Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΦΡΙΚΑΡΕ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΕΙ ΧΥΜΑ : «Θα έπρεπε να ντρεπόμαστε ως κράτος και ως πολιτικοί» – Τι λέει για Τουρκία, Κύπρο, ΑΟΖ

Ο Επίτιμος Α/ΓΕΣ και πρώην ΥΕΘΑ Φραγκούλης Φράγκος χαρακτηρίζει ντροπή τον τρόπο με τον οποίο η Ελλάδα έχει χειριστεί το θέμα της ΑΟΖ της.


Σε συνέντευξή του κάνει τη σύγκριση με όσα έχει πετύχει η Κύπρος και επισημαίνει ότι «δεν θα σερνόμασταν στην ανέχεια για 300 δισ., όταν τα αποθέματα υδρογονανθράκων στην χώρα μας εκτιμώνται στα 4 τρισεκατομμύρια».

Κάνει επίσης μια πρωτοποριακή πρόταση για τη θητεία.

Όλο το κείμενο της συνέντευξης που  παραχώρησε στον Alpha Radio 88,6 και τον Νίκο Χαζαρίδη:

Στρατηγέ, θα ήθελα ένα κατ ́αρχήν σχόλιό σας για το πώς έχει διαμορφωθεί η κατάσταση στην Κύπρο με την έναρξη των γεωτρητικών εργασιών στην Κυπριακή ΑΟΖ.

Μακάρι να υπήρχε διαφορετική στάση από τους Τούρκους για να μην έχουμε αυτά τα παρατράγουδα με την Τουρκία που έχει αποθρασυνθεί πλήρως. Πλέον, σε τέτοιου είδους περιπτώσεις το Διεθνές Δίκαιο δεν μπορεί να παραβιαστεί. Θα πρέπει να ξέρει ο κόσμος πως όλοι οι πόλεμοι έχουν γίνει για ενεργειακά θέματα. Οι δικές μας πολιτικές ηγεσίες κατ ́ επανάληψη διέψευσαν τις προσδοκίες του Ελληνικο λαού και τον αφήνουν σήμερα να σέρνεται στην κακοδαιμονία και την ανέχεια από την δική τους αβελτηρία. Όταν ένα μισό κράτος, όπως είναι η Κυπριακή Δημοκρατία, έφτασε εδώ που έφτασε , και το λέω μισό γιατί το 38% του βόρειου τμήματος διακατέχεται από το 1974 και αυτό είναι υπαιτιότητα ενός ανόητου, όπως ήταν ο Ιωαννίδης. Και τον χαρακτηρίζω ανόητο, γιατί το να αγαπάς την πατρίδα σου αλλά να μη ξέρεις να την στηρίζεις και να τη ρίχνεις σε περιπέτειες και κιν- δύνους, είναι χειρότερο από έναν άπατρι. Τα λέω αυτά για να ξεκαθαρίσω την θέση μου ως στρατιωτικός.

Τι θα μπορούσαμε να κάνουμε δηλαδή;

Θα μπορούσαμε να συνεννοηθούμε με τα γειτονικά κράτη, να κάνουμε την δική μας ΑΟΖ, να φέρουμε μεγάλες εταιρίες , όπως οι Κύπριοι, οι οποίοι έχουν μοιράσει όλα τα οικόπεδα όχι μόνο στη Total, Mobil, αλλά ακόμα και σε Ισραηλίτικη εταιρία. Κάτι ανάλογο θα έπρεπε να γίνει σε μας και να μην καθόμαστε να συζητάμε για 6 ή 12 ναυτικά μίλια. Ο αείμνηστος Τάσος Παπαδόπουλος συνέχισε το έργο του Γλαύκου Κληρίδη, ο οποίος ήταν και σε άλλο χώρο. Ο Χριστόφιας που δεν είχε και την καλύτερη συνέχεια, έκανε την ίδια πολιτική και έτσι ο ένας τακτοποίησε την οικονομική ζώνη με την Αίγυπτο, ο άλλος με το Ισραήλ και ο τελευταίος με τον Λίβανο.

Δηλαδή, εμείς αυτή την στιγμή θα έπρεπε να ντρεπόμαστε ως κράτος και ως πολιτικοί ή ως πολιτική, γιατί δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με την Ιταλία, με την Αίγυπτο, με την τότε Λιβύη, για να φτιάξουμε την δική μας ΑΟΖ. Ακόμα και για τα χωρικά ύδατα η Ελλάδα έχει 6 ναυτικά μίλια πλην τριών κρατών, όπως η Βενεζουέλα και η Τουρκία που δεν προσυπο- γράφουν τα 12 ναυτικά μίλια. Η Τουρκία έχει 12 ναυτικά μίλια στην Μαύρη Θάλασσα, στην Μεσόγειο 12 και στο Αιγαίο λέει πως αν τολμήσουμε να τα ανοίξουμε, θα έχουμε casus belli, που σημαίνει αιτία πολέμου. Καθόμαστε και τους πατρονάρουμε για να μπουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ μας απειλούν με πόλεμο.

Το γεγονός ότι νοτίως της Κρήτης δραστηριοποιούνται η Total και η Eni μα- ζί με τους Γάλλους δείχνει πως η ελληνική κυβέρνηση κινείται προς αυτή την κα- τεύθυνση;

Έστω και αργά, για να μην είμαστε αρνητικοί σ ́ αυτό το θέμα είμαστε μπροστά, αλλά η Κύπρος είναι 1000 βήματα μπροστά. Δεν χρειάζεται φοβικό σύνδρομο, αν μπορείς να κάνεις σωστά τη δουλειά σου.

Επειδή μιλήσατε για φοβικό σύνδρομο, νομίζω πως αυτό έχει επηρεάσει και τον πολιτικό κόσμο και τους πολίτες στην χώρα μας

Η καρέκλα είναι γλυκεία και όσοι την σκέφτονται θα πρέπει να έχουν στο μυαλό τους τον ελληνικό λαό που τον εκπροσωπούνε και να μην τον αφήνουν να σέρνεται για 300 δισεκ., όταν οι δικοί μας υδρογονάνθρακες αξίζουν 4 τρισεκατομμύρια. Να σκέφτονται όσοι ολιγωρούν ότι αφήνουν τον κόσμο άνεργο και χωρίς εισοδήματα.

Αυτή την περίοδο υπάρχει κίνδυνος για θερμό επεισόδιο;
Μπορεί να το κάνει η Τουρκία, επειδή αυτή έχει την λογική του αρπακτικού. Όμως δεν είμαστε μόνοι σ ́ αυτόν τον κόσμο. Είναι αυτοί που διοικούν τα πάντα σ ́ αυτόν τον κόσμο. Ένα ηλεκτρονικό πόλεμο τους κάνανε και τελειώσανε όλα. Θα πρέπει να έχουν και αλλού πλάτη.

Αυτή την περίοδο έχει συμμάχους η Άγκυρα;

Τίποτα δεν είναι δεδομένο. Πάντα πρέπει να στηριζόμαστε στις δικές μας δυνάμεις. Η λογική ότι μπήκαμε στην Ε.Ε για να έχουμε εξασφαλισμένα τα σύνορα, είναι το μεγαλύτερο λάθος που έχει γίνει. Έτσι φτάσαμε να μην υπάρχουν στρατιώτες με στρατόπεδα με την θητεία των 9 μηνών. Και με την λειψανδρία που έχουμε και με τα παλληκάρια που μας φύγανε έξω. Και έχω να προτείνω και συγκεκριμένα πράγματα.

Η θητεία να παραμείνει 9 μήνες και τα παιδιά να υπηρετούν 15 μήνες. Τους έξι μήνες να τους δώσουνε τον μικρότερο μισθό και στο τέλος να πάρουνε 3.000 ευρώ για να ξεκινήσουν την ζωή τους. Έτσι θα χτυπήσουνε την ανεργία και θα έχουνε υπηρετήσει και την πατρίδα. Όλα γίνονται, όταν θέλουμε να υπερασπιστούμε την πατρίδα. Το να ασχολούμαστε μο- νίμως με το τι ευχαριστεί κάποιον, αυτό πάει πάρα πολύ. Σέβομαι του καθενός την ιδιαιτερότητα, αλλά αυτό δεν είναι το μέγιστο, το μέγιστο είναι να βρεθεί δουλειά για τον έλληνα, να σταματήσει η αυτή η φοροσυντριβή των ελλήνων και να ξεση- κωθεί αυτός ο κόσμος για να διεκδικήσει ένα ευπρεπές επίπεδο ζωής.

Επειδή γνωρίζετε το τι συμβαίνει πολύ καλά, είμαστε έτοιμοι για να απαντήσουμε σε κάθε πρόκληση;

Να σεβαστούμε την αξιοπρέπεια του Έλληνα. Το «υπέρ βωμών και εστιών» ισχύει όταν ο άλλος είναι περήφανος για την πατρίδα του και για ό,τι συμβαίνει, αλλα πρέπει να τον έχεις διασφαλίσει,  για να έχει πυρομαχικά, καύσιμα και ανταλλακτικά. Και η θητεία πρέπει να μεγαλώσει. Με 9 μήνες θητείας οι νέοι είναι ανεκπαίδευτοι και δεν υπάρχει δύναμη στα Στρατόπεδα. Να δώσουν την δυνατότητα στα 936.000 ζευγάρια που είναι παντρεμένα και δεν έχουν ούτε ένα παιδί να φτιάξουν ένα ταμείο αρωγής της οικογένειας που να ανα- λαμβάνει να στηρίζει μέχρι την ενηλικίωσή του το κάθε παιδάκι, για να λυθεί και το δημογραφικό πρόβλημα και το συνταξιοδοτικό.

Κάθε φορά που υπάρχει ένα σενάριο για το ποιος θα μπορούσε να ηγηθεί κάποιας προσπάθειας, σας βλέπουμε σε αρκετά σχήματα, ίσως ερήμην σας. Έχετε αποφα- σίσει τι θα κάνετε το επόμενο διάστημα; Αυτή την στιγμή σας εκφράζει κάτι;

Το έχω πει από την αρχή. Σ ́ αυτούς που αγαπάνε την Πατρίδα θα είμαι αρωγός τους και βοηθός τους. Αν αυτές θεωρούνται πολιτικές φιλοδοξίες ,τότε είναι υποχρέωση του κάθε έλληνα να πολιτευτεί. Δεν αντέχω άλλο τους πατριδοκάπηλους .Δεν με εκφράζει απολύτως τίποτα. Όταν θα δώ να σκύβουν πάνω στον έλληνα που υποφέρει οικονομικά γιατί δεν μπορεί να κάνει οικογένεια, γιατί δεν διασφαλίζεται η υγεία του και δεν μένουν στις υποσχέ- σεις, τότε θα είμαι μαζί τους. Δεν ηγούμαι καμίας προσπάθειας. Πρέπει να είμαστε αγαπημένοι και ενωμένοι, να κοιτάξουμε τον έλληνα, πώς να στηριχτεί πάνω στις ηθικές αξίες με τις οποίες μας έχουν μεγαλώσει οι γονείς μας.
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

6 σχόλια :

 1. Ο στρατηγος μολις πηρε την συνταξη τα ειδε ολα.κανει επισημανσεις,κρινει,βλεπει τα στραβα,φενεται οτι τον ελεγχει η συνειδηση του και ισως αν γυριζε τον χρονο πισω να εκανε αλλα.ολα ομως τα εν ενεργεια χρονια του τα περασε υποτακτικος των ανεπαρκων και ημημαθων πολιτικαντηδων.για να τα καταφερει καλμαρε την ψυχη του με το εμβολιο της δημοκρατηκοτητας.αλλα αφου περασαν τα χρονια και ηλθαν τα γεραματα καλο ειναι να μην παει κοντρα με τον εαυτο του για πραγματα που δεν τολμησε μαζι με αλλους να κανει οταν επρεπε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ετσι οπως τα λες ειναι.Οταν ηταν ενεργος δεν τα εβλεπε αυτα; Και τι επραξε;Και αν επραξε κατι,σε ποιους υπουργους Αμυνης εξεφρασε τα παραπανω;Διοτι και επι θητειας του η ιδια κατασταση επικρατουσε.Τοτε δεν ηταν απογοητευμενος;
   Ονοματα στρατηγε! Ειπα αυτο κι αυτο και ο ταδε υπουργος μου απαντησε η δεν μου απαντησε.Οι γενικοτητες οτι εισαι απογοητευμενος απο το πολιτικο συστημα δεν μας λενε κατι.Εμεις ειμαστε απογοητευμενοι πολυ πριν απο σενα.Και ολα αυτα τα γνωριζουμε δεν χρειαζονται ειδικες αναλυσεις.Πραξεις θελουμε οχι λογια.

   Διαγραφή
 2. η κορη του η λαθρολαγνα τι λεει?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Αν ειχαν το κουραγιο αρκετοι απο αυτους θα επρεπε να ειχαν ανατρεψει την βρωμοδημοκρατια τους οταν επρεπε και ηταν νωρις.τοτε θα εσωναν την χωρα,τωρα ειναι αργα για δακρυα στελλα πεξε τις κουκλες σου και γελα.τα πραγματα με τα λογια δεν αλαζουν,η καταστροφη ειναι ολοκληρωτικη.καλο θα ειναι ολοι αυτοι να μην μηλανε καθολου,διοτι ειναι σαν να ειρωνευονται την καταντια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Τιραμολας κολοτουμλας ειναι.ψαχνει για κομμα.εκει κοντα στις εκλογες θα εκδηλωθει.εγω τον κοβω οτι η θα παει στην νεα δημοκρατεια η θα κανει κανενα ταχα μου δεξιοτερο για να κοψει απο την χρυση αυγη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

 5. ΥΠΟΚΡΙΤΗ - ΨΕΥΤΗ- ΔΕΙΛΕ- ΤΙΠΟΤΕΝΙΕ, ΑΝΤΕ ΠΝΙΞΟΥ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΣΕΝΑ !

  ΘΥΜΑΣΑΙ ΚΟΠΑΝΕ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΕΣ ΟΤΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ΙΜΙΑ ΘΑ ΕΣΤΕΛΝΕΣ ......ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΚΑΙ ΘΑ ΗΣΟΥΝ Ο ΝΙΚΗΤΗΣ?

  ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΑ Δ Ε Ν ΠΕΤΟΥΝ ΝΥΧΤΑ, ΟΥΤΕ ΠΕΤΟΥΝ ΜΕ 11 ΜΠΟΦΩΡ ΑΝΕΜΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΗΛΙΘΙΕ!

  ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΝΑ ΣΟΥ ΠΕΤΥΧΕΙ.......

  ΤΡΩΣ ΜΠΟΛΙΚΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΣΟΥ ΤΗΝ ΛΑΘΡΟ-ΛΑΓΝΑ ΡΕ ΜΙΣΕΛΛΗΝΑ ?

  " ΝΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΚΤΑΝΟΗΣΗ !" ΑΥΤΟ ΛΕΣ ΠΑΝΤΑ ΟΤΑΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙΣ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΣΟΥ.

  ΤΟΥΡΚΟ-ΛΑΓΝΕ - ΛΑΘΡΟ-ΛΑΓΝΕ - ΜΙΣΕΛΛΗΝΑ.

  ΠΑΡΕ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΤΗ ΠΛΩΤΑΡΧΗ Χ Α Ν Δ Ρ Ι Ν Ο , ΠΟΥ ΤΟ 1974 ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ, ΒΟΥΛΙΑΞΕ 3 ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ !!

  ΑΛΛΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΝ ΕΞΟΝΤΩΣΕ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΗΡΩΕΣ, ΑΛΛΑ ΚΟΠΑΝΟΥΣ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ ΡΕ ΧΟΝΤΡΕΛΛΑ....

  ΑΓΓΕΛΙΚΗ


  ΑπάντησηΔιαγραφή


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]