Η Βουλγαρία κήρυξε κατάσταση «μερικής έκτακτης ανάγκης» στα σύνορα με την Τουρκία λόγω των αυξημένων μεταναστευτικών ροών.

Σε κατάσταση «μερικής έκτακτης ανάγκης» λόγω των αυξημένων μεταναστευτικών ροών στα σύνορά της με την Τουρκία κήρυξε η Βουλγαρία την μεθόριο στην περιοχή του Χάσκοβο. Σύμφωνα με ανακοίνωση της περιφερειάρχη της περιοχής του Χάσκοβο, αυτή η απόφαση πάρθηκε λόγω του ότι ολοένα και περισσότεροι αλλοδαποί κατευθύνονται από την Τουρκία προς τη Βουλγαρία.

Η Βουλγαρία έχει ορθώσει φράχτη σε μήκος 200 χιλιομέτρων στα σύνορα της με την Τουρκία, ωστόσο οι μεταναστευτικές ροές δεν έχουν αναχαιτιστεί, με τους κατοίκους της μεθορίου να διαμαρτύρονται για κλοπές, επιθέσεις, εμπρησμούς κ.α από αλλοδαπούς που εισέρχονται παράνομα στη χώρα.

Το θέμα των μεταναστευτικών ροών από την Τουρκία προς τα σύνορα των δυο χωρών συζήτησαν την Τετάρτη στον Έβρο οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος και Δημόσιας Τάξης της Βουλγαρίας Ιβάν Δεμερτζίεφ, υπογραμμίζοντας την ανησυχία για την κατάσταση που διαμορφώνεται στα σύνορα.

Λίγες ώρες αργότερα, μάλιστα, ο Τάκης Θεοδωρικάκος σε δηλώσεις του αποκάλυψε ότι μόνο την Τετάρτη και μετά από «οργανωμένο σχέδιο» επιχείρησαν να περάσουν στην Ελλάδα από την Τουρκία μέσω του Έβρου συνολικά 1.500 παράνομοι αλλοδαποί.

loading...