Ομαλά εξελίσσεται η εκλογική διαδικασία – “Άφαντα” τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών σε πολλά τμήματα

Προβλήματα στην προσέλευση των μελών των εφορευτικών επιτροπών, παρουσιάζονται σε πολλά εκλογικά τμήματα της χώρας. Επίσης μικρή καθυστέρηση στην προσέλευση δικαστικών αντιπροσώπων σε μικρότερο αριθμό τμημάτων.

Δυτική Ελλάδα

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα ξεκίνησε και συνεχίζεται η εκλογική διαδικασία στις τρεις περιφερειακές ενότητες της Δυτικής Ελλάδας, δηλαδή σε Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία.

Μικροπροβλήματα, σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξαν σε ένα εκλογικό τμήμα της Αιτωλοακαρνανίας, καθώς η ψηφοφορία ξεκίνησε με μία μικρή καθυστέρηση, επειδή άργησε να προσέλθει ο δικαστικός αντιπρόσωπος.

Επίσης, σε άλλο εκλογικό τμήμα της Αιτωλοακαρνανίας έλειπε μία κάλπη και ο δήμος αναμένεται να τοποθετήσει νέα, ενώ σε πολλά τμήματα της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας καταγράφονται απουσίες μελών των εφορευτικών επιτροπών.

Τέλος, να σημειωθεί ότι στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας λειτουργούν 1.693 εκλογικά τμήματα, στα οποία είναι εγγεγραμμένοι 690.404 εκλογείς.

Στερεά Ελλάδα

Ομαλά εξελίσσεται η εκλογική διαδικασία και στην Στερεά Ελλάδα, στα 1364 εκλογικά τμήματα των 5 νομών της Στερεάς Ελλάδας.

Σύμφωνα με τους δικαστικούς αντιπροσώπους και των 5 εκλογικών περιφερειών (Φθιώτιδα, Εύβοια, Φωκίδα, Ευρυτανία και Βοιωτία) δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα, ωστόσο από τους πολίτες εκφράζονται διάφορες απορίες επί της εκλογικής διαδικασίας.

Μικρά προβλήματα παρατηρούνται, κυρίως στην Εύβοια, σχετικά με την προσέλευση των μελών των εφορευτικών επιτροπών χωρίς, ωστόσο, μέχρι στιγμής, να δημιουργείται κάποιο σημαντικό ή σοβαρό πρόβλημα στην εξέλιξη της εκλογικής διαδικασίας.

Δυτική Μακεδονία

Ομαλά ξεκίνησε η εκλογική διαδικασία στα 1.525 εκλογικά τμήματα της εκλογικής περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Οι δικαστικοί αντιπρόσωποι και οι γραμματείς ήταν κανονικά στις θέσεις τους, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, σε πολλά εκλογικά τμήματα σε όλη την έκταση της περιφέρειας δεν έχουν προσέλθει τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών. Ο αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Στέφανος Μπίρος μίλησε για «ένα γνωστό φαινόμενο» που αντιμετωπίζεται σε κάθε εκλογική αναμέτρηση και οφείλεται στο γεγονός ότι «τα μέλη δεν λαμβάνουν καμία εκλογική αποζημίωση».

Στην ΠΕ Κοζάνης σε ορισμένες περιπτώσεις που οι αίθουσες όπου θα διεξαγόταν η ψηφοφορία ήταν μικρές, χρειάστηκε να γίνουν κατατμήσεις και οι δυο κάλπες να μεταφερθούν σε διπλανούς χώρους προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλότητα της ψηφοφορίας. Όπως ανέφερε η εφέτης, Έφη Μπράμη, υπεύθυνη για τους δικαστικούς αντιπροσώπους και τη διαδικασία της ΠΕ Κοζάνης μετά τις αναφορές των δικαστικών αντιπροσώπων, «χρειάστηκε σε περίπου έξι περιπτώσεις «να μεταφερθούν οι δύο κάλπες σε διπλανές αίθουσες προκειμένου να εξασφαλιστούν οι καλύτερες προϋποθέσεις τόσο στην άσκηση του εκλογικού δικαιώματος των πολιτών όσο και της ασφαλούς εκλογικής διαδικασίας». Όλα έγιναν αργά χθες το βράδυ, ορίσθηκαν άμεσα οι δικαστικοί αντιπρόσωποι με τους γραμματείς τους και σήμερα η εκλογική διαδικασία εξελίσσεται χωρίς πρόβλημα.

Ήπειρος

Χωρίς προβλήματα ξεκίνησε στις 7 το πρωί η εκλογική διαδικασία και στους 4 Νομούς της Ηπείρου, με τα εκλογικά τμήματα να είναι περισσότερα σε αυτήν την αναμέτρηση. Σε ανάρτησή της η υφυπουργός Παιδείας Μερόπη Τζούφη, αναφέρει: « Οι Αυτοδιοικητικές εκλογές της 26ης Μαΐου θα γίνουν για πρώτη φορά με το σύστημα της απλής αναλογικής, σηματοδοτώντας μια νέα εποχή για την Αυτοδιοίκηση, τη δημοκρατία και την συμμετοχή των πολιτών».

Στον Νομό Ιωαννίνων υπάρχουν 506 εκλογικά τμήματα. Από αυτά, τα 293 θα λειτουργήσουν ως διπλά εκλογικά τμήματα, με ενιαίο αριθμό και ένδειξη Α για εκείνα στα οποία οι πολίτες θα ψηφίσουν για Ευρωεκλογές και Περιφερειακές εκλογές, ενώ με ένδειξη Β, για την διαδικασία των Δημοτικών και Κοινοτικών εκλογών. Στους 18 Δήμους της Ηπείρου, διεκδικούν την ψήφο των πολιτών 80 συνδυασμοί, ενώ για την Περιφέρεια είναι 8 οι υποψήφιοι.

Ρέθυμνο

Με σύμμαχο τον καλό καιρό διεξάγεται από το πρωί η εκλογική διαδικασία στο Ρέθυμνο στα 216 εκλογικά τμήματα τα οποία λειτουργούν σε 337 αίθουσες.

Η Προσέλευση των εκλογέων ψηφοφόρων, βρίσκεται ακόμη σε χαμηλή πυκνότητα και όπως συνηθίζεται θα αρχίσει να αυξάνεται προς τις μεσημβρινές ώρες.

Στους εκλογικούς καταλόγους βρίσκονται 72631 εκλογείς οι οποίοι κλήθηκαν να βρεθούν σήμερα μπροστά σε τέσσερεις διαφορετικές κάλπες για Ευρωβουλή, Περιφέρεια, τους πέντε δήμους του νομού και τις τοπικές κοινότητες.

Προβλήματα με δικαστικούς αντιπροσώπους και μέλη εφορευτικών επιτροπών δεν έχουν αναφερθεί, πλήν ορισμένων καθυστερήσεων στις προσελεύσεις οι οποίες δε δημιούργησαν προβλήματα. Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ ΜΠΕ η αντιπερειφεριάρχης Μαίρη Λιονή, υπάρχει συνεχής ενημέρωση για τη διαδικασία, όλα κυλούν ομαλά και το μόνο που μπορεί να παρουσιασθεί είναι το βράδυ κάποια καθυστέρηση στα αποτελέσματα λόγω των πολλών τμημάτων και καλπών. Τα στελέχη της περιφέρειας βρίσκονται εν εγρηγόρση και σε κυκλικές βάρδιες, όπως ανέφερε η κα Λιονή, για την πλήρη κάλυψη των όποιων αναγκών ή την επίλυση προβλημάτων εαν χρειασθεί.

Πηγή: ΑΜΠΕ

loading...

3 thoughts on “Ομαλά εξελίσσεται η εκλογική διαδικασία – “Άφαντα” τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών σε πολλά τμήματα

  1. Σε περιμένω να `ρθεις και πάλι
    Μαζί να φτιάξουμε μια Ελλάδα μεγάλη
    Να `ρθεις σαν άνοιξη να διώξεις τα χιόνια
    Να τραγουδούν στα δέντρα πάλι τ’ αηδόνια

    Ο ουρανός θα `ναι γαλάζιος και πάλι
    Απ’ το βοριά ως το πιο νότιο ακρογιάλι
    Και στην ψυχή μας θα υπάρχει γαλήνη
    Γιατί η καρδιά αγάπη μέσα της κλείνει

    Σε περιμένω να `ρθεις και πάλι
    Μαζί να φτιάξουμε μια Ελλάδα μεγάλη
    Μαζί να γράψουμε λαμπρή ιστορία
    Ζήτω η Ελλάδα
    Ζήτω η θρησκεία
    Ζήτω η Νέα Δημοκρατία

    Εμείς το μίσος την κακία ξεχνάμε
    Και το συμφέρον όλων πάντα κοιτάμε
    Για εμάς τα χρώματα δεν έχουν αξία
    Γιατί πιστεύουμε πατρίδα θρησκεία

  2. Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ Και Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΝΤΙΣΗ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΛΙ. ΕΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΥΤΑ ΤΑ 2 Η ΕΛΛΑΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΜΕΓΑΛΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΞΥΠΝΑ ΞΥΠΝΑ ΜΑΛΑΚΑ ΟΡΘΟΔΩΞΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  3. ελα ελα τωρα… αντε βγαλε την μαυριδερην ποσθην απο το ορθον σου σκουπισου πληρωσε τον μουχταρ γιατι ξερεις αυτοι αμα τον ριξεις σε τετοια θεματα οπως π.χ τωρα που σε 'ξματιασε'' θα σου συντριψει το κεφαλι….αντε και κυττα να αεριστεις μερικες φορες να εκτιναχθουν τα σπερματα απο τα περικλανιδια σου…

Comments are closed.