ΟΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΠ ΕΝΩ Η ΜΙΤ ΟΡΓΙΑΖΕΙ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ;




Του Παναγιώτη Αποστόλου
Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

[email protected]

www.egerssi.gr

Η ΠΡΩΤΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΟΥ ΣΚΑΕΙ ΣΤΟΝ ΣΤΕΝΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΤΗΝ ΠΙΟ ΝΕΥΡΑΛΓΙΚΗ ΤΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΝ ΕΥΠ…

ΤΑ ΗΞΕΡΑΝ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΕΣ; ΤΑ ΗΞΕΡΑΝ Ο ΝΥΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ & ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΕΥΠ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ;

ΤΑ ΗΞΕΡΕ Ο ΤΕΩΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ, ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΗΤΑΝ Ο κ. ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΟΥΜΠΑΤΗΣ;

ΕΠΑΙΞΕ ΚΑΤΙ ΜΕ ΙΡΑΝ ΚΑΙ ΡΟΥΜΠΑΤΗ;

Στην Ελλάδα η μια καταστροφή διαδέχεται την άλλη και ενώ μετά το πέρασμα της “Μήδειας” ο ελληνικός λαός περιμένει το επόμενο “χτύπημα” που θα δεχτεί από την ανυπαρξία της Κυβέρνησης, η ΝΔ έντρομη από την γενική κατακραυγή συγκαλεί την Κ.Ο. του κόμματος σε μια προσπάθεια συσπείρωσης των βουλευτών της που δέχονται ανελέητο σφυροκόπημα οργής από τους πολίτες των εκλογικών τους περιφερειών.

Ωστόσο τα δεινά σε αυτόν τον Τόπο δεν έχουν τελειωμό!

Στην εποχή λοιπόν των συνεχών καταγγελιών επωνύμων για άλλους επώνυμους περί σεξουαλικής παρενόχλησης, έρχεται την Παρασκευή το πρωί η εκκωφαντική είδηση περί υπαλλήλου της ΕΥΠ και η οποία καταγγέλλει στον εισαγγελέα σεξουαλική παρενόχληση από μεγαλοστέλεχος της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών!

Η είδηση πρωτοδημοσιεύθηκε στην έγκυρη διαδικτυακή πλατφόρμα www.dikastiko.gr και ήδη μετά από λίγες ώρες – από τη σύνταξη του παρόντος κειμένου – έχει προκαλέσει έναν ειδησεογραφικό πανικό στο διαδίκτυο. Ξεκινώντας το δημοσίευμα το σάιτ www.dikastiko.gr ως εξής:

«”Μου έκανε δώρο εσώρουχα και μια καλτσοδέτα, κι όταν αρνήθηκα μου έκανε ΕΔΕ”, λέει επωνύμως στον εισαγγελέα η υπάλληλος της ΕΥΠ επισυνάπτοντας μαρτυρίες (και) δυο συναδέλφων της…»!

Συνεχίζοντας το δημοσίευμα ως παρακάτω:

«Μακροχρόνια σεξουαλική παρενόχληση με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες από πρώην μεγαλοστέλεχος της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, καταγγέλλει επωνύμως γυναίκα – στέλεχος της ΕΥΠ που είχε υπηρετήσει σε κομβική μονάδα της χώρας, ενώπιον των δικαστικών αρχών. Με μηνυτήρια αναφορά της που κατατέθηκε ήδη στις εισαγγελικές αρχές ζητεί να διαπιστώσουν αν διαπράχθηκαν σειρά αδικημάτων για τα οποία επισυνάπτει και 3 μαρτυρίες, δυο υπαλλήλων της ΕΥΠ συναδέλφων της και ενός ακόμα προσώπου της περιοχής που υπηρετούσε όταν – φέρονται να – έγιναν όσα καταγγέλλει.

Η γυναίκα στέλεχος της ΕΥΠ βρίσκεται σε χρόνια αντιδικία με το εν λόγω πρόσωπο, καθώς όπως περιγράφει το 2018 παύτηκε από την κομβική θέση που κατείχε και τοποθετήθηκε σε θέση “ψυγείο” , ενώ κινήθηκε σε βάρος της πειθαρχική διαδικασία για σωρεία πειθαρχικών παραπτωμάτων (αναφέρεται σε πλεκτάνη), γεγονός που η ίδια αποδίδει σήμερα στην άρνησή της να ενδώσει. Μάλιστα είχε αποστείλει από τότε (Ιούλιος 2018) σχετική αναφορά στον εισαγγελέα Εφετών, χωρίς όμως τότε να αναφερθεί σε γεγονότα σεξουαλικής βίας. Μάλιστα όπως λέει , παρά τη σφοδρότητα των κατηγοριών σε βάρος της, της επιβλήθηκε η “αυστηρή” ποινή της παρακράτησης των 2/3 του μηνιαίου μισθού μου (!) για όλα αυτά τα κακουργηματικού χαρακτήρα εγκλήματα που με είχε κατηγορήσει…!

Αργότερα σύμφωνα με πληροφορίες ενημέρωσε και την μετέπειτα διοίκηση της υπηρεσίας, για όλα όσα είχε καταγγείλει και όσα ισχυρίζεται ότι έχουν συμβεί.

Η γυναίκα σπεύδει σήμερα όμως να προσθέσει τη φωνή της σε αυτές των γυναικών που καταγγέλλουν σεξουαλική βία ή παρενόχληση σε εργασιακούς χώρους, αναφέροντας μάλιστα πως η καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου και οι παροτρύνσεις να μιλήσουν όλες οι γυναίκες “μου δίνει το κουράγιο να μιλήσω και πλέον να διεκδικήσω την αποκατάστασή μου, εφόσον δεν γίνεται διαφορετικά, στα δικαστήρια”»…

Άλλο ΜΙΤ, άλλο ΕΥΠ, δυστυχώς…

Είναι βέβαια τραγικό να συμβαίνουν αυτά στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, την κύρια υπηρεσία δηλαδή, που σκοπό έχει την συγκέντρωση, επεξεργασία και διανομή πληροφοριών στα αρμόδια στελέχη και τις αρμόδιες αρχές της εκάστοτε Ελληνικής Κυβέρνησης.

Είναι τραγικό να συμβαίνουν αυτά στην ΕΥΠ, που είναι επιφορτισμένη με την εθνική ασφάλεια της Πατρίδος μας, αλλά και την αντιμετώπιση της κατασκοπευτικής, σε βάρος της δραστηριότητας των ξένων οργάνων πληροφοριών και ιδιαίτερα της Τουρκίας!

Όταν η αντίστοιχη τουρκική μυστική υπηρεσία, η ΜΙΤ, αλωνίζει την Ελλάδα αλλά και όλη την Ευρώπη, συλλέγοντας πληροφορίες που θα διευκολύνουν την προώθηση της επεκτατικής πολιτικής του ισλαμοφασίστα Τούρκου Προέδρου Ρ. Τ. Ερντογάν!

Με τελευταία αποκάλυψη της δράσης της από την ιστοσελίδα της εφημερίδας Le Parisien και στην οποία γίνεται εκτενής αναφορά του ειδικού απεσταλμένου της στο Στρασβούργο, για το πως ο Ρ. Τ. Ερντογάν μέσω της ΜΙΤ κινεί τα νήματα της τουρκικής προπαγάνδας, σε μια εποχή που στην Γαλλία θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο που επεξεργάστηκε η κυβέρνηση του Εμανουέλ Μακρόν κατά του “ισλαμικού αυτονομισμού”!

Σε αυτό το δημοσίευμα αποκαλύπτονται τουρκικά αδιαφανή ιδρύματα που δρουν στην καρδιά της ΕΕ (Στρασβούργο), όπως το Ditib Milli και το Milli Görüs!

Ο κάθε νοήμων πολίτης της Πατρίδος μας θλίβεται λοιπόν, όταν κάνει σύγκριση των εθνικών υπηρεσιών που προσφέρει η ΕΥΠ στην Ελλάδα με την αντίστοιχη της ΜΙΤ στην Τουρκία.

Ένα άρθρο, στο οποίο δεν δόθηκαν απαντήσεις…

Ωστόσο σήμερα θα ήθελα να φέρω στην μνήμη σας, άρθρο μου με τίτλο: “Ηχηρή σφαλιάρα της δικαιοσύνης στα αίσχη Ρουμπάτη στην ΕΥΠ” και το οποίο δημοσιεύθηκε στην Ελεύθερη Ώρα στις 30 Σεπτεμβρίου 2019, χωρίς να γνωρίζω αν σχετίζεται με τις καταγγελίες της υπαλλήλου της ΕΥΠ για σεξουαλική παρενόχληση από μεγαλοστέλεχος της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών!

Όμως παρουσιάζει ξεκάθαρα το τι συνέβαινε και το τι συνεχίζει να συμβαίνει στην ΕΥΠ:

Το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών με μία ιστορική του απόφαση, η οποία χαρακτηρίζεται από έγκριτους νομικούς ως “εξαιρετικά δομημένη και αιτιολογημένη”, δικαίωσε, όπως δημοσιεύεται ήδη από προχθές στα ΜΜΕ, την πρώην επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών στη Θράκη, η οποία είχε “αποκεφαλισθεί” στις 21/05/2018, με τρόπο παράνομο, καταχρηστικό και αντιδημοκρατικό για μια ευνομούμενη Πολιτεία, στο πλαίσιο μιας εσωτερικής επιχείρησης – υποτιθέμενου ελέγχου – που είχε ενορχηστρωθεί από τον τέως διοικητή της ΕΥΠ κ. Ιωάννη Ρουμπάτη.

Εις γνώση της η διοίκηση Ρουμπάτη στην ΕΥΠ, άφησε έρμαια στις ορέξεις Ερντογάν τη Θράκη μας;

Λεπτομέρειες για την εν λόγω υπόθεση είχαν διαρρεύσει εκείνη την εποχή, κυρίως στα ΜΜΕ της Θράκης, καθόσον, είχε προκαλέσει σοκ στην τοπική κοινωνία το γεγονός ότι, μετά την παύση της επικεφαλής και του υποδιοικητή της, στην τόσο κρίσιμη για τα Εθνικά μας θέματα μονάδα της ευαίσθητης αυτής περιοχής,, σχεδόν το σύνολο των επιχειρησιακών αστυνομικών, που ήταν αποσπασμένοι στην μονάδα αυτή είχαν σπεύσει να υποβάλλουν παραίτηση, διαμαρτυρόμενοι για την απαξιωτική και απαράδεκτη μεταχείρισή τους από την τότε διοίκηση της Υπηρεσίας, με αποτέλεσμα η μονάδα να τεθεί σε καθεστώς υπολειτουργίας – αφού πρώτα έκλεισε επί τριήμερο – και όλα αυτά, στην πιο νευραλγική από εθνικής απόψεως περιοχή της χώρας μας.

Εκείνη την περίοδο, δημοσιογράφοι, πολιτικοί αναλυτές και μπλόγκερς, που υπηρετούν το λειτούργημά τους και δεν υπακούν σε ξένα και εγχώρια αφεντικά, είχαν καταγγείλει ωμή παρέμβαση του κ. Ρουμπάτη στα ΜΜΕ των Αθηνών, προκειμένου η υπόθεση να αποσιωπηθεί. Στο παρασκήνιο όμως, καλά πληροφορημένες πηγές ισχυρίζονταν ή άφηναν σαφώς να εννοηθεί, ότι ο τότε διοικητής της ΕΥΠ, είχε επιδοθεί σε έναν υπόγειο και ανελέητο πόλεμο κατά της υπαλλήλου, με ψευδείς και ανυπόστατες συκοφαντίες, σε μία προσπάθεια δολοφονίας χαρακτήρα, ώστε, τυχόν αντεπιχειρήματα της, να μην τυγχάνουν ευήκοων ώτων.

Βεβαίως, κοιτάζοντας προς τα πίσω, το σχέδιο απομάκρυνσης της επικεφαλής της υπηρεσίας στη Θράκη, είχε τεθεί σε λειτουργία αρχές Μαΐου 2018, όταν ο κ. Ρουμπάτης, είχε προβεί σε κλειστή συνέντευξη Τύπου, σε εκπροσώπους ΜΜΕ της επιλογής του – και τα οποία τώρα “μούγκα στη στρούγκα” για την απόφαση του Δικαστηρίου – στη διάρκεια της οποίας είχε στοχοποιήσει την υπάλληλο, ως μέλος δικτύου ελεγχόμενου από ξένη χώρα, αποστολή του οποίου ήταν η αποδόμηση του ιδίου και της υπηρεσίας εν γένει.

Είχε κάνει μάλιστα λόγο, για συνωμοσία κατά του ιδίου και της Υπηρεσίας… Προφανώς επηρεασμένος, από υποθέσεις βιβλίων κατασκοπείας, είχε τότε κάνει λόγο για ένα δίκτυο κατασκόπων, στο οποίο εκτός από “τη γυναίκα από τη Βόρεια Ελλάδα”, που όπως αποδείχθηκε από τις καταιγιστικές εξελίξεις μετά τη συνέντευξη δεν ήταν άλλη από την επικεφαλής της υπηρεσίας στη Θράκη, είχε εμπλέξει και το γνωστό στέλεχος της ΕΥΠ, πρώην προϊστάμενο στην Διεύθυνση Κατασκοπείας της ΕΥΠ κ. Κώστα Αγγελάκη!

Ωστόσο, ο κ. Ρουμπάτης δεν αρκέστηκε στη συνέντευξη, ενώ παραδόξως, δεν έπαυσε αμέσως μετά την υπάλληλο, παρά πρώτα μεσολάβησε ένα διάστημα περίπου 15 ημερών, έως ότου η Διεύθυνση Ασφαλείας της ΕΥΠ προβεί σε σφράγιση και “έλεγχο” της μονάδας – επί τριήμερο αν είναι δυνατόν σε αυτήν την ευαίσθητη περιοχή – με μεθόδους που δεν τιμούν, ούτε τα ανθρώπινα δικαιώματα, ούτε τα δημοκρατικά ιδεώδη (κυριολεκτικά πέταξαν το προσωπικό στο παρκινγκ της μονάδας μέσα στο λιοπύρι)! Και για την ιστορία, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφαλείας, που έλαβαν μέρος στη συγκεκριμένη επιχείρηση, εξακολουθούν να υπηρετούν στην ΕΥΠ, ακόμη και σήμερα, δύο μήνες μετά την παύση του κ. Ρουμπάτη και της διοίκησης του.

Χαρακτηριστικό είναι εξάλλου ότι ορισμένες ελεγχόμενες διαρροές έκαναν λόγο ακόμη και για επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής, προς δημιουργία ντόρου και εντυπώσεων. Όπως φαίνεται, ο τέως διοικητής της υπηρεσίας είχε ανάγκη από θόρυβο, προκειμένου να ενισχύσει το σενάριο συνωμοσιολογίας και έτσι, ουδόλως υπολόγισε το εθνικό κόστος, του να συμβαίνουν όλα αυτά τα πρωτοφανή με τυμπανοκρουσίες, σε μία εθνικά ευαίσθητη περιοχή όπως είναι η Θράκη και ακόμη χειρότερα, στην καρδιά αυτής, στην Κομοτηνή, όπου, ως γνωστόν, εδρεύει το Γενικό Προξενείο της Τουρκίας.

Υπήρχαν παραλήπτες του μηνύματος;

Σε ποιον όμως ήθελε να “ακουσθεί” ο κ. Ρουμπάτης; Ποιος ή ποιοι ήταν οι παραλήπτες του μηνύματός; “Ιδού, διέλυσα τη μονάδα της Κομοτηνής και τιμώρησα παραδειγματικά τους προϊσταμένους αυτής”;

Τι ακριβώς φοβήθηκε, ή ποιοι του συνέστησαν να καταστρέψει με συνοπτικές διαδικασίες ένα σύστημα πληροφοριών, που με κόπο και θυσίες έστησαν κάποιοι ελάχιστοι υπάλληλοι και αστυνομικοί εκείνη την εποχή;

Σε μια περιοχή ευαίσθητη, που τα πάντα είχαν διαλυθεί – όπως σε όλη άλλωστε την Επικράτεια – μετά το 2009;

Για ποιο λόγο, εκτός των δύο προαναφερόμενων, οι αστυνομικοί της μονάδας που είχαν προτιμήσει την παραίτηση από το να συνεχίσουν να εργάζονται στη μονάδα με το νέο καθεστώς, τιμώντας την ΕΛ.ΑΣ. και τους εαυτούς του, στοχοποιήθηκαν και κυνηγήθηκαν από την τοπική ηγεσία της Αστυνομίας, που εξακολουθεί να μένει στη θέση της;

Τελικά, ποιους ενόχλησε η κατά κοινή παραδοχή αποτελεσματική επαγγελματική απόδοση της συγκεκριμένης μονάδας;

Η απάντηση είχε έλθει δια στόματος του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, κ. Ζειμπέκ Χουσείν, όταν ο ίδιος με περισσή αλαζονεία και ικανοποίηση, δεν δίστασε να κομπάσει δημοσίως, πως ο ίδιος είχε φροντίσει για τον αποκεφαλισμό της προϊσταμένης της υπηρεσίας στη Θράκη, διότι “πίεζε ασφυκτικά τον Μουφτή Ξάνθης”, εννοώντας τον Μετέ Αχμετ, ψευδομουφτή, όργανο της τουρκικής προπαγάνδας και αντεθνικής δραστηριότητας.

Άλλωστε, έχει αξία να υπενθυμίσουμε, πως το κλείσιμο και η απαξίωση της ΕΥΠ στη Θράκη, είχε συμπεριληφθεί ως δέσμευση στο προεκλογικό φυλλάδιο του ΣΥΡΙΖΑ, που οι μουσουλμάνοι υποψήφιοι βουλευτές το διένειμαν, στην τουρκική μάλιστα γλώσσα πριν τις εκλογές του 2015.

Πάντως, δημοσιογραφικές πηγές με ισχυρές προσβάσεις στην κυβέρνηση Τσίπρα, επιβεβαίωναν – off the record – ότι η μονάδα και η επικεφαλής αυτής είχαν από νωρίς τεθεί στο στόχαστρο του συγκεκριμένου βουλευτή, λόγω του ότι οι ενέργειές τους είχαν αποτελέσει σημαντικό ανάχωμα, ενάντια στην μέχρι τότε ανεξέλεγκτη στάση του ψευτομουφτή Ξάνθης, ο οποίος είχε στηρίξει εκλογικά τον κ. Ζειμπέκ.

Έτσι, ο κ. Ρουμπάτης, μη θέλοντας προφανώς να διακινδυνεύσει τη σχέση εμπιστοσύνης με τον τέως Πρωθυπουργό, αναζήτησε εξιλαστήρια θύματα για εντολές που ο ίδιος είχε δώσει και κατέστρωσε το σχέδιο εξόντωσης των υποτιθέμενων συνωμοτών που τον απειλούσαν…

Υπάρχουν έντιμοι λειτουργοί της Δικαιοσύνης…

Αλλά ευτυχώς, που στην Ελλάδα υπάρχουν ακόμα έντιμοι λειτουργοί της Δικαιοσύνης και αποφάσισαν δίκαια χωρίς φόβο και πάθος… Με αυτήν του την απόφαση ορόσημο, το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών έκρινε ότι ακόμα και στην ΕΥΠ, που μετά το 2009 και προκειμένου η διοίκηση να ασκήσει διώξεις σε ανεπιθύμητους υπαλλήλους, επικαλείται δήθεν το απόρρητο της υπηρεσίας για να κάνει ότι θέλει πρέπει να τηρούνται το Σύνταγμα και οι νόμοι της Πολιτείας…

Η απόφαση αυτή αποτελεί σταθμό για τα Δικαστικά χρονικά και τιμά τους Δικαστές που την έλαβαν, αλλά και την ελληνική Δικαιοσύνη γενικότερα. Και φυσικά η απόφαση αυτή είναι μια γερή “σφαλιάρα” για διοικητές ή κρατικούς λειτουργούς τύπου Ρουμπάτη…

Για την ιστορία και στο “ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ”, η ιστορική αυτή απόφαση που έλαβε χώρα κατά τη διάσκεψη του Δικαστηρίου στην Αθήνα, στις 24 Ιουλίου 2019 καταλήγει ως εξής:

Δέχεται την αίτηση.

Ακυρώνει τις υπ’αρ α) 471.3/56/655236/18.5.2018 και β) 471.3/79/657316/13.7.2018 αποφάσεις του Διοικητή της ΕΥΠ.

Αναπέμπει την υπόθεση στη Διοίκηση για νέα νόμιμη κρίση.

Διατάσσει την επιστροφή στην αιτούσα του καταβληθέντος παραβόλου και

Επιβάλλει σε βάρος του Δημοσίου της δικαστική δαπάνη της αιτούσας, που ανέρχεται στο ποσό των τετρακοσίων πενήντα τεσσάρων(454) ευρώ.

Δεν θα υπάρξει καταλογισμός ευθυνών για το Εθνικό έγκλημα στη Θράκη;

Προσωπικά, ως Έλλην Πολίτης, προτείνω εκτός από επαίνους για την κρίση αυτή των συγκεκριμένων Δικαστών τα εξής:

Να επικεντρωθούμε στην εθνική βλάβη των αποφάσεων του κ. Ρουμπάτη και της παρέας του, σε συνδυασμό με όλα όσα έχουμε αποκαλύψει από αυτό εδώ το βήμα για το κλείσιμο θέσεων και δικτύων της υπηρεσίας στο εξωτερικό ακόμη και Τουρκία…

Η σημερινή ηγεσία της ΕΥΠ, πρέπει να αποκαταστήσει άμεσα το τρωθέν κλίμα για την υπηρεσία στην περιοχή, διότι μετά από τα δραματικά τεκταινόμενα του Μαΐου του 2018, οι αστυνομικοί που υπηρετούν στην περιοχή δεν δέχονταν να αποσπασθούν εκεί, όπως μας λένε αστυνομικές πηγές από την περιοχή…

Το σφράγισμα της μονάδας εν καιρώ ειρήνης όταν ως γνωστόν η υπηρεσία δεν αναστέλλει τη λειτουργία της ούτε σε περίοδο πολέμου και την απαράδεκτη αντιμετώπιση των αστυνομικών, οι συνάδελφοί τους που είχαν δεχθεί κρούση ώστε να αποσπασθούν στην ΕΥΠ Θράκης και να τους αντικαταστήσουν, αρνούνταν μαζικά με ελάχιστες εξαιρέσεις…

Πρέπει άμεσα, η υπηρεσία να επανέλθει στο status quo ante της 21/5/2018, κάτι που πλέον προτάσσει και η Δικαστική απόφαση, αλλά και η πρόσφατη αλλαγή ηγεσίας στην υπηρεσία μετά της Εθνικές Εκλογές, που πλέον έχει υπαχθεί στον ίδιο τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, άρα ο ίδιος έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στην λειτουργία και τη δράση της υπηρεσίας και έτσι έπρεπε να κάνει…

Θα επανέλθουμε σύντομα!

Απαιτούνται απαντήσεις από Υπευθύνους…

Όλα τα παραπάνω αποκάλυπτα στις 30 Σεπτεμβρίου 2019 και απαντήσεις ποτέ δεν λάβαμε!

Όταν εμείς λοιπόν τα γράφαμε όλα αυτά από αυτό εδώ το βήμα, τότε τα συστημικά ΜΜΕ και η πολιτική ηγεσία περί άλλων τύρβαζαν…

Αποδείχθηκε όμως περίτρανα ότι ο κ. Ρουμπάτης διέλυσε μία ολόκληρη υπηρεσία στην πιο ευαίσθητη εθνικά περιοχή της Πατρίδας μας, τη Θράκη, τη στιγμή κατά την οποία οι Τούρκοι πράκτορες της περιβόητης ΜΙΤ του Ερντογάν αλωνίζουν σπιθαμή προς σπιθαμή… Και όχι μόνο αυτό, αλλά τότε στην περιβόητη συνέντευξή του στο γραφείο του, σε συγκεκριμένους και επιλεγμένους από αυτόν συστημικούς δημοσιογράφους διέσυρε και διαπόμπευσε σημαντικά στελέχη της υπηρεσίας. Εκτός της κοπέλας κ. Α. Ρ. που τότε ήταν διοικητής στην Μονάδα της Θράκης βρήκε ευκαιρία να διαπομπεύσει για μία ακόμη φορά και το έντιμο μεγαλοστέλεχος της ΕΥΠ κ. Κώστα Αγγελάκη, που όλοι πλέον γνωρίζουμε, τι τράβηξε και τι τραβάει για την στάση του, επειδή στήριξε τις εθνικές επιλογές της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή! Βέβαια εκ του αποτελέσματος οι τότε καταγγελίες Ρουμπάτη απεδείχθησαν φούσκα και κατέρρευσαν ως χάρτινος πύργος… Προφανώς στόχο είχαν να θολώσουν τα νερά σε τυχόν εναντίον του καταγγελίες…

Και αλήθεια τι έπαιξε με το Ιράν κατά την περίοδο των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ; Ήταν σε γνώση του τότε Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα και του τότε ΥΕΘΑ και συγκυβερνήτη του κ. Πάνου Καμμένου τα όποια παιχνιδάκια του κ. Ρουμπάτη με το Ιράν το οποίο η Δύση, το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ και το Ισραήλ έχουν ανοιχτή ρήξη και του έχουν επιβάλει εμπάργκο;

Το θέμα είναι τώρα μετά και τις σημερινές εξελίξεις αν όλα αυτά ήταν σε γνώση του σημερινού Διοικητή της ΕΥΠ κ. Παναγιώτη Κοντολέοντα και του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη… Τα ήξεραν λοιπόν όλα αυτά και αν τα ήξεραν τι έκαναν; Τα έστειλαν στον Εισαγγελέα ή τα συγκάλυψαν και αν ναι γιατί;

Ο κ. Τσίπρας του οποίου προσωπική επιλογή υπήρξε ο κ. Ρουμπάτης για Διοικητής της ΕΥΠ τα ήξερε όλα αυτά ή τα συγκάλυψε όπως συγκάλυψε και την περίπτωση του Πρέσβη της Βενεζουέλας;

Για να δούμε τώρα μετά από όλα αυτά τι θα κάνει ο κ. Μητσοτάκης ώστε να θωρακίσει την Ε.Υ.Π. από τις όποιες αυθαιρεσίες και την πιθανή κατάχρηση εξουσίας της ιεραρχίας εις βάρος του προσωπικού αυτής, ούτως ώστε να προχωρήσει αυτή απερίσπαστη στη δύσκολη πράγματι αποστολή της στις κρίσιμες αυτές ώρες που περνά η Πατρίδα μας!!

loading...