Μαδούρο: Οι ΗΠΑ διέταξαν την κυβέρνηση της Κολομβίας και τη μαφία να με δολοφονήσουν

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, κατηγόρησε τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, πως διέταξε την κυβέρνηση της Κολομβίας και τη μαφία να τον σκοτώσουν, εξαπολύοντας
έτσι νέα πυρά προς τις Ηνωμένες Πολιτείες, τις οποίες κατηγορεί για ενορχήστρωση πραξικοπήματος στη χώρα του.

Την ώρα που παγκόσμιες δυνάμεις αναγνωρίζουν τον Χουάν Γκουαϊδό ως τον μεταβατικό πρόεδρο της χώρας και η Ε.Ε. πιέζει για εκλογές, ο Μαδούρο δήλωσε πως είναι έτοιμος να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την αντιπολίτευση, με τη συμμετοχή, όμως, και διεθνών διαμεσολαβητών.

«Είμαι έτοιμος να καθίσω στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την αντιπολίτευση ώστε να συζητήσουμε για το καλό, την ειρήνη και την ευημερία στη Βενεζουέλα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Μαδούρο, μιλώντας στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων, Sputnik.

«Οι κυβερνήσεις του Μεξικού, της Ουρουγουάης, της Βολιβίας, της Ρωσίας, του Βατικανού, καθώς και κάποιες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις έχουν υποστηρίξει (την έκκληση για) τον διάλογο. Τους στέλνω επίσημες επιστολές για να υποστηρίξουν τον διάλογο στη Βενεζουέλα», είπε. «Ο υπουργός Εξωτερικών (Χόρχε Αρεάσα) είναι πολύ ενεργός. Ελπίζουμε ότι θα επιτύχουμε καλά αποτελέσματα μέσα στις επόμενες ώρες», συμπλήρωσε.

Ο ίδιος χαρακτήρισε εκβιασμό τις συνεχιζόμενες εκκλήσεις να προκηρυχθούν πρόωρες προεδρικές εκλογές στη χώρα του και απέρριψε κατηγορηματικά το σενάριο, τονίζοντας πως όσοι ζητούν εκλογές πρέπει να περιμένουν μέχρι το 2025 όταν και είναι προγραμματισμένο να διεξαχθούν οι επόμενες.

Ερωτώμενος αν η κυβέρνηση του Καράκας θα αντιμετωπίσει προβλήματα στην εξυπηρέτηση των δανείων της – δεδομένης της πολιτικής αναταραχής, που έχει προκαλέσει περαιτέρω οικονομική ύφεση – ο Μαδούρο διαβεβαίωσε πως η Βενεζουέλα τιμά τις οικονομικές υποχρεώσεις της.

Παράλληλα, χαρακτήρισε παράνομες τις κυρώσεις που επέβαλε η αμερικάνικη κυβέρνηση στην πετρελαϊκή εταιρία PDVSA, ενώ αναφέρθηκε στην στήριξη που έχει λάβει από την κυβέρνηση της Ρωσίας και τον ίδιο τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, δηλώνοντας ευγνώμων.

«Ο Πούτιν μας στηρίζει σε όλα τα επίπεδα», είπε.

loading...