Το Ευαγγέλιο που θα «ρίξει» τον Χριστιανισμό

Ένα δερματόδετο θρησκευτικό κείμενο που πιστεύεται πως χρονολογείται από τον 5ο αιώνα αλλά ανακαλύφθηκε μόλις πριν από 12 χρόνια θα…

προκαλέσει την κατάρρευση του Χριστιανισμού σε όλο τον κόσμο, υποστηρίζει το Ιράν.Το βιβλίο, γραμμένο σε δέρμα ζώου, αναφέρει, σύμφωνα με τον ιρανικό Τύπο, πως ο Ιησούς δεν σταυρώθηκε ποτέ και πως ο ίδιος προέβλεψε την έλευση του προφήτη Μωάμεθ.

Γραμμένο σε αραμαϊκή διάλεκτο, το Ευαγγέλιο προβλέπει ακόμα και την έλευση του τελευταίου ισλαμιστή μεσσία, αναφέρει το ιρανικό ρεπορτάζ.

Οι τουρκικές αρχές εκτιμούν πως μπορεί να είναι αυθεντική εκδοχή του Ευαγγελίου του Βαρνάβα, και ο ιρανικός Τύπος αναφέρει πως το περιεχόμενό του θα προκαλέσει την κατάρρευση του Χριστιανισμού αποδεικνύοντας πως το Ισλάμ είναι η τελική και σωστή θρησκεία.

Ορισμένοι απορρίπτουν τους ιρανικούς ισχυρισμούς κάνοντας λόγο για αστεία αντί-χριστιανική προπαγάνδα.

Το ιρανικό Basij Press υποστηρίζει πως στο κεφάλαιο 41 το Ευαγγέλιο γράφει: «Ο Θεός κρύφτηκε όταν ο Αρχάγγελος Μιχαήλ έδιωξε τον Αδάμ και την Εύα από τον παράδεισο και όταν ο Αδάμ γύρισε, είδε στην κορυφή της πύλης του παραδείσου έλεγε «La elah ela Allah, Mohamad rasool Allah»» δηλαδή «ο Αλλάχ είναι ο μόνος Θεός και ο Μωάμεθ ο Προφήτης του».

Οι τουρκικές αρχές κατέσχεσαν το κείμενο το 2000, σε μία επιχείρηση κατά σπείρας που κατηγορείται για λαθρεμπόριο αρχαιοτήτων, παράνομες εκσκαφές και κατοχή εκρηκτικών.

Αλλά το εύρημα πήρε νέες διαστάσεις το φετινό Φεβρουάριο, όταν αναφέρθηκε πως το Βατικανό διατύπωσε επίσημο αίτημα να δει το βιβλίο. Δεν είναι γνωστό αν το αίτημα έγινε δεκτό.

Το Basij αναφέρει πως η ανακάλυψη είναι τόσο τεράστια που θα ταρακουνήσει τη διεθνή πολιτική. «Η ανακάλυψη του αυθεντικού Ευαγγελίου του Βαρνάβα θα υπονομεύσει τη Χριστιανική Εκκλησία και την εξουσία της και θα φέρει επανάσταση στη θρησκεία σε όλο τον κόσμο», αναφέρει.

loading...

16 thoughts on “Το Ευαγγέλιο που θα «ρίξει» τον Χριστιανισμό

  1. τακης κοκκινης
    αλεξης τσιπρας χαρηκα ιερα μονη σταυρωνικοιτα

  2. ναι ειχαμε αγωνοια ποιος θα γραψει καποιο ευαγγελιο (δικο του) για να μας καταστρεψει..ρε αντε ουστ

  3. ΕΣΥ ΠΑΝΙΒΛΑΚΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΡΣ ΣΟΥ….

  4. Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΠΕΣΕΙ.ΑΠΛΑ ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΕΟΤΑΞΙΚΗ ΟΥΤΕ ΜΑΣΩΝΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ.ΟΣΤΙΣ ΘΕΛΕΙ ΟΠΙΣΩ ΜΟΥ ΕΛΘΕΙΝ ΕΙΠΕ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΑΣ.ΟΥΤΕ ΜΕ ΣΠΑΘΙ ΚΑΙ ΦΟΝΟΥΣ ΟΠΩΣ ΟΙ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ,ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΒΙΑ ΟΠΩΣ ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΛΕΣ ΔΗΓΘΕΝ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΙΡΕΣΕΙΣ.Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ.ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΗΘΙΝΟ ΜΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ?ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΝΕΙΣ..

  5. 5,53
    Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ

    Εαν φιλε μου είχες γεννηθεί σε μουσουλμανικη ή ινδουιστική χώρα
    θα έλεγες τα ίδια;
    Οχι βεβαια.
    Αυτοαποκαλείσαι "ορθόδοξος"!
    Θαυμάζω την ταπεινότητά σου!
    Οι "ορθόδοξοι" είναι 150 εκατ. όλοι κι όλοι.
    Δηλαδή το 2,5% των ανθρώπων.
    Όλοι οι άλλοι, τα 6,5 δισ. των κατοίκων της γης τι είναι;
    Λαθόδοξοι;

    Στο κατηχητικό τα έμαθες αυτά;

  6. Αυτός τα έμαθε στο κατηχητικό αλλά ΕΣΥ είσαι άσχετος. Πριν γράψεις κάτι ξεστραβώσου, έστω και στη ΒΙΚΗΠΑΙΔΕΙΑ και μάθε πως "Ο Χριστιανισμός είναι η πρώτη Θρησκεία στον κόσμο με 2,4 ΔΙΣ πιστούς, το ένα τρίτο της ανθρωπότητας".

  7. Μάθετε, ο'τι οι Μασόνοι είναι μόνο Χριστιανοί και όχι Ισλαμιστές,

  8. Ναι μάλιστα. Το άλλο σας το 'πα; Έχω ένα δερματόδετο βιβλίο του 5ου αιώνα στο σπίτι μου γραμμένο σε αραμαϊκή γλώσσα που λέει ότι ο Μωάμεθ είχε παραδεχτεί πως είναι ένας απλός άνθρωπος και ότι ο Χριστός είναι ο αληθινός Θεάνθρωπος που ήρθε από αγάπη στη γη να σώσει τους ανθρώπους από την αμαρτία και το θάνατο της ψυχής. Παραδέχθηκε μάλιστα ότι κακώς οι οπαδοί του οι μουσουλμάνοι τον έκαναν ηγέτη θρησκείας ενώ δεν είχε τις ικανότητες που έχει ο Χριστός κι ότι όπου να 'ναι θα καταρρεύσει η μουσουλμανική θρησκεία και θα επικρατήσει μόνο ο Χριστιανισμός.

  9. ….αλλά ΕΣΥ είσαι άσχετος,…..ξεστραβώσου..

    Ευχαριστώ ευγενικέ μου άνθρωπε.
    Διάβασε προσεκτικά το σχόλιο και την απάντησή μου.
    Ο φανατισμός θολώνει την σκέψη,
    παράγει μίσος.

  10. ΜΗΝ ΤΟΝ ΠΑΡΕΞΗΓΕΙΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ
    ΑΝΗΣΥΧΕΙ ΜΗΠΩΣ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΧΑΣΕΙ ΤΟ ΨΩΜΙ ΤΟΥ.

  11. Ασε τα παραμύθια και ξεστραβώσου. Για τον βοηθό σου 7:43 πέστου να ψάξει στη δική του στάνη.

  12. ΕΛΑ ΣΚΥΦΤΕ ΟΥΛΟΙ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕΤΕ ΓΕΛΟΙΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΑΑ
    ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟ ΟΠΙΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ…ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΩΣ ΘΛΙΒΕΡΟ.!!!!!!

  13. anonyme, diavase prosrktika to sxolio tou 6.13. Milaei mono gia orthodoksia kai oxi gia to xristianismo genika.

  14. I Apokalypsi tou Ioanni milaei kathara gia psedoprofites kai tin plani stin opoia tha pesoun oi anthropoi kata to telos tou kosmou.Opoiosdipote polemaei to Xristo,eite islamistis, eire sionistis, eite atheos einai me to meros tou antixristoy.Episis einai aparadekto gia tous opadous tou islam oi opoioi den exoun idea gia to Xristo, na ypodeiknyoun stous xristianous to ti kai pos na pistepsoun.Poioi polemoun to Xristo emmesa i amesa?Aftoi einai oi antixristoi kai oi psevdoprofites mexri na erthei o telikos antixristos.

  15. ——————
    https://youtu.be/GOrbwZmJ5Fs
    ————————-
    Γ.ΦΟΥΡΑΚΗΣ………Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ 12ΘΕΟΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ………..
    ''ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΛΑΤΡΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΙΝΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΟΝΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ''!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Comments are closed.