ΠΟΛΙΤΙΚΟ «ΣΕΙΣΜΟ» ΠΡΟΚΑΛΕΙ Η ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ: Παρομοιάζει την ελληνική κυβέρνηση με τις κυβερνήσεις Τουρκίας και Πολωνίας!

Στα άκρα φτάνει η κόντρα της κυβέρνησης με τους δικαστές, όπως άλλωστε αντικατοπτρίζεται μέσα από το δελτίο Τύπου που εξέδωσε , η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.

Η μεγαλύτερη Δικαστική Ένωση της χώρας παρομοιάζει την ελληνική κυβέρνηση με τις κυβερνήσεις της Τουρκίας και της Πολωνίας(!), κάνοντας λόγο για ωμές νομοθετικές παρεμβάσεις που καταργούν την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης.

Στην ίδια ανακοίνωση η ΕΔΕ αναφέρεται αναλυτικά στις προσπάθειες χειραγώγησης της Δικαιοσύνης από τους χειρισμούς της κυβέρνησης, φτάνοντας στο σημείο να υποστηρίξει ότι χρησιμοποιήθηκαν ακόμη και έμμισθοι κονδυλοφόροι που στράφηκαν σε βάρος της, χαρακτηρίζοντάς τους παρακράτος.

Η εκτενής ανακοίνωση της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων έχει ως εξής:

«Συστηματικά και μεθοδικά επιχειρείται εδώ και καιρό η πλήρης υποταγή και χειραγώγηση της Δικαιοσύνης ώστε να λειτουργεί όχι ως ανεξάρτητη εξουσία αλλά ως κυβερνητικός μηχανισμός. Υπουργοί και Βουλευτές εκτοξεύουν καθημερινά αστήρικτες κατηγορίες σε βάρος Δικαστών και Εισαγγελέων για μεροληπτικές αποφάσεις και ύπαρξη σκοπιμοτήτων που στόχο έχουν δήθεν την παρεμπόδιση του Κυβερνητικού έργου.

Επιχειρούν έτσι να τρωθεί το κύρος της Δικαιοσύνης ώστε να μπορούν να την ελέγχουν ευκολότερα και να εμφανιστούν οι ίδιοι ως μοναδικοί υπερασπιστές της νομιμότητας και ‘’γνήσιοι εκφραστές του κοινού συμφέροντος’’, ακολουθώντας το παράδειγμα της Τουρκίας και της Πολωνίας, οι κυβερνήσεις των οποίων είτε με διώξεις κατά δικαστικών λειτουργών είτε με ωμές νομοθετικές παρεμβάσεις καταργούν την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. Για τις εξελίξεις στην Πολωνία έχει εκδοθεί ήδη αίτημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δικαστών στον Πρόεδρο της Χώρας και υπάρχει μεγάλο κύμα διεθνών αντιδράσεων. Ο δικαστικός έλεγχος των νόμων, που θωρακίζει ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα από κρατικές αυθαιρεσίες, θεωρείται πλέον εμπόδιο στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς.

Στην Ελλάδα η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων υπερασπίστηκε, όπως ήταν υποχρεωμένη, με σθένος και αποφασιστικότητα τη Συνταγματική νομιμότητα. Προτάξαμε θεσμικά θέματα και εμποδίσαμε τους σχεδιασμούς που επιχειρήθηκαν από άμισθους συμβούλους του Πρωθυπουργού και κυβερνητικούς παράγοντες για αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης των δικαστικών λειτουργών κατά παράβαση ρητών συνταγματικών επιταγών. Εμποδίσαμε ακόμη τους σχεδιασμούς κυβερνητικών παραγόντων σε σειρά ζητημάτων που αφορούσαν νομοθέτηση αντίθετη προς το Σύνταγμα και το Ευρωπαϊκό δίκαιο και στηρίξαμε δικαστικούς λειτουργούς, οι οποίοι λόγω της δικαιοδοτικής κρίσης που εξέφεραν, αντιμετώπισαν και αντιμετωπίζουν την εχθρότητα ορισμένων.

Στην απόπειρα ελέγχου και υποταγής της Δικαιοσύνης, χρησιμοποίησαν από τότε τους πιο βρώμικους μηχανισμούς που διαθέτει το Κράτος: το παρακράτος ευτυχώς ελάχιστων διαθέσιμων «δημοσιογράφων» – έμμισθων κονδυλοφόρων. Οι εντολείς τους καλύπτονται συχνά πίσω από «ασυλίες» και προνόμια και παραμένουν στο παρασκήνιο, χρησιμοποιώντας ενίοτε το κοινοβουλευτικό βήμα, για βολικούς μονολόγους. Οι ίδιοι οι εντολοδόχοι δεν έχουν να χάσουν τίποτα αφού οι συκοφαντίες και οι μηχανορραφίες είναι το κύριο επάγγελμά τους.

Στο στόχαστρο αυτών των κύκλων μπήκε από χθες και ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Ένωσης, που σήκωσε μεγάλο βάρος της ανυποχώρητης μάχης της Ένωσης για την Δικαστική Ανεξαρτησία και την Δημοκρατία, με έωλες και ανυπόστατες λασπολογίες.

Διαμηνύουμε στους διάφορους σκευωρούς και στους προστάτες τους ότι η Ένωσή μας θα πράττει το καθήκον της, που είναι η κατοχύρωση του ελεύθερου δικαστικού φρονήματος και η συνταγματική ομαλότητα, με οποιοδήποτε τίμημα, χωρίς να φοβάται από τέτοιου είδους πιέσεις, που αντίθετα δυναμώνουν την προσήλωσή μας. Η ελληνική κοινωνία αντιλαμβάνεται τους τεράστιους κινδύνους που ελλοχεύουν από μια αδηφάγο εκτελεστική εξουσία, που επιθυμεί με τη χρήση κάθε μέσου να δρα ανεξέλεγκτη, τη στιγμή που η εμπιστοσύνη των πολιτών σ’ αυτήν ως θεσμού αγγίζει μετά βίας το 13% (το χαμηλότερο σε όλες τις Ευρωπαϊκές Χώρες)».
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

5 σχόλια :

 1. ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΣΑΛΑΠΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΒΓΑΛΕΙ ΠΑΛΑΒΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ, ΚΑΝΑΤΕ ΤΟΥΜΠΕΚΙ! ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟΣΑ ΣΠΙΤΙΑ, ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΔΙΚΑΖΕΤΕ ΤΟΝ ΚΟΥΛΟΥΡΑ, ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΚΟΥΛΟΥΡΑ! ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΛΟ ΑΠΟ ΕΣΑΣ! ΧΤΥΠΑΝΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΜΕ ΛΥΣΣΑ ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ! ΜΟΝΟ Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΝΑΙ, ΤΟΥΣ ΚΟΠΗΚΕ Η ΜΑΣΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ! ΜΕΧΡΙ ΠΡΙΝ ΠΟΥ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΟ ΚΑΝΑΝΕ ΚΩΛΟΧΑΡΤΟ ΔΕΝ ΜΙΛΟΥΣΕ ΚΑΝΕΙΣ, ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΜΕΡΙΔΙΟ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΠΟΥ Ο ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΟΙ ΕΡΓΟΔΩΤΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ... ΕΒΓΑΛΑΝ ΤΗΝ ΜΑΣΚΑ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ!!! ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ. ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ "ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ" ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΟΥΣΑΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Χ. Αθανασίου:
  Οι δικαστές θα αντιστέκονται με οποιαδήποτε κυβέρνηση αρκεί,
  η ΝΔ να υποστηρίζει τα ΔΙΚΑΙΑ μισθολογικα των αιτήματα και για να διορθώσω τον Πολάκη,
  Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΑ ΦΙΔΙΑ
  ΔΑΓΚΩΝΕΙ ΜΟΝΑΧΑ ΤΟΥΣ ΞΥΠΟΛΥΤΟΥΣ
  Αλλά εγώ πάλι δεν καταλαβαίνω τον τ. σταθμό ΣΚΑΙ αφού συστηματικά παρακολουθώ τα ομορφα κοριτσια που διαβαζουν τα δελτία,
  που κάποιοι κακ-ΑΣΧΗΜΟΙ γράφουν και εξηγούμαι.
  Ο ΣΚΑΙ σε καθε δελτίο εχει σύστημα να σειρά στοχοποιησης, είναι μεθοδικοί οι άνθρωποι σαν εγγλέζοι δικηγόροι.
  Την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ
  Τον Πρόεδρο Τράμπ
  Τον πρόεδρο Πούτιν
  Τον πρόεδρο Ερντοάν
  Τον Τσάβες και τον Κιμ Γιον Γιανκ.
  Το ΣΚΑΙ παραδοσιακά εκφράζει την Αγγλική πολιτική στην Ελλάδα αλλά ποτε δεν ασχολούνται με τα χάλια της Αγγλίας ουτε ποτέ διανοήθηκαν πως η Αγγλία θα γίνει Βενεζουέλα μετα το ΒΡΕΧΙΤ, εκτός κι αν εγινε αλλά το κρίβουν πισω απο τα κοτσομπολιά περι βασιλικών εγγονών.
  Η Βενεζουέλα ειναι μια πλούσια χώρα αλλά, εκανε το λάθος να βασισθούν μονον στα εσοδα απο το πετρελαιο, το ιδιο λαθος εκανε και η Σ. Αραβία αντίθετα απο τα εμιράτα Καταρ και Ντουμπάι.
  Τους επιτυχημένους κυνηγούν,
  Ο κ. Τράμπ όπως και ο Πούτιν και Ερντοάν καταφεραν να ανορθώσουν τις οικονομίες των χωρίς το ΔΝΤ δεν χρωστούν είναι αυτοδύναμοι και αυτάρκεις σε μεγάλο βαθμό με καλούς συμμάχους.
  Ολα τα μεγάλα ΜΜΕ είναι εναντιον των Τράμπ Πούτιν και Ερντοάν, δεν μπορώ να φαντασθω τι συμφέροντα διακυβευονται, και αντιθετως με τους αποτυχημενους του Ευρωπαικού Νότου δεν ασχολειται κανένας.
  Συνεχίστε να ασχολειστε με την "Βουγιουκλάκη"

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΠΡΓΜΑΤΙ Η ''ΒΕΝΙΖΕΛΑ'' ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ Ο ΜΗΤΣΑΡΑΣ Ο ΛΟΣΤΡΟΜΟΣ ΜΑΣ ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΡΕ ΜΗΤΣΑΡΑ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΛΟΥΣΙΑ ΧΩΡΤΑ ΜΕ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΠΟΛΥ ΑΛΛΑ ΚΑΚΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟ. ΜΕΤΑΦΕΡΑΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΧΙΟΥΤΣΟΝ ΤΟΥ ΤΕΞΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΟΡΛΕΑΝΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΔΩΣΕ ΒΑΣΗ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΕΝΑΛΑΚΤΙΟΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΟΠΩΣ Η ΚΟΚΑ ΝΑ ΠΛΟΥΤΙΣΟΥΝ.. ΤΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΠΕΤΡΕΛΕΙΟ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΒΑΛΕ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ 7-8 ΕΚΑΤ, ΣΤΕΜΜΑΤΑ ΚΟΚΑ ΕΚΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΡΟΚΟΠΗ!! ΝΑ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΗ ΠΡΩΗΝ ΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΑ ΛΕΟΦΩΡΕΙΩΝ ΜΑΔΟΥΡΟ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΤΡΑΒΑΝΕ....4 ΡΟΛΛΑ ΧΑΡΤΙ ΥΓΕΙΑ ΠΗΓΕ Η ΠΙΠΑ !!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΤΑ ΕΙΠΕ ΕΝΑΣ ΔΙΚΟΣ ΤΟΥΣ!

  http://www.kentri.gr/index.php/dik/2787-2012-01-07-12-38-32

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]