Οι επιφυλάξεις Μητσοτάκη για το «φάκελο της Κύπρου»

Σε νεότερη παρέμβασή του στη συζήτηση στη Βουλή για το Κυπριακό, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε τέσσερις επισημάνσεις.


Πρώτον είπε ότι άκουσε τον κ. Καμμένο να αναφέρει ότι για πρώτη φορά σε διαπραγμάτευση για τον Κυπριακό ετέθη ζήτημα εγγυήσεων και επεμβατικών δικαιωμάτων με τόσο μεγάλη έμφαση.

«Είναι λάθος αυτό κ. Καμμένε. Αποτελεί πάγια ελληνική θέση. Καταθέτω δήλωση του κ. Κουμουτσάκου, τότε εκπροσώπου του Υπουργείου Εξωτερικών, το 2008», συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης.

Δεύτερον, με αφορμή σχετική τοποθέτηση του Σταύρου Θεοδωράκη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε τον κίνδυνο όσο περνά ο χρόνος και δεν βρίσκεται λύση να θεωρήσουν οι επόμενες γενιές ότι το πλαίσιο στο οποίο γίνεται η προσπάθεια επίλυσης είναι καταδικασμένο σε αποτυχία.

Ο κ. Μητσοτάκης αναγνώρισε πως είναι θετικό το γεγονός ότι σε επίπεδο ΟΗΕ τίθεται το θέμα των εγγυήσεων και των επεμβατικών δικαιωμάτων με μεγαλύτερη έμφαση.

Τρίτον, ο πρόεδρος της ΝΔ αναφερόμενος στο Φάκελο της Κύπρου εξέφρασε την επιφύλαξή του για το χρόνο υλοποίησης αυτής της απόφασης και τέταρτον με αφορμή αναφορά του Βασίλη Λεβέντη για το θέμα της ΠΓΔΜ, υπενθύμισε ότι επίσημη και επικυρωμένη θέση από την ελληνική αντιπροσωπεία υπάρχει και είναι η σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες τις χρήσεις, όπως αποτυπώθηκε στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης Καραμανλή το 2007 και μετά τις διαπραγματεύσεις στο Βουκουρέστι.

«Το ερώτημα είναι κ. πρωθυπουργέ και κ. Καμμένε αν αυτή η θέση αντιπροσωπεύει την κυβερνητική πλειοψηφία», συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

8 σχόλια :

 1. Γ. ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ: Η ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΧΘΟΝΑ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ

  Η ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΠΡΑΓΜΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΑΡΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΟ ΜΑΣ ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑ…

  Γ. ΤΑΡΑΣ: Καλησπέρα Γιάννη. Σε παρακολουθώ να τρέχεις από την μια άκρη της Ελλάδας στην άλλη.

  Γ. ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ: Το καθήκον του καθενός τον καλεί σε κάθε γωνιά της Ελλάδας να ενημερώσει τα αδέρφια του, να δώσει τις πληροφορίες που πρέπει να ενημερωθούν όλοι, να δώσει τις πληροφορίες, να τις δουν, να τις κατανοήσουν και να τις αξιοποιήσουν ως Έλληνες που είναι ΑΜΕΣΑ ΥΠΟΧΡΕΟΙ από την ίδια τους την ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ, ΝΑ ΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΠΑΝΩ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΘΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑ.

  Αυτό είναι η τεράστια ευθύνη του καθενός μας, που όλοι πρέπει να το κατανοήσουμε πρώτα από όλα και να πράξουμε ανάλογα. Διότι, έχουμε έναν πολύ σοβαρό αγώνα κι όποιος δεν θέλει να συμμετέχει, ενώ είναι Έλληνας, είναι ΛΙΠΟΤΑΚΤΗΣ. Είναι πολύ σοβαρό αυτό που λέω, αλλα΄είναι κι η πραγματικότητα.

  Γ. ΤΑΡΑΣ: Είναι πολύ σοβαρό αυτό που λες και θα έλεγα και σκληρό.

  Γ. ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν υπάρχει «σκληρό» και «μαλακό».

  Η ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΠΡΑΓΜΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΑΡΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΟ ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΟΘΕΙ ΣΕ ΕΜΑΣ ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΑ.

  Αυτό δεν μπορεί να αλλάξει πάνω σε αυτόν τον πλανήτη. Είναι όλα δικά μας και πρέπει να τα προστατεύσουμε και να τα παραδόσουμε ακέραια στις επόμενες γενεές.

  ΦΕΚ ΤΟΥ 1966: ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΧΡΕΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΧΡΕΗ ΤΗΣ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ…

  https://epistimonikos.files.wordpress.com/2016/03/cebfceb8cf89cebcceb1cebdceb9cebaceb1-ceb4ceb1cebdceb5ceb9ceb1.png?w=538&h=230

  Δυστυχώς η Ελλάδα, ο Ελληνισμός, οι Έλληνες, ο πλούτος και η περιουσία τους βάλλεται παντοιοτρόπως από όλα αυτά τα μογγολικά παιδιά που μας έχουν για 2.500 χρόνια σε μια διαρκή και μόνιμη γενεοκτονία. Δυστυχώς οι περισσότεροι δεν την κατανοούν. Μεταχείριζονται τους πιο δόλιους τρόπους. Μέχρι εχθές μας σκότωναν εν ψυχρώ και χωρίς δίκη για να εξαφανιστούμε από προσώπου γης και να χάσουμε κάθε Κληρονομικό μας πλούτο, κάθε Κληρονομικό Καταπίστευμα που έχει ο Έλληνας στον πλανήτη γη. Τα τελευταία χρόνια μας κτυπούν αλύπητα μέσω Χρέους.

  Είδαμε σήμερα να βγαίνει δημόσια ένα ΦΕΚ του 1966, 18 Ιουλίου του 1966, με ένα ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ το υπ’ αριθμόν 594 που αυτό το κοπρόσκυλο, αυτός ο προδότης του Ελληνισμού κι ο σφάχτης του Ελληνισμού, ο Κωνσταντίνος ο Βασιλιάς υπογράφει στο όνομα του Ελληνικού λαού και ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΧΡΕΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, δηλαδή, ΧΡΕΩΝΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ ΧΡΕΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Η ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΣΦΑΖΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΑΥΤΟΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.

  Δηλαδή, ότι πρέπει οι Έλληνες να πληρώσουν τα χρέη της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας! Κάποια στιγμή πρέπει να ξυπνήσουμε από τον τεράστιο λήθαργο που έχουμε οι περισσότεροι! Πόσο θα τους αφήνουμε να μας γενοκτονούν; Πόσο θα τους αφήνουμε με το πρόσχημα τα χρέη, να ρυθμίζουν την ζωή, έτσι ώστε να εξαφανίζουν τον Ελληνισμό και τον Έλληνα! Να σκοτώνουν εμάς και τα παιδιά μας, να μας κλέβουν την ίδια την ζωή, να μην έχουμε μέλλον! Πόσο κορόιδα ακόμα θα πιαστούμε;

  Το ωραίο είναι ότι σε αυτό το ΦΕΚ αναφέρεται ότι υπάρχει και η γνωμοδότηση υπ’αριθμόν 592 του 1966 του Συμβουλίου της Επικρατείας. Εδώ να δεις και να τρελαίνεσαι: «Μετά από την πρόταση του ημέτερου Υπουργικού Συμβουλίου» και επικυρώνουν χρέος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας προς τους Γάλλους να το πληρώσουν οι Έλληνες.

  Γ. ΤΑΡΑΣ: Όλα τα είχαμε δει Γιάννη, αλλά αυτό το πράγμα δεν το είχαμε ξαναδεί.

  Γ. ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ: Υπάρχουν κι άλλα ΦΕΚ και σταδιακά βγάζουμε όλες τις πληροφορίες και είναι χιλιάδες πληροφορίες και είναι από πολλές πλευρές. Να τις δουν όλοι οι Έλληνες και να καταλάβουν καλύτερα τι έχει γίνει εναντίον τους.
  ΣΥΝΕΧΕΙΑ.....

  ΟΣΟ ΝΙΩΘΕΙΣ ΕΛΛΗΝΑ ΑΝΘΡΩΠΕ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΣΕ ΥΠΝΟ ΜΗ ΔΕΙΣ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΒΙΝΤΕΟ,ΚΟΙΜΙΣΟΥ ΛΙΓΟ ΑΚΟΜΗ,ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙΣ ΟΤΑΝ ΦΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΟΜΩΣ..

  https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=GDlfs-BlbRM

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΕΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΑΙΟ Ο κ. ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΒΕΒΑΙΟΣ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΚΡΥΨΕΙ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΝΑΙ, Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ "ΚΛΙΚ" ΔΙΟΤΙ ΑΠ' ΟΤΙ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΩ ΕΧΕΙ "ΑΧΡΗΣΤΕΥΤΕΙ". ΤΟΝ ΕΚΑΝΑΝ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΙΑ "ΒΛΑΚΩΔΗ ΑΠΟΨΗ" ΠΟΥ ΤΗΝ "ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΣΕ" ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΔΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΣ ΝΑ "ΣΚΟΤΩΣΕΙ" ΓΙ' ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΑΠΟΨΗ". ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ ΤΗΝ ΠΡΟΓΟΝΙΚΗ ΤΟΥ ΣΧΕΣΗ, ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΠΛΕΟΝ ΚΑΝΕΝΑΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ, ΚΑΜΜΙΑ ΣΗΜΑΙΑ... ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΑΥΡΙΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΠΛΑΚΩΣΟΥΝ ΣΤΙΣ ΚΛΩΤΣΙΕΣ ΓΙ' ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΤΗΝ ΑΔΡΑΝΕΙΑ. ΑΛΛΟΙ ΠΑΛΙ ΚΡΑΥΓΑΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΠΟΥ "ΑΦΗΣΑΝ" ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ. ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΜΙΛΑΝΕ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ, ΟΛΗ Η ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ, "ΚΡΑΤΙΚΗ" ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΜΕ ΒΑΣΕΙ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ. ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΤΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΘΑ ΑΠΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΗΝ "ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ"? ΠΑΡ' ΟΛΑ ΤΑΥΤΑ ΕΧΟΥΝ "ΑΠΟΨΗ" ΤΡΟΜΑΡΑ ΤΟΥΣ. ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΜΕ ΤΙΠΟΤΕ ΟΤΙ ΟΛΑ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ. ΞΕΧΝΑΝΕ ΤΙ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤ' ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ, ΤΑ ΔΟΓΜΑΤΑ, ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ. ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ "ΚΛΙΚ" ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 2.200 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΞΑΝΑ.

   Διαγραφή
  2. Καραφλόγιδας ο Παρλαπίπας

   " Ο Σώρρας είναι πάνω από τον Πούτιν και τον Ομπάμα.".
   "Επίσημα ο Πούτιν, μέσω των δήμων του, έχει κατεβάσει 195 τρις από το Παγκόσμιο Ταμείο της Ρωσίας" -
   "Ο Σώρρας μπαίνει ο ίδιος στο ταμείο και παίρνει τα λεφτά. Ο Πουτιν, πρέπει να βάλει την κεντρική του τράπεζα να κάνει στην federal το αίτημα".


   https://www.youtube.com/watch?v=9OHTKFgSmxM

   Διαγραφή
 2. τακης κοκκινης κυριακος μητσοτακης χαρηκα phil ħill

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΟΥ ΜΠΟΥΡΔΑ.ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΑΚΗΣ ΚΟΚΙΝΗΣ ΚΑΙ phil hill?ΕΞΗΓΗΣΕ ΜΑΣ ΡΕ ΗΛΙΘΙΕ ΠΑΝΙΒΛΑΚΑ.

   Διαγραφή
 3. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ,ΚΑΡΑΜΝΛΗΣ,ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ,ΣΑΜΑΡΑΣ,ΤΣΙΠΡΑΣ
  ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΟΥΤΣΟΥΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΤΖΑΚΙΑ
  ΖΩΑ ΕΕΕΕΕΕΕ ΖΩΑ ΞΥΠΝΗΣΤΕ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΔΕΧΘΗ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΟΥ ΦΑΚΕΛΛΟΥ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ;

  ΘΑ ΑΠΟΔΕΙΧΘΗ ΠΩΣ, ΤΑ ΣΚΑΤΑ ΤΑ ΕΦΑΓΑΝ ΟΙ ΔΥΟ ΕΘΝΟΡΧΙΔΕΣ, Ο ΣΚΑΤΟΨΥΧΟΣ ΚΑΙ Ο ΜΟΥΣΧΟΣ...

  ΚΑΙ Ο ΣΚΑΤΟΨΥΧΟΣ, ΗΤΑΝ Ο ΙΔΡΥΤΗΣ ΤΟΥΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]