ΜΟΝΗ ΔΙΕΞΟΔΟΣ Η ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ (ΛΕΓΟΜΕΝΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ) ΕΝΩΣΗ!

ΟΡΙΣΤΙΚΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ

Γράφει ο Βασίλης Βιλιάρδος

Οι Έλληνες αναζητούν φως στη σκοτεινή σπηλιά του Πλάτωνα που περπατούν αλυσοδεμένοι...
προσποιούμενοι ότι δεν γνωρίζουν το αυτονόητο – το ότι φως υπάρχει μόνο έξω από τη σπηλιά,
ενώ έχουν οι ίδιοι τοποθετήσει της αλυσίδες στα πόδια τους, επειδή θέλουν να πιστεύουν πως δεν τους επιτρέπεται να βγουν έξω.

Ανάλυση

Ο χρόνος και οι δεκάδες λύσεις που είχε η Ελλάδα στη διάθεση της για να αντιμετωπίσει σωστά την κρίση, αρνούμενη την πολιτική των μνημονίων, της απώλειας της εθνικής της κυριαρχίας, της υποτέλειας και των υποκλίσεων, της διεθνούς επαιτείας και εποπτείας, έχει τελειώσει – έχουν πέσει οριστικά οι τίτλοι του τέλους. Με κριτήριο δε τη σημερινή της κατάσταση, αυτοί που τάθηκαν εναντίον της συγκεκριμένης πολιτικής έκαναν κακό στη χώρα – με την έννοια πως δεν είχαν υπολογίσει ότι,


(α) όλες οι κυβερνήσεις της θα εφάρμοζαν με λιγότερη ή μεγαλύτερη προθυμία τα εισπρακτικά μόνο μέτρα των δανειστών σταδιακά και χωρίς καμία από τις πραγματικές μεταρρυθμίσεις που χρειαζόταν η Ελλάδα – έτσι ώστε αφενός μεν να μην έλθουν σε άμεση σύγκρουση με το πελατειακό κράτος, αφετέρου με τους πιστωτές, για να διατηρήσουν τα προνόμια τους αφού δεν τους ενδιαφέρει τίποτα άλλο, ενώ

(β) οι Πολίτες δεν θα αντιδρούσαν έμπρακτα, αλλά μόνο με λόγια, έχοντας ουσιαστικά αποστασιοποιηθεί – κάτι που φυσικά συνεχίζεται.

Εντελώς αντίθετα με την Ελλάδα εξελίχθηκε η κρίση της Ισλανδίας, παρά το ότι ήταν σε πολύ χειρότερη κατάσταση το 2008 – αφού τα χρέη της δεν ήταν στο 112% του ΑΕΠ της, αλλά άνω του 1.000%. Λόγω των τριών μεγάλων τραπεζών της ως γνωστόν όπου, σύμφωνα με την ευρωπαϊκό δόγμα, τα χρέη τους έπρεπε να αναληφθούν από το δημόσιο (κάτι που αποδέχθηκε αργότερα η Ιρλανδία).

Στα πλαίσια αυτά οι βασικοί δανειστές της, η Ολλανδία και η Μ. Βρετανία, πρότειναν την επιμήκυνση του χρόνου εξυπηρέτησης με χαμηλά επιτόκια – ενώ η Βουλή της Ισλανδίας ρύθμισε την πληρωμή με ένα νόμο που ψηφίστηκε στις 30.12.2009, όπως περίπου η ελληνική Βουλή ενέκρινε το πρώτο μνημόνιο και την υπαγωγή της χώρας στο ΔΝΤ το 2010.

Αμέσως μετά όμως οι Ισλανδοί πλημμύρισαν τους δρόμους, εφοδιασμένοι με κατσαρόλες που υπενθύμιζαν την εξέγερση της Αργεντινής – επιθυμώντας να εκφράσουν έμπρακτα και ενεργητικά την αντίθεση τους με την κυβέρνηση και τη Βουλή.

Η πρωτοβουλία των Πολιτών της δε με την ονομασία «Αντίσταση» οργάνωσε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας πολλών διαφορετικών μορφών – μεταξύ άλλων συγκεντρώνοντας 60.000 υπογραφές σε συνολικό πληθυσμό 350.000 ατόμων για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

Σε αντίθεση με τους Ισλανδούς οι Έλληνες, μετά από μία πρώτη διαδήλωση που κόστισε τη ζωή τριών ατόμων σε μία πυρκαγιά, ένα έγκλημα που παραδόξως παραμένει ανεξιχνίαστο, επέλεξαν την εκκωφαντική σιωπή ή τις συγκεντρώσεις στις πλατείες – τις οποίες πλατείες όμως εκμεταλλεύθηκαν ορισμένα άτομα/κόμματα, για να στηρίξουν την καριέρα/εκλογική τους άνοδο, εις βάρος των ανόητων.

Στη συνέχεια οι Ισλανδοί πολιόρκησαν την οικία του προέδρου της χώρας εφοδιασμένοι με κόκκινα βεγγαλικά που φαίνονταν από μακριά, σχηματίζοντας τη λέξη «STOP» – η οποία αφορούσε την απόφαση της Βουλής.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ- ΑΘΗΝΑPost A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

 1. ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ.
  ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΛΟΓΟ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ.

  ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΒΡΕΙ. ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΗ.

  Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΜΑΣ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ.

  ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ.
  ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΔΑΝΕΙΣΟΥΝ ΜΕ ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ.

  ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε.
  ΑΣ ΜΕΙΝΟΥΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ, ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΑΣ ΜΠΟΥΝ ΤΟΥΡΚΙΑ,
  ΣΚΟΠΙΑ, ΑΛΒΑΝΙΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]