Η εκκλησία με το κάστανο του Παΐσιου τα ρίχνει στους πιστούς: Αυτοί μας ζήτησαν να το προσκυνήσουν

Να δικαιολογηθεί για το κάστανο του Παΐσιου, επιχειρεί ο Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου στο Αγρίνιο, λέγοντας ότι δεν το είχαν προγραμματίσει αλλά
τους το ζήτησαν οι πιστοί και αναγκάστηκαν να το εκθέσουν στο τέλος του Εσπερινού (και όχι σε όλη την Αγρυπνία).

Ο ντόρος ξεσηκώθηκε όταν, όπως έγινε γνωστό, σε αγρυπνία για τον Οσιο Παΐσιο οι πιστοί προσκύνησαν ένα κάστανο το οποίο ο Παΐσιος, τον Οκτώβριο του 1990, είχε δώσει ως ευλογία σε μια ομάδα φοιτητών που τον είχε επισκεφθεί. Ένας εκ των φοιτητών, ο οποίος τυγχάνει να είναι και ο ένας εκ των δύο ιερέων που τέλεσαν την αγρυπνία, φύλαξε το βρασμένο κάστανο που πήρε, το οποίο έως σήμερα, 27 χρόνια μετά, παραμένει αναλλοίωτο, ενώ ακούγεται ακόμη και ο καρπός μέσα σε αυτό. Αυτό το κάστανο προσκύνησαν την περασμένη εβδομάδα οι προσκυνητές στο Αγρίνιο.

Δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Αγρινίου:

«Τις τελευταίες ημέρες δυστυχώς παρατηρήθηκε πληθώρα επικριτικών και υποτιμητικών σχολίων σχετικά με την Αγρυπνία που τελέσθηκε στις 11 Ιουλίου 2017 στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στο Αγρίνιο προς τιμήν του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός Παϊσίου του Αγιορείτου, με αποτέλεσμα πολλοί Χριστιανοί να πέσουν εν αγνοία τους θύματα μιας απόπειρας διαπόμπευσης από συγκεκριμένους δημοσιογραφικούς κύκλους τόσο του Αγίου Παϊσίου όσο και του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Αγρινίου.

Ο Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου θα ήθελε να διευκρινίσει τα εξής:

- Στην πρόσκληση του Ναού για την Αγρυπνία, η οποία δημοσιεύθηκε στις 8/7/2017, δεν υπήρχε καμία αναφορά ότι θα εκτίθετο κανένα κάστανο και μάλιστα προς προσκύνηση. Συνεπώς οι πιστοί δεν προσήλθαν για να προσκυνήσουν ένα κάστανο αλλά για να συμμετάσχουν στην Αγρυπνία και να τιμήσουν τον Όσιο Παΐσιο τον Αγιορίτη.

- Το κάστανο είχε δοθεί μαζί με άλλα ως ευλογία σε ομάδα φοιτητών από τον Όσιο Παΐσιο τον Οκτώβριο του 1990. Ουδέποτε είχε δημιουργηθεί έως σήμερα κανένα ζήτημα, παρότι πολλοί άνθρωποι το έχουν δει πάρα πολλές φορές στο παρελθόν. Άλλωστε, το μνημονεύει και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμάς σε παλαιότερο πόνημά του για τον Όσιο Παΐσιο.

- Η Αγρυπνία τελέσθηκε υπαιθρίως, δίπλα στον πλάτανο όπου ο Άγιος Ιωάννης ο Βραχωρίτης μαρτύρησε. Κάτω από αυτόν τον πλάτανο, ο Όσιος Παΐσιος, ως στρατιώτης στο Αγρίνιο, καθόταν σχεδόν κάθε απόγευμα και προσευχόταν, όπως ο ίδιος πληροφορούσε προσκυνητές στο Άγιο Όρος που τον επισκέπτονταν, με καταγωγή από το Αγρίνιο.

- Τα κύρια εκθέματα καθ’ όλη τη διάρκεια της Αγρυπνίας τα οποία εκτέθηκαν για προσκύνηση ήταν η εικόνα του Οσίου Παϊσίου και λείψανο του Αγίου Ιωάννη του Βραχωρίτη, καθόσον εκεί ήταν ο τόπος μαρτυρίου του.

- Στη διάρκεια της Αγρυπνίας, πολλοί άνθρωποι που γνώριζαν την ύπαρξη του κάστανου, αναζήτησαν να το δουν. Έτσι αυτό εκτέθηκε στο τέλος του Εσπερινού (και όχι σε όλη την Αγρυπνία), με σκοπό να δουν οι άνθρωποι ότι παρέμενε αναλλοίωτο, με τον καρπό του να ακούγεται. Ουδέποτε ειπώθηκε ή γράφτηκε σε ανακοίνωση ότι το κάστανο είναι ιερό ή θαυματουργό.

- Κανείς από τους χιλιάδες παρισταμένους στην Αγρυπνία δεν εξέφρασε καμία αντίδραση όταν εκτέθηκε το κάστανο, όπως βεβαίως και ποτέ δεν είχε συμβεί όλες τις άλλες φορές στο παρελθόν που αυτό είχε παρουσιασθεί σε κύκλους, κατηχητικά, χριστιανικά μαθήματα ή ομιλίες στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Αγρινίου.Την Αγρυπνία κάλυψε και μια ευσεβής δημοσιογράφος, υπεύθυνη ειδησεογραφικού site, η οποία πήρε video από την Αγρυπνία και το ανήρτησε στις 12/7/2017 σε άρθρο στο site της, όπως επίσης και φωτογραφία από το κάστανο, σημειώνοντας στο άρθρο της την ιστορία του.

Ανέφερε μάλιστα στο άρθρο, όντας η ίδια παρούσα στην Αγρυπνία ότι «οι πιστοί που προσέρχονταν ΠΡΟΣΚΥΝΟΥΣΑΝ την εικόνα του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός Παϊσίου του Αγιορείτου, λείψανα του Αγίου Ιωάννου Βραχωρίτη καθώς και για να ΔΟΥΝ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ένα κάστανο το οποίο όπως ο ίδιος ο πατήρ Κων/νος Καντάνης είπε, είχε δοθεί εδώ και 27 χρόνια με την ευλογία του Αγιορείτου Παϊσίου στον ίδιο, όταν τον είχε επισκεφθεί ως φοιτητής το 1990. Αξίζει να σημειώσουμε πως το κάστανο μετά από 27 χρόνια παραμένει ως είχε στην αρχική του κατάσταση, όπως διαπιστώνεται και μέσα από τον φακό του agrinioreport.com».

Την επόμενη ημέρα, 13/7/2017 στις 12:29 μμ, άλλο ειδησεογραφικό site του Αγρινίου που κατά καιρούς έχει υποτιμήσει τις δράσεις του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Αγρινίου στο παρελθόν, ανήρτησε δημοσίευση (άρθρο) όπου σχολίαζε την Αγρυπνία και αφενός χλεύαζε το κάστανο και αφετέρου χρησιμοποιούσε φράσεις που εύκολα θα προβλημάτιζαν τον αναγνώστη για την αγιοποίηση του Αγίου Παϊσίου.

Ενδεικτικά αναφέρονται τα εξής χωρία του άρθρου: «Επίσης δεν μπαίνω στον…πειρασμό να αντιμετωπίσω το όλο θέμα ως μια μεγάλη μπίζνα ενός Οσίου που ήταν γέροντας και έλεγε περισσότερα εθνικοπατριωτικά τσιτάτα παρά λόγια αγάπης.
Αλλά, ειλικρινά, ένας μοναχός που αφήνει για ένα χρόνο την μοναχική ζωή για να…παντρέψει τις αδερφές του δεν είναι έτσι κι αλλιώς ήρωας; Γιατί χρειάζεται να δώσει και ένα κάστανο που αντέχει στον χρόνο σε έναν ιερέα;
Ένας Γέροντας που στον εμφύλιο είναι “ασυρματιστής του Θεού” και τον πιάνουν οι κομμουνιστές και του βάζουν στο κελί δυο αντάρτισσες σχεδόν γυμνές κι εκείνος με την χάρη του Θεού δεν αντιδρά καθόλου, τι άλλο χρειάζεται για να αποδείξει ότι είναι Άγιος; Ερώτηση κάνω.»

Περαιτέρω, σε σχόλιο του κάτω από το κυρίως άρθρο, ο κατά δήλωσιν συντάκτης του άρθρου γράφει: «Θέλω να σου πω ότι πιστεύω ακράδαντα πως ο ασκητής Γέροντας Παΐσιος έγινε τόσο δημοφιλής για έναν λόγο: διότι λειτουργεί σαν αντίβαρο στον Γενάρχη των Βουλγάρων, τον Παϊσί (Παΐσιος) που εικονίζεται ακόμη και στα νομίσματά τους. Εκείνος έμαθε γράμματα στο Άγιο Όρος και ουσιαστικά «δημιούργησε» τα βουλγαρικά γράμματα, την βουλγαρική συνείδηση και, τελικά, τον βουλγαρικό εθνικισμό, τον οποίο οι Έλληνες έχουν βρει μπροστά τους πολλές φορές. Αυτός ο άλλος Παΐσιος, θα το ξέρεις, έφτιαξε μια ολόκληρη κουλτούρα ενός άλλου λαού στην Μονή Χιλανδαρίου! Το όνομα Παΐσιος λοιπόν, ήθελε και την ελληνική του εκδοχή στην συνείδηση του δικού μας λαού».

Για να διαβάσετε όλο το προαναφερόμενο άρθρο, πατήστε ΕΔΩ, ώστε να διαπιστώσετε ότι το κάστανο ήταν η αφορμή για να δηλωθεί η εναντίωση προς την Αγιότητα του Οσίου Παϊσίου.

Θα θέλαμε συνεπώς να ενημερώσουμε όλο το χριστεπώνυμο πλήρωμα ότι ο Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου ουδέποτε παρουσίασε το κάστανο προς «άγρα πιστών» ή προς λατρεία του αλλά το παρουσίασε απλώς για να φανεί ότι δεν έχει αλλοιωθεί μετά από τόσα χρόνια. Το εξέθεσε μάλιστα όχι σε όλη την Αγρυπνία αλλά μόνο στο τέλος του Εσπερινού και μόνο κατόπιν απαίτησης ανθρώπων που ήθελαν να το δουν. Συνεπώς το κάστανο σε καμία περίπτωση δεν ήταν η αιτία του δημιουργηθέντος ζητήματος αλλά χρησιμοποιήθηκε από συγκεκριμένους δημοσιογραφικούς κύκλους ώστε να εγερθεί ζήτημα και να χλευαστεί η μνήμη του Αγίου Παϊσίου, με αποτέλεσμα πολλοί Χριστιανοί δυστυχώς να πέσουν εν αγνοία τους θύματα παραπλάνησης με απόπειρα διαπόμπευσης τόσο του Αγίου Παϊσίου όσο και του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Αγρινίου». 
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

14 σχόλια :

 1. ΠΑΛΙ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΡΑΣΟΦΟΡΟΙ ΚΑΙ ΕΓΙΝΑΝ ΡΟΜΠΑ...

  ΜΑ ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΟΤΙ ΕΝΑ ΚΑΣΤΑΝΟ ΣΕ ΕΝΑΝ ΓΕΡΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΑΚΟΜΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙ ΑΚΟΜΗ, ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΣΚΥΝΑΕΙ??

  ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΞΕΡΙΖΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΣΤΑΝΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΦΥΤΕΨΟΥΝ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΕ ΝΑ ΠΕΙ ΤΙΠΟΤΕ...

  ΜΑ ΜΥΑΛΟ ΚΟΥΚΟΥΤΣΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ??😀😀😀

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΣΩΣΤΑ!!!! ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΧΕΙ Ο ΓΥΦΤΟΣ ΠΟΥ ΜΟΣΤΡΑΡΕΙ ΤΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΤΟΥ ΒΩΣΝΥ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ??

   Διαγραφή
  2. ΑΧΑΧΑΧΑ

   ΕΙΔΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΑΝ ΤΟ ΚΑΣΤΑΝΟ ΚΑΙ ΝΟΜΙΣΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΞΥΠΝΟΣ Ο ΠΑΝΥΒΛΑΚΑΣ Ο ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ...
   ΕΣΥ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΦΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΚΑΡΠΙΣΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΟΔΕΝΤΡΑ ΤΟΥ ΓΥΦΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΙΣ ΤΑ ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΠΙΟ ΕΞΥΠΝΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΑΝ ΤΟ ΚΑΣΤΑΝΟ;
   ΜΥΑΛΟ ΑΜΟΙΒΑΔΑΣ

   Διαγραφή
  3. ΗΡΘΕ ΠΑΛΙ Ο ΕΒΡΑΙΟΣ ΒΟΛΙΔΑ ΝΑ ΔΑΓΚΩΣΕΙ...

   ΑΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ,ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΡΚΙΝΩΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΤΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΜΕ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ Η "ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ" ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΤΟ ΚΑΚΟ ΝΑ ΠΕΙΡΑΞΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ...

   ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ,ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΟΜΩΣ ΤΗΣ ΕΓΚΗΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΜΕ 30.000 ΘΥΜΑΤΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΗΣ ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ,ΒΡΗΚΑΝ ΟΜΩΣ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΝΕΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΣΤΟ ΛΕΞΙΛΟΓΙΟ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΟΥΣ ΣΚΕΥΩΡΙΑ ΑΥΤΗ,"ΦΥΛΑΚΕΣ,ΑΝΑΚΡΙΤΗΣ,ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΑ,ΙΣΟΒΙΑ,ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ,ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΛΠ" ΕΤΣΙ ΞΕΦΥΓΑΝ ΑΠΟ ΤΟ "ΒΩΣΝΥ" ΠΟΥ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΣ ΕΙΧΑΝ ΖΑΛΙΣΕΙ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΨΑΧΝΟΥΝ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ...

   ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΟΠΟΥ ΤΑ ΦΙΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΕΚΤΟΞΕΥΣΕΙ ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΜΜΕ Η ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ,ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΟΠΟΥ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΔΕΝ ΔΙΣΤΑΣΕ ΝΑ ΤΙΣ ΠΕΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ,ΓΙΑΤΙ ΠΗΡΕ ΣΕ ΟΛΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ…

   ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΑΠΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ ΧΡΕΩΝ,ΑΝ ΘΑ ΜΑΣ ΚΥΝΗΓΑ ΕΦΟΡΙΑ,ΑΣΦ.ΤΑΜΕΙΑ Η ΤΡΑΠΕΖΑ,ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΠΟΛΛΟΙ ΤΟ ΡΩΤΟΥΝ…

   ΔΕΙΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΓΡΑΦΕΙΑ Ε.ΣΥ. ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑ…

   https://www.youtube.com/watch?v=AlQV88udWyQ

   Διαγραφή
 2. ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ!!!

  "σε αγρυπνία για τον Οσιο Παΐσιο οι πιστοί προσκύνησαν ένα κάστανο "!!!!!!!!!!!!!!

  ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΑΡΑΓΕ ΦΘΑΝΕΙ Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΒΛΑΚΕΙΑ!!!!

  ΚΙ ΥΣΤΕΡΑ, ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΟΙ ΘΡΗΣΚΟΛΗΠΤΟΙ ΓΑΛΙΛΑΙΟΙ, ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΣΑΝ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΣ!!

  ΠΙΟ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΤΡΑΦΕΙΣ ΙΟΥΔΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΤΑΛΙΜΠΑΝΟΜΟΥΤΖΑΧΕΝΤΙΝ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!

  ΦΤΟΥΟΥΟΥΟΥ ΞΕΦΤΙΛΙΣΑΤΕ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΕΙΔΟΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΣΩΣΤΟΣ! ΑΝΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΙΣ 12.01 ΣΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΝΑ ΠΙΕΙΣ ΝΕΡΟ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΟΙΣΤΡΟ Η ΣΕΛΗΝΗ!!!! ΤΟ ΕΙΠΕ Ο ΨΩΡΟΓΥΦΤΑΣ!!!

   Διαγραφή
 3. τον καστανα τον πιασανε μεσα στην εκκλησια προσκυναγε τα καστανα και εκανε ολονυχτια

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μπα! Μάλλον τα εβραζε όλη νύχτα. Ε, πώς; Δεν θα φτιάξουν σταυρουδάκια από βραστό κάστανο; Θα κάνουν γερή μπάζα.

   Διαγραφή
 4. ΚΟΚΚΑΛΑ, ΝΕΚΡΟΚΕΦΑΛΕΣ, ΕΙΚΟΝΕΣ,
  ΦΩΣ ΑΓΙΟ,
  ΞΥΛΑ ΤΙΜΙΑ, ΑΓΙΑΣΜΕΝΑ ΝΕΡΑ, ΜΥΡΑ, ΛΑΔΙΑ, ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ,
  ΔΑΦΝΕΣ.

  ΚΑΡΦΙΑ ΤΗΣ ΣΤΑΥΡΩΣΗΣ, ΣΕΝΤΟΝΙ,
  ΤΡΙΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ,
  Η ΖΩΝΗ, ΟΙ ΚΑΛΤΣΕΣ ΚΑΙ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΤΗΣ,
  ΤΟ ΡΑΒΔΙ ΤΟΥ ΙΩΣΗΦ....

  ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΣΤΑΝΑ, ΦΡΟΥΤΑ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ...

  ΠΑΓΚΑΡΙ, ΤΑΜΑΤΑ, ΔΙΣΚΟΙ, ΔΩΡΕΕΣ, ΕΡΑΝΟΙ, "ΦΙΛΟΠΤΩΧΑ" ΤΑΜΕΙΑ...
  Η ΕΠΙΝΟΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΡΑΣΟΦΟΡΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΥΛΛΗΠΤΗ!

  ΠΛΟΥΤΙΖΟΥΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΜΕΝΟΙ ΤΗΝ ΑΦΕΛΕΙΑ ΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ ΤΟΥΣ.

  Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΙΓΜΑ ΔΕΙΣΙΔΑΙΜΟΝΙΩΝ, ΠΡΟΛΗΨΕΩΝ ΚΑΙ
  ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΙΑΣ.


  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εδώ τους ταιριάζει το τραγουδάκι (για την Εκκλησία όχι για τους πιστούς) "για τα λεφτά τα κάνεις όλα".

   Διαγραφή
  2. Γ.Φουρακης:::
   Όλοι οι δήθεν αρχαιόλάτρες αρχαιοελληνιστες είμαστε όλοι απατεώνες πληρωμένοι από τους μασονους να πληξουμε την ορθοδοξια,μεταξύ αυτών καί εγώ!
   Όσα και να κλέψουν οι παπάδες δίνουν και ένα πιάτο φαγητό σε φτωχούς απορους γηροκομεία ορφανοτροφεια! Εσείς τι κάνετε ρε Εβραίο μασόνοί πουστάρια?κατακλύζεται τον κόσμο σαν τους ψωρο12θεους γύφτους ζωα

   Διαγραφή
  3. @9.48
   Πλάκα έχετε. Βρίζετε τους Εβραίους ενώ εσείς οι χριστιανοί ακολουθείτε μια θρησκεία που ξεκίνησε από έναν Εβραίο τον Ιησού.

   Διαγραφή
 5. Πέραν του ιλαρού του πράγματος, το προσκύνημα του κάστανου, δείχνει την απύθμενη αφέλεια δύστυχων συνανθρώπων μας.

  Eίναι φανερό ότι το ιερατείο, βασιζόμενο στην πνευματική ένδεια του λαού, τις προκαταλήψεις και τις δεισιδαιμονίες, τις οποίες δημιούργησε το ίδιο εντέχνως,
  ανέβασε σε τέτοιο βαθμό το επίπεδο ευπιστίας και αυθυποβολής του "ποιμνίου" του, ώστε να μπορεί να χωνεύει αμάσητα "θαύματα", παραμυθάκια και τερατολογίες, να προσκυνά κόκκαλα, νεκροκεφαλές,
  απεικονήσεις,
  αντικείμενα, ακόμα και κάστανα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Θα πρέπει όμως να έγινε μεγάλο σούσουρο κι ανάμεσα στους πιστούς για να αναγκαστεί η εκκλησία να απολογηθει και να λέει τέτοιες μπούρδες. Αυτό είναι θετικό σημάδι. Δείχνει ότι τελικά όλοι οι πιστοί δεν είναι χαζοί, κι ότι υπάρχουν και άτομα που σκέφτονται εκεί μέσα και δεν πιστεύουν ό,τι τους πασάρουν. ΄Αρα λοιπόν αρχίζουν και ξυπνάνε κι αυτοί. Ας σκεφτεί λοιπόν καλά η επίσημη εκκλησία το τι κάνει γιατί δεν είναι χωρίς κριτική οι πράξεις της.

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]