Οι ΗΠΑ προτρέπουν την Ουκρανία να… χτυπήσει την Κριμαία αλλά δεν θα την καταλάβουν – Η Ρωσία θα καταστρέψει τα δυτικά όπλα

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg τόνισε ότι το ΝΑΤΟ πρέπει να κάνει ότι καλύτερο μπορεί για να αποτρέψει τη νίκη της Ρωσίας στην Ουκρανία… η οποία δυστυχώς για την Δύση είναι αναπόφευκτη….η Ρωσία θα κερδίσει στην Ουκρανία

Ενώ η προέλαση των ρωσικών δυνάμεων είναι γεγονός μετά την μεγάλη νίκη κατάληψης του Soledar μιας πόλης βόρεια του Donetsk ενώ είναι θέμα χρόνου να πέσει και το Bakhmut… αποδεικνύεται… ότι ο πόλεμος της Ρωσίας είναι με τις ΗΠΑ… και όχι την Ουκρανία.
Οι αμερικανοί σχεδιάζουν την πολιτική της Ουκρανίας, ο Zelensky είναι μαριονέτα, τον χρησιμοποιούν για να καταστήσουν πιο αδύναμη την Ρωσία… αλλά αυτός ο σχεδιασμός με στρατιωτικούς και οικονομικούς όρους απέτυχε…

Οι αμερικανοί προτρέπουν την Ουκρανία να χτυπήσει την Κριμαία… αλλά όχι να την καταλάβουν

Η κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Biden τείνει να πιστεύει ότι ο ουκρανικός στρατός θα πρέπει να είναι σε θέση να χτυπήσει το έδαφος της Κριμαίας, εξασφαλίζοντας έτσι μια καλύτερη θέση ανέφεραν οι New York Times.
Στο δημοσίευμα σημειώνεται ότι από την έναρξη της ρωσικής ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, οι αμερικανικές αρχές τήρησαν «σκληρή γραμμή… αρνούμενη να παράσχουν στο Κίεβο όπλα για χτυπήματα στη χερσόνησο της Κριμαίας».
Τώρα αυτή η θέση αρχίζει να γίνεται πιο ελαστική.
Σύμφωνα με πηγές η κυβέρνηση Biden, μετά από συζητήσεις με Ουκρανούς αξιωματούχους, «αρχίζει να κλίνει προς την πιθανότητα ότι το Κίεβο μπορεί να χρειαστεί» κεφάλαια για να χτυπήσει στην Κριμαία, «ακόμη κι αν μια τέτοια κίνηση αυξάνει τον κίνδυνο κλιμάκωσης».
Το θέμα αυτό, σύμφωνα με τους New York Times, τέθηκε πρόσφατα σε συναντήσεις στον Λευκό Οίκο.
H αλλαγή στρατηγικής των αμερικανών σημειώθηκε γιατί αναλύοντας τα δεδομένα οι ΗΠΑ συνειδητοποίησαν ότι εάν ο ουκρανικός στρατός μπορέσει να δείξει στη Ρωσία την πιθανή ευπάθεια του ελέγχου της στην Κριμαία, αυτό θα ενισχύσει τη θέση των Ουκρανών σε οποιεσδήποτε μελλοντικές διαπραγματεύσεις.
Η κυβέρνηση Biden δεν θεωρεί πιθανό η Κριμαία να τεθεί υπό τον έλεγχο των ουκρανικών αρχών ως αποτέλεσμα της στρατιωτικής κατάληψης της χερσονήσου.

Μετά το πραξικόπημα στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2014, οι αρχές της Κριμαίας και της Σεβαστούπολης διεξήγαγαν δημοψήφισμα για την επανένωση με τη Ρωσία.
Πάνω από το 80% όσων είχαν δικαίωμα ψήφου συμμετείχαν σε αυτήν, το 96,7% και το 95,6% των κατοίκων της Κριμαίας και της Σεβαστούπολης, αντίστοιχα, τάχθηκαν υπέρ της επανένωσης.
Στις 18 Μαρτίου 2014, ο Ρώσος πρόεδρος Putin υπέγραψε συμφωνία για την ένταξη της Δημοκρατίας της Κριμαίας και της Σεβαστούπολης στη Ρωσία και στις 21 Μαρτίου 2014 επικυρώθηκε από την Ομοσπονδιακή Συνέλευση.
Παρά τα πειστικά αποτελέσματα του δημοψηφίσματος, η Ουκρανία αρνήθηκε να αναγνωρίσει τη χερσόνησο της Κριμαίας ως μέρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Οι δηλώσεις Lavrov… ταρακούνησαν την Δύση

Ο ρώσος υπουργός εξωτερικών Lavrov σε συνέντευξη Τύπου σχετικά με τα αποτελέσματα των δραστηριοτήτων της ρωσικής διπλωματίας το 2022 είπε:
«Όπως ο Ναπολέων κινητοποίησε σχεδόν όλη την Ευρώπη εναντίον της Ρωσικής Αυτοκρατορίας, όπως ο Χίτλερ κινητοποίησε και κατέλαβε τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες και έστρεψε εναντίον της Σοβιετικής Ένωσης, τώρα οι Ηνωμένες Πολιτείες οργάνωσαν έναν συνασπισμό σχεδόν όλων των Ευρωπαίων, μελών του ΝΑΤΟ και όχι μόνο, και μέσω της Ουκρανίας, μέσω ενός πληρεξούσιου, διεξάγουν πόλεμο εναντίον της χώρας μας με το ίδιο καθήκον – την τελική λύση του «ρωσικού ζητήματος».
Για τους δυτικούς η Ρωσία πρέπει να υποστεί μια στρατηγική ήττα».

Σημείωσε επίσης ότι τα γεγονότα στην Ουκρανία είναι «το αποτέλεσμα της πολυετούς προετοιμασίας των Ηνωμένων Πολιτειών και των δορυφόρων τους για την έναρξη ενός παγκόσμιου υβριδικού πολέμου κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας»

Η Ρωσία καταστρώνει σχέδιο να καταστρέψει τα δυτικά όπλα

Ο ρωσικός στρατός θα καταστρέψει όλα τα όπλα που στέλνουν οι δυτικές χώρες στα ουκρανικά στρατεύματα.
«Θα πρέπει να γίνει προφανές σε όλους: ανεξάρτητα από τα όπλα που προμηθεύουν οι Αμερικανοί ή το ΝΑΤΟ στο καθεστώς του Ουκρανού Προέδρου Zelensky, εμείς θα τα καταστρέψουμε ανέφερε ρώσος αξιωματούχος.
Η εμφάνιση τανκς με ναζιστικά σύμβολα στο έδαφος της πρώην Σοβιετικής Ένωσης στοχεύει κατηγορηματικά στην ανατροπή του νεοναζιστικού καθεστώτος στην Ουκρανία και στη δημιουργία κανονικών συνθηκών στην περιοχή για σχέσεις καλής γειτονίας μεταξύ των λαών, όπως παλιά».

Οι προμήθειες νέων όπλων στην Ουκρανία, είτε από τις ΗΠΑ είτε από άλλες χώρες του ΝΑΤΟ, θα οδηγήσουν μόνο σε αύξηση των απωλειών στον άμαχο πληθυσμό, θα δημιουργήσει πρόσθετες δυσκολίες στην Ουκρανία».
Η Δύση πρέπει να καταλάβει ότι το ΝΑΤΟ είναι αδύνατο να κερδίσει την Ρωσία…

Προωθούνται οι δυνάμεις της Wagner στο Donbass

Ολοένα και βαθύτερα στην επαρχία του Donetsk προωθούνται οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις, με τον Yevgeny Prigozhin επικεφαλής της ρωσικής ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας Wagner, να υποστηρίζει πως οι δυνάμεις του κατάφεραν να θέσουν υπό τον έλεγχο τους τον οικισμό Klescheevka, ένα σημαντικό προάστιο της πόλης Bakhmut, η οποία θεωρείται «κλειδί» για την εξέλιξη του πολέμου σε όλη την περιοχή του Donbass.
«Μπορούμε με ασφάλεια να πούμε ότι ο οικισμός Klescheevka, που είναι ένα από τα σημαντικά προάστια του Bakhmut έχει τεθεί πλήρως υπό τον έλεγχο των μονάδων Wagner PMC.
O εχθρός αντιστέκεται σε κάθε μέτρο του εδάφους.
Σε αντίθεση με διάφορες πληροφορίες ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας (AFU) φεύγουν από το Bakhmut, αυτό δεν συμβαίνει» υποστήριξε ο Prighozin.

Jens Stoltenberg (ΝΑΤΟ): Θα στείλουμε τανκς στην Ουκρανία

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg δήλωσε στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός ότι οι χώρες μέλη του ΝΑΤΟ διεξάγουν διαβουλεύσεις για την αποστολή τανκς και άλλων προηγμένων οπλικών συστημάτων στην Ουκρανία.
Οι διαβουλεύσεις μεταξύ των συμμάχων για την προμήθεια αρμάτων μάχης στην Ουκρανία συνεχίζονται.
Τόνισε επίσης ότι η Ουκρανία χρειάζεται όχι μόνο άρματα μάχης, αλλά και περισσότερα συστήματα αεράμυνας και ανταλλακτικά, πυρομαχικά και συντήρηση του εξοπλισμού που είχε ήδη παρασχεθεί.

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg τόνισε ότι το ΝΑΤΟ πρέπει να κάνει ότι καλύτερο μπορεί για να αποτρέψει τη νίκη της Ρωσίας στην Ουκρανία… η οποία δυστυχώς για την Δύση είναι αναπόφευκτη….η Ρωσία θα κερδίσει στην Ουκρανία

Ο Jens Stoltenberg τόνισε ότι τώρα είναι μια “κομβική στιγμή” της σύγκρουσης και οι προοπτικές ειρηνευτικών συνομιλιών εξαρτώνται από τις στρατιωτικές προμήθειες του ΝΑΤΟ.

Καθώς ο Jens Stoltenberg μιλούσε στο Νταβός, η Σύνοδος των Αρχηγών Άμυνας του ΝΑΤΟ πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες στις 18-19 Ιανουαρίου για να συζητηθούν οι εχθροπραξίες στην Ουκρανία, η στρατιωτική βοήθεια του ΝΑΤΟ και να αναλυθούν τα πρώτα συμπεράσματα της σύγκρουσης.
Η σύνοδος είναι ένα προοίμιο της συνάντησης της Ομάδας Επαφής για την Άμυνα της Ουκρανίας στην αεροπορική βάση Ramstein στη Γερμανία στις 20 Ιανουαρίου, όπου οι χώρες μέλη του ΝΑΤΟ πρόκειται να δεσμευτούν για περισσότερες στρατιωτικές προμήθειες για τις ουκρανικές δυνάμεις το 2023.

Η Κριμαία

Η Δύση προμηθεύει όπλα στην Ουκρανία

www.bankingnews.gr

loading...