Η ΛΕΟΝΤΗ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΛΕΟΝΤΕΙΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ

Τη Δευτέρα το απόγευμα στις 29 Ιανουαρίου 1996 , ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης στις προγραμματικές του δηλώσεις στη Βουλή, με στομφώδες ύφος στέλνει μήνυμα προς την Τουρκία, ότι
«σε οποιαδήποτε πρόκληση η Ελλάδα θα αντιδράσει άμεσα και δυναμικά».
Μετά από μερικές μέρες καταλήγει όχι μόνο να μην αντιδρά δυναμικά, αλλά να συμφωνεί να υποσταλεί η Σημαία από τα Ίμια (ο πιο τολμηρός κ. Πάγκαλος ήλπιζε να την πάρει ο αέρας). Ολοκληρώνει μάλιστα την πλήρη στροφή του με την ιστορική φράση:

«Θέλω να ευχαριστήσω την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών για την πρωτοβουλία και την βοήθειά τους».
Σήμερα ο λαλίστατος υπουργός άμυνας κ. Καμμένος προσπαθεί να μας πείσει (επαναλαμβάνοντάς το σε κάθε ευκαιρία), ότι όσο αυτός είναι υπουργός άμυνας και πρωθυπουργός ο κ. Τσίπρας, δεν θα ξαναδούμε νέα Ίμια. Διατείνεται μάλιστα ότι εάν τουρκικό πλοίο παραβιάσει τα θαλάσσια σύνορά μας (ελπίζουμε να έμαθε και ο κ. Τσίπρας ότι υπάρχουν), τότε το πλοίο θα παρακολουθείται (sic)! Και εάν πατήσουν σε νησί μας θα αντιδράσει δυναμικά!
Ο κ. Tσίπρας αναφερόμενος στις Τουρκικές προκλήσεις δηλώνει χωρίς να καταλαβαίνει τι λέει ότι: «Αποτελεσματικός σκύλος δεν είναι αυτός που γαβγίζει. …». Η δήλωση αυτή πέραν του αδόκιμου ύφους για ένα πρωθυπουργό, έχει και μεγάλες λογικές αντιφάσεις , πέραν του ότι τόσο καιρό κωφεύει στους λεονταρισμούς (ή στις υλακές) Καμμένου, και ακολουθεί μία παθητική πολιτική κατευνασμού σε όλα τα επίπεδα.
Από την άλλη πλευρά ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ασυγκράτητος κι αυτός βασανίζει το διεθνές δίκαιο αναφέροντας το σε όλες τις περιπτώσεις και σε κάθε αποστροφή του λόγου του, ως την πλέον ανώδυνη και ασφαλή γι αυτόν πολιτική θέση.
Πέραν τούτου φαντασιώνεται φωναχτά περί της υπόστασης του «Έλληνα - Ευρωπαίου στρατιώτη που θα δώσει και την ζωή του για να προστατεύσει όχι μόνο τα Ελληνικά αλλά τα Ευρωπαϊκά σύνορα, ως θεματοφύλακας των συνόρων, ως θεματοφύλακας της εδαφικής ακεραιότητας και της εθνικής κυριαρχίας, που είναι σύνορα, έδαφος και κυριαρχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης». Και καταλήγει σε μια μεγαλόστομη και ιδιαιτέρως τηλεοπτική επωδό πρόσκληση/ πρόκληση προς τον αντίπαλο: «Μολών λαβέ»!!
Αγαπητοί κύριοι τα ζωτικά εθνικά συμφέροντα δεν εξυπηρετούνται με μεγαλοστομίες, παλληκαρισμούς, μικροπολιτικές, εξυπνακισμούς, και επικοινωνιακά τρυκ. Ούτε το ηθικό σφυρηλατείται με απλοϊκές ατάκες και ευκαιριακούς ιστορικούς αναχρονισμούς.
Μία συνεπής υψηλή στρατηγική χρειάζεται σύνεση, ψυχραιμία, τόλμη, λιτότητα και σταθερότητα έκφρασης, μεθοδική και διαρκή προετοιμασία, σμιλεμένο χαλύβδινο ηθικό και σύμπνοια Κυβέρνησης, Λαού και Ενόπλων Δυνάμεων.
Για να τα επιτύχετε όλα αυτά σας προτρέπω να λέτε λιγότερα και να πράττετε με σύνεση τα δεόντα για να καλύψετε τις απαιτήσεις της λεοντής που ενδύεστε, γιατί όπως και στο παρελθόν βιώσαμε τόσο οδυνηρά, θα καταλήξετε να παρακαλάτε κάποιον άλλον για να μας σώσει, πράγμα που απευχόμαστε!
Γράψτε το Σχόλιο σας
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]