Έσκασε η "βόμβα"! Το φυσάει και δεν κρυώνει - το μυθικό πόσο που θα πληρώσει ο Κοντομηνάς για φοροδιαφυγή

Το μυθικό ποσό των...
75.000.000 ευρώ καλείται να πληρώσει ο Επιχειρηματίας και Ιδιοκτήτης του ALPHA Δημήτρης Κοντομηνάς, ύστερα από
τις καταγγελίες που είχε κάνει πριν αρκετά χρόνια ο Πρόεδρος των Χριστιανοδημοκρατών και Ανεξάρτητος Βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Εφημερίδας ΑΞΙΑ, ποσό άνω των 75.000.000€ καταλογίστηκε στον ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA κ. Κοντομηνά Δημήτρη από την Δ’ ΔΟΥ ΑΘΗΝΩΝ,

Σε τηλεφωνική μας επικοινωνία με τον κ. Νικολόπουλο, σχετικά με την υπόθεση που ο ίδιος ανέδειξε, μας ανέφερε χαρακτηριστικά:

”Αισθανόμαστε ιδιαίτερη ικανοποίηση γιατί οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, έστω και με καθυστέρηση πολλών ετών, κινήθηκαν και έπραξαν το καθήκον τους. Αισθανόμαστε ιδιαίτερη ικανοποίηση καθώς μέσω του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου αναδείξαμε το απαράδεκτο καθεστώς της καθυστέρησης να ολοκληρωθεί ο έλεγχος από τις αρμόδιες αρχές, για μια υπόθεση φοροδιαφυγής δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Έστω και καθυστερημένα πιέζοντας την γραφειοκρατία θεσμικά, μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου, και φυσικά εξαιτίας της αγωνίας του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γ. Πιτσιλή, μετά από δύο χρόνια επιτέλους κοινοποιήθηκε το τεράστιο ποσό των 75 εκ. ευρώ που καταλογίστηκε στους μετόχους της Alpha τηλεόρασης. Τα αυτονόητα έπραξε ο Διοικητής της ΑΑΔΕ, που οι πριν από αυτόν, όμως δεν το έκαναν. Μένει να δούμε αν ο Διοικητής θα διατάξει επανελέγχους στα ΜΜΕ με την ίδια λογική.”

Σε ερώτησή μας προς τον κ. Νικολόπουλο, σχετικά με τη λάσπη και τα δυσφημιστικά δημοσιεύματα και σχόλια σε τηλεοπτικές εκπομπές που δέχθηκε ο ίδιος, προφανώς λόγω του γεγονότος ότι ανέδειξε το θέμα, μας είπε:


”Παρότι δεχτήκαμε απίστευτο πόλεμο και λάσπη, ιδίως από δημοσιογράφους και ΜΜΕ προσκείμενα στον επιχειρηματία, δεν διστάσαμε να αναδείξουμε ένα ζήτημα ανικανότητας ελέγχου από τις αρμόδιες αρχές.

Σε αντίθεση με υποθέσεις ανωνύμων και μικρομεσαίων επιχειρηματιών όπου οι ελεγκτικοί μηχανισμοί είναι άμεσοι και αμείλικτοι, στην περίπτωση του κ. Κοντομηνά, για παράνομες πράξεις των ετών 2005 και 2006, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί αδράνησαν, ως κάποιο αόρατο χέρι να επέβαλε την καθυστέρηση εξέτασης των εν λόγω υποθέσεων.”Τέλος, ρωτήσαμε τον Πρόεδρο των Χριστιανοδημοκρατών, εάν νιώθει δικαιωμένος και εάν το θέμα κλείνει εδώ, δηλαδή αν ο κ. Κοντομηνάς πληρώνει τα 75.000.000 ευρώ και η υπόθεση μπαίνει στο αρχείο… Και ομολογουμένως η απάντησή του μας άφησε με το στόμα ανοιχτό, καθώς όπως φαίνεται, για ακόμη μια φορά υπήρξε ένα ”αόρατο χέρι” στον κρατικό μηχανισμό που φρόντιζε να ”εξαφανίζει” τις υποθέσεις:

 ”Η ικανοποίησή μας δεν ολοκληρώνεται στον καταλογισμό των 75.000.000€ στον κ. Κοντομηνά, με τον οποίον προφανώς και δεν έχουμε οποιαδήποτε προσωπική διαφορά.


Απαιτούμε να διερευνηθεί σε βάθος ποια είναι η αιτία της καθυστέρησης καταλογισμού των προστίμων, ποιοι δημόσιοι υπάλληλοι και για ποια αιτία «έθαψαν» την υπόθεση επί 6 χρόνια.


Απαιτούμε, σε περίπτωση που διαπιστωθεί αδικαιολόγητη παροχή «ασυλίας» από δημόσιους λειτουργούς στην συγκεκριμένη υπόθεση, να ελεγχθεί η περιουσιακή κατάσταση όλων των εμπλεκομένων καθώς και των συγγενικών τους προσώπων ώστε να διευκρινιστεί αν η καθυστέρηση οφείλετο σε προσωπική ανικανότητα ή σε δόλιους λόγους. Σε κάθε περίπτωση να ασκηθούν οι προβλεπόμενες ενέργειες ώστε εφόσον κριθούν ανίκανοι να απομακρυνθούν από την Υπηρεσία τους.

Απαιτούμε να επανελεγχθούν όλες οι σημαντικές υποθέσεις που οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι ελέγξαν και είτε καθυστέρησαν σημαντικά να ολοκληρώσουν είτε τελικά έριξαν στα ελαφριά τους ελεγχόμενους.

Απαιτούμε τέλος να ελεγχθεί ποιοι δικαστικοί λειτουργοί και για ποια αιτία καθυστέρησαν να εξετάσουν την εν λόγω υπόθεση, εφόσον όφειλαν να το πράξουν.


Μένει να δούμε την καταβολή των 75 εκ. ευρώ στα δημόσια ταμεία!”


Κλείνοντας, ο κ. Νικολόπουλος μας τόνισε ότι ”το αίτημα του φτωχοποιημένου Ελληνικού λαού είναι να πληρώσουν οι νταβατζήδες φοροκλέπτες, που για τόσα χρόνια καλοπερνούσαν γλεντοκοπούσαν και έπιναν στην υγειά των κορόιδων και επιτέλους να ικανοποιηθεί το περί δικαίου αίσθημα”, γεγονός που κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει, μιας και η κοινωνία στην κυριολεξία βράζει, με τις υποθέσεις δεκάδων εκατομμυρίων φοροδιαφυγής – κυρίως ”επιφανών” οικογενειών – που βλέπουν το φως της δημοσιότητας!

Η υπόθεση έχει παρόν και μέλλον, καθώς η εν λόγω υπόθεση μας θυμίζει αρκετά και την υπόθεση της ΔΟΥ Κηφισιάς, όπου και πάλι ένα ”αόρατο χέρι” φρόντιζε να εξαφανίζει υποθέσεις που έκαιγαν!
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

 1. Θα τα οικονομησουμε παλι

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΣΙΓΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΗ!

  ΑΝ ΗΤΑΝ ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΤΩΧΟΣ, ΗΔΗ ΘΑ ΗΤΑΝ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ.

  ΜΕ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ" ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ...

  ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΒΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ Ο ΤΡΕΛΑΝΤΩΝΗΣ!

  ΕΚΕΙΝΟΣ...Ο ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ "ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΑΚΙΑ" ΝΤΕ, ΠΟΥ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ..Ο ΑΥΤΟΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΜΕΝΟΣ "Μ Α Λ Α Κ Α Σ"!!

  https://www.youtube.com/watch?v=jej8ophU8Yw

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΜΕ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ" ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ...

  ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΒΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ Ο ΤΡΕΛΑΝΤΩΝΗΣ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΤΡΙΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!

  ΕΚΕΙΝΟΣ...Ο ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ "ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΑΚΙΑ" ΝΤΕ, ΠΟΥ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ..Ο ΑΥΤΟΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΜΕΝΟΣ "Μ Α Λ Α Κ Α Σ"!!

  https://www.youtube.com/watch?v=jej8ophU8Yw

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. MA ΚΑΙ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ ΕΙΧΑΝ ΠΑΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΣΥΛΛΑΒΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΕΜΑ ΑΑ ΜΑΣ ΣΥΓΧΩΡΕΙΤΕ ΕΙΠΑΝΕ ΝΟΣΗΛΕΥΕΤΑΙ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ! Α ΚΑΛΑ ΕΙΠΑΝΕ ΟΙ ΜΠΑΣΚΙΝΕΣ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΘΑ ΞΑΝΑΕΡΑΣΟΥΜΕ. ΕΙΔΑΤΕ ΤΙΠΟΤΑ? ΑΠΟ ΤΙ ΕΠΑΣΧΕ? ΠΗΓΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΗΣ ΝΑ ΤΟΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΔΙΑΤΑΓΗ ΝΑ ΤΟΝ ΣΥΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΔΑΡΙΑ ΕΞΩ? ΟΧΙ.. Ε ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΥΤΑ ΙΣΧΥΟΥΝ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΥΤΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟΥ ΠΙΑΝΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΑΥΤΟΙ ΠΛΕΟΥΝ ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΣΚΑΤΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ...ΑΙΝΤΕ ΞΥΠΝΑ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΑΣΠΡΟΣ ΣΚΥΛΟΣ ΜΑΥΡΟΣ ΣΚΥΛΟΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΔΑΓΚΩΝΕΙ ΞΥΠΝΑ ΜΑΛΑΚΑ ....

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]