Ν. Πατρούσεφ: Η Ρωσία πολεμά τώρα το ΝΑΤΟ στην Ουκρανία

 

Σκοπός της Δύσης είναι να διαλύσει τη Ρωσία, ισχυρίστηκε ο στενός συνεργάτης του Πούτιν, Νικολάι Πατρούσεφ

Ένας από τους στενότερους συνεργάτες του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε την Τρίτη ότι η Ρωσία μάχεται τώρα κατά της στρατιωτικής συμμαχίας του ΝΑΤΟ, που τελεί υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, στην Ουκρανία και ότι η Δύση προσπαθεί να διαλύσει τη Ρωσία και εν τέλει να την εξαφανίσει από τον πολιτικό χάρτη του κόσμου.

«Τα γεγονότα στην Ουκρανία δεν είναι μια σύγκρουση μεταξύ της Μόσχας και του Κιέβου –είναι μια στρατιωτική αντιπαράθεση μεταξύ της Ρωσίας και του ΝΑΤΟ και πάνω από όλα των ΗΠΑ και της Βρετανίας», δήλωσε ο γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας Νικολάι Πατρούσεφ.

«Τα σχέδια των Δυτικών είναι να συνεχίσουν να διαλύουν τη Ρωσία και τελικά απλά να την σβήσουν από τον πολιτικό χάρτη του κόσμου», ανέφερε ο κ. Πατρούσεφ στην έγκυρη ρωσική εφημερίδα Αργκουμέντι ι Φάκτι.

Ο κ. Πατρούσεφ, πρώην Σοβιετικός πράκτορας που γνωρίζει τον κ. Πούτιν από τη δεκαετία του 1970, είναι σκληροπυρηνικός σύμμαχος και θεωρείται ότι είναι ένας από τους λίγους ανθρώπους που μπορούν να επηρεάσουν τον Ρώσο πρόεδρο.

Η εισβολή της Ρωσίας στις 24 Φεβρουαρίου στην Ουκρανία πυροδότησε μια από τις πιο αιματηρές συγκρούσεις στην Ευρώπη μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και τη μεγαλύτερη αντιπαράθεση μεταξύ της Μόσχας και της Δύσης από την κρίση των πυραύλων της Κούβας το 1962.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Καθημερινή

loading...