Μπήκαν στο στόχαστρο οι δολοφόνοι του Γιώργου Καραϊβάζ .Έρχεται Αρμαγεδών στον κόσμο του οργανωμένου εγκλήματος .

 Το μεγαλύτερο πρόβλημα στην έρευνα για την εξιχνίαση της δολοφονίας του Γιώργου Καραιβάζ, είναι τα δεκάδες ανεξιχνίαστα «συμβόλαια θανάτου» που λειτουργούν τελικά ως ασπίδα για τους δράστες .

Αυτή ακριβώς η διαπίστωση πλέον , δείχνει και τη σωστή κατεύθυνση που πρέπει να πάρει μια νέα δυναμική έρευνα , είτε παρακάμπτοντας την ανωτέρω διαπίστωση- πεποίθηση είτε μέσω αυτής . Τούτο , είναι και το πρώτο πράγμα που πρέπει να διευκρινιστεί ξεκάθαρα.

Επειδή τα λόγια είναι … λόγια , παραθέτουμε κάποια , από τα νέα στοιχεία που δίνουν την “σωστή διαδρομή.”

Οι δράστες φαίνεται ότι γνώριζαν  πολύ καλά πως θα σκεφτούν αργότερα οι αστυνομικοί όταν θα ερευνούσαν την υπόθεση . Έτσι.

-Υπήρξαν δύο πανομοιότυπα σκουρόχρωμα σκούτερ Beverly διαφυγής για να μπερδέψουν την έρευνα και να αποφανθούν οι αστυνομικοί ( βλέποντας τις κάμερες ) ότι είναι τελικά οι ίδιοι δράστες και εδώ και εκεί .Το δίτροχο που κινείται με κατεύθυνση την Λ. Ποσειδώνος, και που φαίνεται να στρίβει δεξιά προς Πειραιά, ( όπως αποτυπώνεται σε κάμερες ασφαλείας καταστημάτων επίπλων και ταχυφαγείου) είναι το 2ο σκούτερ με επιβαίνοντες άτομα με τον ίδιο περίπου σωματότυπο.

Οι δράστες ήθελαν μάρτυρες , ήθελαν να καταγραφούν από τις κάμερες επιλογής τους ,ως μέρος του σχεδίου τους. Ενώ για παράδειγμα υπάρχει μαρτυρία ότι ο δράστης που πυροβόλησε  φορούσε αλεξίσφαιρο και είχε βγάλει την μπλούζα του , στην συνεχεία όμως  τον βλέπουμε πάνω στο σκούτερ με χακί μπουφάν.

 Στο σημείο που χάνεται η συνέχεια της διαδρομής του 1ου σκούτερ διαφυγής , υπάρχουν αρκετά στοιχεία των δραστών .

Υπάρχουν αλλά δύο άτομα λοιπόν με τον ίδιο περίπου σωματότυπο ( που ξεκίνησαν από παρακάτω προς Πειραιά ) με το 2ο σκούτερ, δίνοντας την εντύπωση μια ενιαίας διαδρομής . Σε μια ενδεχόμενη καταδίωξη τα σκούτερ ήταν καταδικασμένα να ¨συλληφθούν¨ αμέσως από της μηχανές της ΕΛ.ΑΣ , όπερ σημαίνει επιπλέον , ότι οι δράστες άκουγαν τη συχνότητα της ΕΛ.ΑΣ και ¨έτρεξαν ¨ με σιγουριά  το σχέδιο αυτό.

-Εντοπίστηκαν σε δυο περιπτώσεις άτομα που προέβαιναν ( αδικαιολόγητα ήτοι , χωρίς να τους το ανέθεσαν κάποιοι) σε διανομή  διαφημιστικών φυλλαδίων στις πέριξ πολυκατοικίες  και στην ευρύτερη περιοχή όπου κατοικούσε το θύμα , ( προκειμένου να εντοπίσουν κάμερες ) .Οι δολοφόνοι ήξεραν ακριβώς σε ποιο σημείο στην παραλιακή θα εξαφάνιζαν τα ίχνη τους, καθώς εκεί , δεν τους κατέγραφαν κάμερες. Οι εκτελεστές του Γιώργου Καραϊβαζ λίγα λεπτά πριν την εκτέλεση και λίγα λεπτά μετά κινήθηκαν στην περιοχή σαν να τη γνώριζαν . Αυτό ( σε συνδυασμό και με άλλα που δεν είναι προς δημοσίευση , δείχνει ότι ένας εκ των δυο που μοίραζαν “αδικαιολόγητα διαφημιστικά φυλλάδια ” ήταν ο οδηγός του 1ου σκούτερ.

-Οι δράστες είχαν την πεποίθηση ότι το θύμα θα φορούσε αλεξίσφαιρο γι αυτό κατέβηκαν και εξ επαφής πυροβόλησαν και στο κεφάλι .Αυτό δείχνει ότι ήξεραν πολύ καλά ότι  , εάν το θύμα επιβίωνε , θα οδηγούσε άμεσα στη σύλληψή τους τις αρχές . Συνεπώς το κίνητρο των δραστών εντάσσεται , είτε σε πρόσφατη ενέργεια του θύματος που τους φόβισε , είτε στ ότι , συνέχισε να διατηρεί ( το θύμα ) μια ευδιάκριτη δυναμική εξελίξεων που απειλούσε τους δράστες . Σ αυτό συνηγορεί και το ότι ο δράστης χτύπησε το κινητό τηλέφωνο του δημοσιογράφου καταστρέφοντάς το.

-Άγνωστη γυναίκα λίγο πριν την εκτέλεση , πήρε ταξί προς Πειραιά και αρχικά δεν ήξερε να πει στον οδηγό που ακριβώς ήθελε να πάει. Ο Γιώργος Καραϊβάζ είχε παραχωρήσει τις τελευταίες ημέρες τη θέση πάρκινγκ στο παιδί του, ενώ  ο ίδιος στάθμευε το όχημα του σε σημεία που έβρισκε ελεύθερο χώρο, κοντά στο σπίτι του. Το πιθανό αυτό σημείο στο οποίο θα άφηνε το όχημά του το θύμα ,εντόπισε η εν λόγω γυναίκα , 30-35 ετών .

-Ο δράστης ( προκύπτει από μαρτυρία )  φορούσε  αλεξίσφαιρο και ήταν εντελώς κουρεμένος ( για να καλύψει βραχυπρόθεσμα τα ίχνη του αφήνοντας μαλλιά  ). Δεδομένου του ότι τα μαλλιά μακραίνουν περίπου κατά μέσο όρο 1,25 εκατοστά κάθε μήνα , δόθηκε η  δυνατότητα να αποκλείσουμε κάποιους ύποπτους . Φίλος κουρέας μας βοήθησε ακόμα περισσότερο .

-Την ώρα που ο δημοσιογράφος πλησίαζε στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου διέμενε, οι δράστες τον προσέγγισαν και ένας από αυτούς τον πυροβόλησε πολλές φορές με πιστόλι, τραυματίζοντας τον θανάσιμα. Όλη η επιλογή του σχεδίου δολοφονίας ήταν εξ αρχής να δικαιολογήσει την χρήση πιστολιού , κι όχι Καλάσνικοφ το οποίο θα τους συνέδεε τους δράστες με συγκεκριμένη υπόθεση . “όχι με Καλάσνικοφ ήταν η εντολή”

Συνεχίζεται  … μέ έκτακτη επικαιρότα

ΟΜΑΔΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ ( τ.ε.α)

loading...