ΜΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΨΥΧΟΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤOΥ OΡΘOΔOΞOΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥ

(Φίλοι Ι.Μ. Αγ. Σκέπης Πάνιον Όρος)

1) Διαβάζετε Καινή Διαθήκη, Πατερικά βιβλία, βίους Αγίων, και μέσα από αυτά τα ιερά κείμενα αγωνίζεστε να φωτιστείτε και να διορθωθείτε

εσωτερικά και εξωτερικά.

2) Αποφεύγετε να κάνετε αμαρτίες, πνευ­ματικές και σωματικές, γιατί η αμαρτία είναι η κυριώτερη αιτία των ασθενειών.

3) Κάνετε το καλό, όπου μπορείτε, συγχωρώντας τούς εχθρούς σας καί διώξτε από μέσα σας και από έξω την κακία, τον εγωϊσμό, την πονηρία, το θυμό, την κατάκριση, τη ζήλεια, τη φιλαργυρία, την πλεονεξία, το μοντερισμό, την απληστία και την αισχρή επιθυμία.

4) Έχετε ΟΡΘΟΔΟΞΗ Πίστη και αγνή μεγάλη αγάπη στον Θεόν και στον πλησίον, ελπίδα, ταπείνωση, υπομονή, εγκράτεια, αγνότητα, απλότητα, σεμνότητα, πραότητα, φιλανθρωπία και καλλιεργείτε όλες τις αρετές καταπολεμώντας τα πάθη σας.

5) ΝΗΣΤΕΥΕΤΕ όλες τις νηστείες της Ορθοδοξίας μας. Εξομο­λογείστε καθαρά καί εκκλησιάζεστε συχνά και κανονικά χωρίς μάσκες καί προφυλάξεις μέσα στο Ναό. Κοινωνάτε,αφού προετοιμαστείτε επιμελώς.

ΚΑΘΕ ΠΡΩΙ:

6) Κάνετε θερμή καθαρή ταπεινή προσευχή, ευχαριστώντας πρώτα τον Θεόν, και μετά ζητώντας συγχώρεση, έλεος και βοήθεια από τον Τριαδικόν μας Θεόν, την Παναγία και τους Αγίους της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας.

7) Πίνετε Άγιο Ευχέλαιο (εφ’ όσον δεν κάνετε μεγάλες αμαρ­τίες). Τρώτε αντίδωρο, πίνετε αγιασμό ή αγιάσματα Αγίων, ή λαδάκι Αγίου ή σταυρώνεστε με αυτά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ





loading...