αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης των δικαστικών λειτουργών κατά παράβαση ρητών συνταγματικών επιταγών. Εμποδίσαμε ακόμη τους σχεδιασμούς κυβερνητικών παραγόντων σε σειρά ζητημάτων που αφορούσαν νομοθέτηση αντίθετη προς το Σύνταγμα και το Ευρωπαϊκό δίκαιο και στηρίξαμε δικαστικούς λειτουργούς, οι οποίοι λόγω της δικαιοδοτικής κρίσης που εξέφεραν, αντιμετώπισαν και αντιμετωπίζουν την εχθρότητα ορισμένων.

Στην απόπειρα ελέγχου και υποταγής της Δικαιοσύνης, χρησιμοποίησαν από τότε τους πιο βρώμικους μηχανισμούς που διαθέτει το Κράτος: το παρακράτος ευτυχώς ελάχιστων διαθέσιμων «δημοσιογράφων» - έμμισθων κονδυλοφόρων. Οι εντολείς τους καλύπτονται συχνά πίσω από «ασυλίες» και προνόμια και παραμένουν στο παρασκήνιο, χρησιμοποιώντας ενίοτε το κοινοβουλευτικό βήμα, για βολικούς μονολόγους. Οι ίδιοι οι εντολοδόχοι δεν έχουν να χάσουν τίποτα αφού οι συκοφαντίες και οι μηχανορραφίες είναι το κύριο επάγγελμά τους.

Στο στόχαστρο αυτών των κύκλων μπήκε από χθες και ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Ένωσης, που σήκωσε μεγάλο βάρος της ανυποχώρητης μάχης της Ένωσης για την Δικαστική Ανεξαρτησία και την Δημοκρατία, με έωλες και ανυπόστατες λασπολογίες.

Διαμηνύουμε στους διάφορους σκευωρούς και στους προστάτες τους ότι η Ένωσή μας θα πράττει το καθήκον της, που είναι η κατοχύρωση του ελεύθερου δικαστικού φρονήματος και η συνταγματική ομαλότητα, με οποιοδήποτε τίμημα, χωρίς να φοβάται από τέτοιου είδους πιέσεις, που αντίθετα δυναμώνουν την προσήλωσή μας. Η ελληνική κοινωνία αντιλαμβάνεται τους τεράστιους κινδύνους που ελλοχεύουν από μια αδηφάγο εκτελεστική εξουσία, που επιθυμεί με τη χρήση κάθε μέσου να δρα ανεξέλεγκτη, τη στιγμή που η εμπιστοσύνη των πολιτών σ’ αυτήν ως θεσμού αγγίζει μετά βίας το 13% (το χαμηλότερο σε όλες τις Ευρωπαϊκές Χώρες)».
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

5 σχόλια :

 1. Δυστυχώς κύριοι δικαστές και εισαγγελείς, από στυλοβάτες της δημοκρατίας καταντήσατε στυλοβάτες ενός σάπιου συστήματος με το να νομιμοποιήσετε τα μνημόνια, αλλά και με τα παραδικαστικά πέσατε στην υπόληψη του κόσμου.
  Για να μην μιλήσουμε για τα μισθοδικείο και τα αναδρομικά των δεκάδων χιλιάδων ευρώ για τον καθένα σας ακόμη και εν μέσω οικονομικής κρίσης.
  Όταν σας ενδιαφέρει πρωτίστως η τσέπη σας θα υποστείτε και τις συνέπειες.
  Να μη μιλήσουμε βεβαίως και για την ταχύτητα της δικαιοσύνης ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ,ΒΡΩΜΑ ΚΑΙ ΜΙΖΑ …

   ΕΧΕΙ ΔΗΛΩΣΕΙ Ο ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ… ( Χαράλαμπος Αθανασίου πρώην πρόεδρος των Δικαστών-ντορουποτακτικός) στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 στις 11/12/2011 ότι «οι πολιτικοί τους έχουν δεμένα τα χέρια, οπότε αυτό που απονέμουν δεν είναι δικαιοσύνη αλλά εντολές των πολιτικών»

   ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ (ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΕΑΜ Β ΥΔΡΟΧΟΟΣ)
   (…Αναρωτιόμαστε πώς κοιμούνται τα βράδια τόσοι καλοπληρωμένοι ανώτατοι δικαστές και εισαγγελείς, όταν γνωρίζουν ότι με την αδράνειά τους προδίδουν τη Δικαιοσύνη …Όταν επιτρέπουν σε εγκληματίες πολιτικούς να τους απαγορεύουν ν’ ανοίξουν «φακέλους» και να διερευνήσουν υποθέσεις, οι οποίες έχουν άμεση σχέση με την επιβίωση του λαού και του κράτους …Πραγματικούς εγκληματίες, εφόσον πολλοί από αυτούς εξακολουθούν να είναι ελεύθεροι, όχι επειδή είναι αθώοι, αλλά απλά και μόνον επειδή είναι παραγεγραμμένα τα εγκλήματά τους…)

   Αν υπήρχε Δικαιοσύνη στην Ελλάδα, δεν θα φτάναμε ποτέ στο σημερινό χάλι.

   Διαγραφή
  2. Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ: ΕΑΜ Β ΥΔΡΟΧΟΟΣ
   ( ...Η τελευταία ξευτίλα μιας μονίμως αναξιόπιστης Δικαιοσύνης.
   Η μεγάλη ευκαιρία της Ελληνικής Δημοκρατίας να ξεφορτωθεί τους «εμποράκους» του δικαίου.
   Ποια είναι τελικά η μεγαλύτερη Εγκληματική Οργάνωση στην ελληνική ιστορία;
   Η Δικαιοσύνη είναι ίσως η πιο «σκοτεινή» μορφή εξουσίας στην πατρίδα μας …Μια εξουσία, που, ως γνωστόν στην Ελλάδα, είναι «ζαγοριανού» τύπου …Εκτελεί παραγγελίες ξένων και περιμένει ανταμοιβές από τους ντόπιους χαφιέδες τους …Υπηρετεί αφεντικά …και δυστυχώς αυτά τα αφεντικά δεν είναι ούτε ο νόμος ούτε ο ελληνικός λαός. Από καταβολής ελληνικού κράτους η Δικαστική Εξουσία είναι η «πηγή» κάθε κακού για τους Έλληνες. «Χτίστηκε» με τον τρόπο εκείνον, που την κάνει «πληγή» για την Ελλάδα …Η «πληγή» της αδικίας, που κατά καιρούς μάς οδηγεί ως λαό σε κινήσεις απελπισίας …Το αίτιο της σημερινής κακοδαιμονίας και αθλιότητας, που μαστίζει τον λαό μας …Υπεύθυνη για χιλιάδες αυτοκτονίες Ελλήνων …Υπεύθυνη για τα Μνημόνια. ...)

   Γράφει ο Νικόλαος Μουτσόπουλος
   Σαφέστατα πάντα και παντού υπερτερεί η δύναμη.
   Οι αρχαίοι Έλληνες που «τα είχαν πει όλα», το είχαν ξεκαθαρίσει αυτό με την αξιολόγηση των θεοτήτων (που στην ουσία ήταν προσωποποιημένες οι πανανθρώπινες αρχές και αξίες, τοποθετώντας τον Δία (Δύναμις) σαν αρχηγό των θεών και όχι την σημαντικότατη μεν πλην όμως αδύναμη θεά της δικαιοσύνης.
   Η επίκλησης λοιπόν και μόνο του θεσμού της δικαιοσύνης από μόνη της ποτέ δεν παράγει πρακτικά αποτελέσματα. Διότι η
   δικαιοσύνη είναι πάντοτε υποκείμενη κάποιας δύναμης την οποία εξυπηρετεί και η οποία δύναμη προσδιορίζει το συγκεκριμένο δίκαιο.
   Εάν η εξουσία, που είναι και η δύναμη επιβολής του δικαίου, παραβιάζοντας την ισονομία προσδιορίζει το δίκαιο, κάθε φορά διαφορετικά κατά το δοκούν, τότε η μεν αποτελεσματικότητα του δικαίου που δεν συμφέρει την εξουσία καρκινοβατεί και ισούται με το μηδέν. Η δε αποτελεσματικότητα του δικαίου που την εξυπηρετεί έχει άμεσα και θεαματικά αποτελέσματα.
   Αυτή η παραβίαση της ισονομίας δεν συμβαίνει σε ευνομούμενες δημοκρατίες με σαφή διαχωρισμό των τριών εξουσιών και παράλληλο έλεγχο ενός ανεξάρτητου θεσμικού και συνταγματικού δικαστηρίου, παρά μόνο σε ανεξέλεγκτα κοινοβούλια, που μπορούν να καταπατούν και το σύνταγμα αλλά και τα ίδια τα νομοθετήματά τους αφού δεν υπάρχει πραγματικά ανεξάρτητη (μη νομοθετική, μη εκτελεστική) θεσμική αρχή για να επιβάλλει την τήρηση του συντάγματος και των νόμων.
   Όταν όμως δεν υπάρχει η θεσμική ασφαλιστική δικλίδα του θεσμικού και συνταγματικού δικαστηρίου που να επιβάλλει την ισονομία, γεννάται το ερώτημα:
   «Ποιος θα μας φυλάξει από τους φύλακες;»

   Διαγραφή
  3. Ο Μizoτάκης ήταν αυτός, ο οποίος ευνόησε δικαστικούς τύπου Παναγιωτόπουλου, Κεδίκοκογλου ,Σανιδά, Αθανασίου κτλ,κτλ,κτλ να καταλάβουν τις θέσεις εξουσίας της δικαιοσύνης και οι οποίοι υπερασπίστηκαν τον Ζαγοριανό, ο οποίος με την παρανομία του εξυπηρέτησε τον Μητσοτάκη και ο οποίος υπερασπίστηκε την "τιμή" της Δικαιοσύνης. Μια μεγάλη και βρόμικη "αλυσίδα" σχέσεων πολλών και βρομερών "κρίκων".

   Οι δικαστές έχουν συνταχθεί με τα λαμόγια, τους Μιζαρπάχτρες και τους Μιζοτάκηδες εδώ και πολλά χρόνια.

   Αυτή δεν είναι δικαιοσύνη και μάλιστα τυφλή

   Είναι η προστασία του κάθε «νταβατζή»

   Διαγραφή
 2. Βρε φίλε οι συνέπειες που θα υποστούν ποίες είναι , να καταργηθούν τα δικαστήρια και οι δικαστές και να δικάζουν τα εκάστοτε κομματόσκυλα τύπου ΚΑΡΑΝΙΚΑ ,παντού υπάρχει σαπίλα στο Δημόσιο αλλού πολλή αλλού λιγότερη από πολλή , εκεί γιατί η Κυβέρνηση των ΗΛΙθΙΩΝ δεν φωνάζει , αλλά εκεί βλέπεις τους χειραγωγεί με καμιά θεσούλα προισταμένου , τους Δικαστικούς βλέπεις έχει δυσκολίες χειραγώγησης και δεν μπορούν να περάσουν τα ΜΑΔΟΥΡΙΚΑ ΤΟΥΣ σχέδια . Τι να γίνει ρε φίλε βλέπεις και απο τα κόπρανα βγαίνουν καμιά φορά λουλούδια

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]