Έξι τύποι πολιτικών που τα μίντια θα τους δώσουν βήμα για διαφορετικούς λόγους

globinfo freexchange

Τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης (ΜΜΕ) θα δώσουν βήμα σε διαφορετικούς τύπους πολιτικών για διαφορετικούς λόγους:


Τα ΜΜΕ θα δώσουν βήμα και θα προωθήσουν νέους πολιτικούς στην πολιτική αρένα οι οποίοι απλά θα πληρώσουν πολλά λεφτά για το σκοπό αυτό. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι αυτός ο τύπος πολιτικών είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένος με το κατεστημένο.


Φυσικά, τα ΜΜΕ θα δώσουν βήμα και θα προωθήσουν πλήρως τους βετεράνους στο πολιτικό πεδίο που έχουν επανειλημμένα δώσει τα διαπιστευτήρια τους στο κατεστημένο με διάφορους τρόπους.


Τα ΜΜΕ θα δώσουν βήμα στους 'χρήσιμους ηλίθιους'. Πρόκειται για πολιτικούς που ασπάστηκαν το κατεστημένο, όχι απαραίτητα επειδή επωφελούνται από αυτό, αλλά επειδή έχουν πεισθεί ότι δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για την οργάνωση και εξέλιξη των κοινωνιών. Συχνά, τα ΜΜΕ τους δίνουν το προφίλ του 'καλού παιδιού' που είναι ιδιαίτερα αγαπητό στους ψηφοφόρους.


Τα ΜΜΕ θα δώσουν βήμα σε πολιτικούς που θεωρούνται πραγματική απειλή για το κατεστημένο, αλλά μόνο όσο χρειάζεται για να πλήξουν την αξιοπιστία τους και να αποδομήσουν την εικόνα τους, χρησιμοποιώντας συγκεκριμένες στρατηγικές. Αυτό, φυσικά, πρέπει να γίνει μέσα σε ένα απόλυτα ελεγχόμενο περιβάλλον, στο οποίο οι ακριβοπληρωμένοι παπαγάλοι των μίντια θα επιχειρήσουν να κάνουν τη βρόμικη δουλειά.


Τα ΜΜΕ θα δώσουν βήμα και θα προωθήσουν από την 'πίσω πόρτα' τους 'κρυπτο-συστημικούς' πολιτικούς. Πρόκειται για πολιτικούς που προέρχονται σχεδόν αποκλειστικά από την άκρα δεξιά και παρουσιάζονται ως αντισυστημικοί, ενώ στην πραγματικότητα δεν είναι τίποτα περισσότερο από εφεδρείες του κατεστημένου. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμοι στο να αποπροσανατολίζουν τις μάζες από τον πραγματικό εχθρό (την πλουτοκρατία) και να βρίσκουν αποδιοπομπαίους τράγους στις πιο ευάλωτες ομάδες (π.χ. μετανάστες). Είναι επίσης εξαιρετικά χρήσιμοι στο να διαιρούν το εκλογικό σώμα και να το οδηγούν μακριά από τους πολιτικούς που αποτελούν πραγματική απειλή για το κατεστημένο.


Τα ΜΜΕ θα δώσουν βήμα και θα προωθήσουν πλήρως πολιτικούς του κατεστημένου που παρουσιάζονται ως κάτι το καινούργιο και το καινοτόμο, όταν οι ψηφοφόροι χάσουν εντελώς την εμπιστοσύνη τους στις παραδοσιακές πολιτικές δυνάμεις ή πολιτικά πρόσωπα. Συχνά προωθούνται μέσω κάποιων επιφανειακών χαρακτηριστικών και συμβολισμών που δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την ουσία των πολιτικών που πρόκειται να εφαρμόσουν, έτσι ώστε να ξεγελαστούν οι ψηφοφόροι και να πειστούν πως πράγματι ψηφίζουν κάτι καινούργιο. Στην πραγματικότητα, η αποστολή των πολιτικών αυτού του τύπου, είναι να εξασφαλίσουν την κυριαρχία του κατεστημένου και να προχωρήσουν στην εφαρμογή όσων αυτό επιτάσσει.


Υπάρχουν κάποιες άλλες κατηγορίες πολιτικών που θα μπορούσαν να προστεθούν στη λίστα;
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

 1. ΣΗΜΑΣΙΑ ΟΜΩΣ ΕΧΕΙ ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΔΕΝ ΤΟΛΜΟΥΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΛΟΓΟ,ΕΚΕΙ ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΔΑΚΙ...

  ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΚΑΛΕΣΕΙ ΣΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΑ ΜΜΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ,ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΟΤΙ ΑΝ ΤΟΥ ΑΦΙΕΡΩΝΑΝ ΕΣΤΩ ΔΥΟ ΩΡΕΣ ΗΤΑΝ ΟΛΟ ΤΟ ΕΒΡΑΙΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟ...

  ΜΟΝΑΧΑ ΣΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΜΜΕ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΔΩΘΕΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΠΛΗΞΕΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ...

  ΔΕΙΤΕ ΜΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΛΑΧΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ...

  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ....ΤΙ ΕΠΑΓΓΕΛΕΣΤΕ ΚΥΡΙΕ ΣΩΡΡΑ??
  ΣΩΡΡΑΣ.....ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ,ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΣ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ

  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ( 1.04.06 ) : «Αφού τα χαρτιά τα “χω δει όλα… νάτα…
  Στουρνάρας , Δ.Ο.Υ. , προϊστάμενος της Γ” Δ.Ο.Υ. , Τράπεζα Ανατολής,Κοινοβουλευτικού ελέγχου , … μα αφού σας επιβεβαιώνω εγώ! …

  Αφήστε να τα κάνω πιο εκλαϊκευμένα , κύριε Σώρρα επιτρέψατέ μου , αν δεν τα είχα τα στοιχεία θα σας αμφισβητούσα. Τα “χω τα στοιχεία και δεν μπορώ να σας αμφισβητήσω. !

  ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΑ ΠΡΩΤΑ ΛΕΠΤΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ,ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΑ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΒΑΖΕΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΤΕ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΙΧΑΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ Π Ο Τ Ε...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  ΕΝΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ…
  ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΑΣ ΣΤΙΣΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΑΘΩΩΣΗ ΤΟΥ,ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΑΝ ΟΛΩΣ ΤΥΧΑΙΩΣ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΗΣΤΕΣ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΔΕΝ ΒΡΗΚΑΝ ΤΗΝ 17/5 ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΚΔΙΚΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΦΕΣΕΩΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΕΡΗΜΗΝ ΔΙΚΗ ΠΑΡΩΔΙΑ….!!!!

  https://www.youtube.com/watch?v=9C9WX60RE4c#t=221

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][bsummary]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]