Παυλόπουλος: Μόνον υπό καθεστώς Δημοκρατίας και διάκρισης των εξουσιών μπορεί ο άνθρωπος να ζήσει ελεύθερος - ΒΙΝΤΕΟ

"Η φετινή επέτειος Αποκατάστασης της Δημοκρατίας, την 24η Ιουλίου 1974, την οποία τιμούμε με όλες τις δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις της χώρας ενωμένες, συμπίπτει με την συμπλήρωση 50 χρόνων από το ολέθριο, εθνικώς και πολιτειακώς, πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967"
επεσήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στο μήνυμά του κατά τη δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο για τη 43η επέτειο Αποκατάστασης της Δημοκρατίας.
"Όσοι ζήσαμε το πραξικόπημα και τις ολέθριες επιπτώσεις του έχουμε ιερό χρέος να μην υποκύψουμε, κατ΄ ουδένα τρόπο, στο βάρος της λήθης. Έχουμε όμως εξίσου ιερό χρέος να κληροδοτήσουμε αυτή τη μνήμη στις επερχόμενες γενιές, για να μην ζήσει, ποτέ στο μέλλον, ο λαός μας και το έθνος μας ανάλογη τραγωδία" πρόσθεσε ο κ. Παυλόπουλος.
"Την τραγωδία αυτή είχε διαισθανθεί προφητικά ο Γιώργος Σεφέρης, όταν επισήμανε, στην συγκλονιστική δήλωσή του της 28ης Μαρτίου 1969 στο BBC: «Στις δικτατορικές καταστάσεις η αρχή μπορεί να μοιάζει εύκολη, όμως η τραγωδία περιμένει αναπότρεπτη στο τέλος». 43 χρόνια μετά την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας, και ιδίως τώρα που η χώρα μας ακολουθεί πια, οριστικά και αμετάκλητα, την, υπαρξιακή για το μέλλον μας, ομαλή ευρωπαϊκή της πορεία, οφείλουμε να μην ξεχνάμε ότι το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967 προκάλεσε μια διπλή, τουλάχιστον, τραγωδία" επεσήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
"Πριν απ΄όλα την τραγωδία της κατάλυσης της Δημοκρατίας και της στυγνής παραβίασης της Ελευθερίας, γενικότερα δε των θεμελιωδών δικαιωμάτων του ανθρώπου. Οφείλουμε λοιπόν να θυμόμαστε ότι μόνον ο Ελεύθερος Άνθρωπος μπορεί να υπερασπισθεί αποτελεσματικά την αξία του και ν’ αναπτύξει ελεύθερα την προσωπικότητα του. Συνακόλουθα δε οφείλουμε να θυμόμαστε ότι μόνον υπό καθεστώς Δημοκρατίας και της, σύμφυτης με αυτήν, διάκρισης των εξουσιών μπορεί ο Άνθρωπος να ζήσει και να δημιουργήσει ελεύθερος. Διάκρισης των εξουσιών η οποία σημαίνει, μεταξύ άλλων :
- Για τη Νομοθετική Εξουσία, την θέσπιση των νόμων με σεβασμό του Συντάγματος.
- Για την Εκτελεστική Εξουσία, την διακυβέρνηση υπέρ του δημοσίου συμφέροντος με σεβασμό του Κράτους Δικαίου.
- Και για την Δικαστική Εξουσία, την απονομή της Δικαιοσύνης με σεβασμό, εκ μέρους των δύο άλλων εξουσιών, των εγγυήσεων προσωπικής και λειτουργικής ανεξαρτησίας των Δικαστών, οι οποίες κατοχυρώνονται υπέρ αυτών από το Σύνταγμα όχι ως προνόμιο, αλλά ως θεσμική εγγύηση για ν΄ασκούν απερίσπαστοι και αμερόληπτοι το δικαιοδοτικό τους έργο" τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
"Δεύτερον, την τραγωδία που αφορά το πλήγμα στον εθνικό μας κορμό, στην μαρτυρική Κύπρο, η οποία ακόμη βιώνει επώδυνα το όνειδος του τουρκικού στρατού εισβολής και κατοχής. Όνειδος, που δεν είναι επιτρεπτό ν΄ ανέχονται η Διεθνής Κοινότητα, ιδίως δε η Ευρωπαϊκή Ένωση. Το Κυπριακό πρέπει να λυθεί το ταχύτερο δυνατό, δίνοντας στην Κυπριακή Δημοκρατία την δυνατότητα να πορευθεί ως πλήρως κυρίαρχο κράτος- μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του σκληρού πυρήνα της, της ευρωζώνης, δίχως στρατό κατοχής και δίχως -αδιανόητες άλλωστε για την ευρωπαϊκή έννομη τάξη- εγγυήσεις τρίτων" σημείωσε ο κ. Παυλόπουλος και κατέληξε:
"Τέλος, έχοντας μαζί μας τους Αντιστασιακούς της εποχής εκείνης και τιμώντας έτσι και τους δικούς τους αγώνες, οφείλουμε να θυμόμαστε πάντα, αποτίοντας τον οφειλόμενο φόρο τιμής, το εξής: Το δέντρο της Δημοκρατίας μας ποτίσθηκε από το ιερό αίμα των Θυμάτων της εφτάχρονης στυγνής δικτατορίας. Αιωνία η Μνήμη τους και το απαράμιλλο παράδειγμά τους ας είναι δείκτης πορείας του Εθνικού μας προσανατολισμού".
Δείτε το βίντεο της ΕΡΤ:
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

7 σχόλια :

 1. 24/07/74 μια καταραμενη ημερα για τη χωρα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΕ, ΑΝ ΣΟΥ ΒΑΣΤΑΕΙ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ 1975 ΠΟΥ Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Σ Ε ΤΗΝ ΔΙΩΞΗ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ ΤΗΣ
  ΚΥΠΡΟΥ !! ΞΕΣΤΡΑΒΩΣΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗΝ :

  Ήδη από το Μάρτιο του 1975, με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου ( αριθμός 45/ 7-3-75) αποκλείστηκε η Δικαστική Ερευνα και δίωξη των υπευθύνων της Τραγωδίας !!!

  Και αυτή η Πράξη εξακολουθεί και σήμερα να ισχύει αφήνοντας το έγκλημα χωρίς τιμωρία και το ξέρεις, Παυλόπουλε ξερόλα έτσι?

  Δηλαδή : Οι Αρχι-Προδότες & Δολοφόνοι ΓΚΙΖΙΚΗΣ- ΜΠΟΝΑΝΟΣ- ΑΡΑΠΑΚΗΣ που έσφαξαν τα νειάτα των Ελλήνων και των Κυπρίων, που πολέμησαν σαν λιοντάρια, ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΤΙΜΩΡΗΘΗΚΑΝ ΑΝΑΘΕΜΑ ΣΑΣ !!

  Ο ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ, ΤΙΜΩΡΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ 21Η ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΜΟΝΟΝ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΠΟΥ ΕΦΕΡΕ ΤΟΝ ΑΤΤΙΛΑ....

  ΠΑΛΙΟ- ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΑΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΝΑ ΠΑΤΕ ....

  Ο ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑΣ ΤΟΥ ΑΤΤΙΛΑ 2, Ο Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ, ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΙΝΟΣ ΟΡΚΙΣΘΗΚΕ ? ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥ ΓΚΙΖΙΚΗ !

  ΑΝΤΙ ΝΑ ΣΥΛΛΑΒΕΙ Ο Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΤΟΝ ΠΡΟΔΟΤΗ ΓΚΙΖΙΚΗ, ΟΡΚΙΣΘΗΚΕ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!

  ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ, ΜΠΟΝΑΝΟΣ - ΑΡΑΠΑΚΗΣ - ΑΡΜΠΟΥΖΗΣ ΚΑΤΕΛΑΒΑΝ ΚΙ' ΑΛΛΑ ΑΞΙΩΜΑΤΑ ΣΤΟ ΝΑΤΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ
  ΑΥΤΟΙ ΑΘΛΙΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ !

  ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ- ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΤΩΝ 3 7 8 ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΑΤΤΙΛΑ, ΤΙΣ
  ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΤΕ ΡΕ ΚΑΘΙΚΙΑ ! ΕΠΕΙΔΗ ΕΓΡΑΦΑΝ ΟΤΙ ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΘΕ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ .

  ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ" ΜΙΛΑΣ ? ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΑΠΟΝΟΜΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΟΤΑΝ ΚΑΛΥΠΤΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ?

  ΑΝ ΣΟΥ ΒΑΣΤΑΕΙ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΕ, ΚΑΤΑΡΓΗΣΕ ΤΗΝ ΥΠ' ΑΡΙΘ. 45/ 7-3-75 ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΣΕ ΤΟΥΣ ΓΚΙΖΙΚΗ- ΜΠΟΝΑΝΟ- ΑΡΑΠΑΚΗ- ΑΡΜΠΟΥΖΗ ΚΑΙ ΤΟΝ Κ. ΚΑΡΑΜΝΛΗ Π Ρ Ο Δ Ο Τ Ε Σ !

  ΑΝΤΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΤΕ ΣΥΓΓΝΩΜΜΗΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΚΟ ΠΟΥ ΚΑΝΑΤΕ, ΛΕΤΕ ΚΑΙ ΦΑΝΦΑΡΕΣ...

  ΣΤΟΝ ΦΑΚΕΛΛΟ ΚΥΠΡΟΥ ΠΟΥ ΘΑ " ΔΗΟΣΙΕΥΣΕΤΕ" ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΥΠ' ΑΡΙΘ. 45/ 7-3-75 ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ?? ΟΧΙ ΕΤΣΙ ?

  ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ, ΚΑΝΑΤΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΜΕΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ", ΕΝΩ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ
  ΘΡΗΝΟΥΣΑΝ ΤΟΥΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΣΑΤΕ ΕΣΕΙΣ, ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΔΩΣΑΤΕ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΕΣΕΙΣ!

  Η ΚΥΠΡΟΣ ΔΕΧΤΗΚΕ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΞΗΡΑ -ΑΕΡΑ & ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΛΕΓΕΤΑΙ Π Ο Λ Ε Μ Ο Σ ΚΑΙ ΟΧΙ ΨΕΥΤΟ-ΕΙΣΒΟΛΗ ΕΤΣΙ ?

  ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΑΙΧΜΑΛΩΤΙΣΘΗΚΑΝ, ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΙ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ....ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΙ ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΟΝΟΜΑΖΕΤΕ ΕΣΕΙΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΘΙΞΕΤΕ
  ΤΟΥΣ ΑΛΗΤΕΣ- ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ.

  ΚΙ' ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ ΚΙ' ΑΠΟ ΠΑΝΩ !

  ΚΑΙ ΝΑ ΟΝΟΜΑΖΕΤΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΩΣ ....ΕΘΝΑΡΧΕΣ. ΟΥ ΝΑ ΧΑΘΕΙΤΕ !

  ΑΓΓΕΛΙΚΗ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. 838 στα περισσοτερα εχεις δικειο.εκει που διαφωνω ειναι οτι επικεντρωνεις τις ευθυνες στα τρωκτικα,στους καιροσκοπους,στους βαλτους,που εχουν την λιγοτερη,την μεγαλητερη την εχει ο πολυπαινεμενος λαος,αυτο το περιεργο συνολο που ευκολα αγετε και φερεται,πουλαει φθηνα την δυναμη του,το κουκι του,για ανωμαλους και ψυχικοαρωστους λογους,η δε φθηνια εχει πιασει πατο,με αποτελεσμα τα τελευταια χρονια να του εξαγοραζουν την ψηφο με ενα σουβλακι απολα.εδω θελω να πω οτι οι φτωχοι δικαιουνται να περνουν οτι τους δινουν χωρις προβλημα,αλλα δεν δικαιουνται να τα πληρωνουν με την ψηφο.οχι τετοια ξεφτιλα,τετοια λιγουρια δεν ταιριαζει στην ιστορια και στην γεναιοτητα αυτου του λαου,διοτι αρχιζω να πιστευω οτι η γεναιοτητα αφορουσε μονο στους κυβερνωντες και οχι τον λαο,το μπουγιο,τον οχλο,το κοπαδι,τον συρφετο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΤΟ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" ΓΙΑ ΕΣΑΣ, ΤΟ ΜΑΘΑΜΕ ΚΑΛΑ ΕΔΩ ΚΑΙ 43 ΧΡΟΝΙΑ:

  ΑΥΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΩΝ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΩΝ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΧΕΤΕ ΘΕΟΠΟΙΗΣΕΙ ΕΠΕΙΔΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΧΕΙ ΠΛΗΡΗ ΑΣΥΛΙΑ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΣΥΔΟΣΙΕΣ, ΤΙΣ ΚΛΕΨΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ ΣΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΩΝΥΜΟ ΜΕ:

  ΑΛΗΤΕΙΑ
  ΨΕΥΤΙΑ
  ΑΠΑΤΗ
  ΚΛΕΨΙΑ
  ΜΙΖΑ
  ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ
  ΔΙΑΦΘΟΡΑ
  ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ
  ΑΣΥΔΟΣΙΑ
  ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ
  ΑΔΙΚΙΑ
  ΑΝΑΡΧΙΑ
  ΟΧΛΟΚΡΑΤΙΑ
  ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ
  ΕΥΝΟΙΟΚΡΑΤΙΑ
  ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ
  ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ
  ΦΑΥΛΟΚΡΑΤΙΑ
  ΣΦΕΤΕΡΙΣΜΟΣ
  ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ
  ΑΦΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ
  ΞΕΝΟΜΑΝΙΑ
  ΑΦΙΛΟΠΑΤΡΙΑ
  ΔΟΥΛΟΠΡΕΠΕΙΑ
  ΕΘΝΙΚΗ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ
  ΠΡΟΔΟΣΙΑ

  ΕΥΕΛΠΙΣΤΩ ΠΩΣ, ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ Η ΕΛΛΗΝΙΣ ΘΕΑ ΝΕΜΕΣΙΣ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΗ ΣΤΗΝ ΓΑΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΩΣΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.

  ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΣΑΣ ΣΩΖΕΙ ΤΙΠΟΤΕ.

  ΤΟΤΕ, ΠΟΛΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΝ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΕΝΑ:

  ΝΑ ΥΠΑΡΞΗ ΕΛΕΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ.

  ΕΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ...

  ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ο προεδρος της σιωνιστικης ντεμοκρασυ μιλησε
  και τι ειπε?
  αεροπαπαρολογιες!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Εχεις δει Πακη ανθρωπους να ψαχνουν στα σκουπιδια για λιγο πεταμενο φαγητο;Χιλιαδες ειναι Πακη.Επι Δημοκρατιας γινονται αυτα Πακη.Τους λογους σου τους βγαζεις για την Καθεστωτικη Ελιτ που εσυ υπηρετεις.Ο λαος σε εχει γραμμενο Πακη οπως και ολο το σκυλολοϊ της χθεσινης ψευτογιορτης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. poso minaras einai autos o anthropos

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]